harisnya

Szakadt nejlon

2712

Korábban végigvettük a most is divatos szakadt farmer történetét, nem kerülhettük ki a témát, hiszen olyan stílusikonok nyomulnak szakadozott nadrágokban, mint Katie Holmes, Agyness Deyn vagy az Olsen lányok. A szakadt farmer után most itt vannak a harisnyák is, számos street fashion oldalon láthatunk sikkes csajokat örömlányokat is megszégyenítő, lefutott, elhasadt harisnyákban. Már a harisnya témát is körbejártuk egyszer, végigvettük honnan jött és hogyan változott az évszázadok alatt, sőt tanácsokat adtunk arra vonatkozóan is, hol szerezhettek be olcsón szép harisnyákat, de valamiért a szakadt harisnya kimaradt a témából, pedig kultusza van ennek is. 

Emlékszem tizenévesen nekem is volt egy korszakom - szerencsére nem tartott túl sokáig -, amikor szakadt fekete nejlonharisnyákba nyomultam, az okot ne kérdezzétek, fogalmam sincs miért, azt sem tudom, hogyan jött... olvass tovább

DENek közt

2986

Lábadra tapadva címmel már végigvettük a harisnya történelmét, a mintákat, a fajtákat, a viselési és tisztítási trükköket, aztán foglalkoztunk a street fashionben egyre gyakrabban felbukkanó szakadt nejlonharisnyákkal is, most pedig összegyűjtöttünk egy galériányi csodaszép darabot. A fotók mellett természetesen a boltok neveit és az árakat is megtaláljátok, így célirányosan indulhat a vásárlás, amivel most azért is jól járunk, hiszen már javában zajlanak a szezonvégi nagy leárazások, amely alól a Calzeldonia, a Woman Secret és a többi harisnyákat árusító bolt sem kivétel.

Skubizd a harisnyákat!

Erotikus divat

3751

A harisnyatartót még a huszadik század elején is arra használták, hogy megtartsa a combfixet. Mielőtt megjelent volna a gumi, a harisnyákat egy derékon található fehérnemű darabhoz rögzítették pántokkal, amelyet szalagokkal és csipkékkel díszítettek, de erről már korábban részletesen is írtunk. Az 1960-as évektől kezdve, a harisnyanadrág megjelenésével fokozatosan háttérbe szorultak a tartók, és ma már inkább csak az erotikus megjelenés részét képezik, de úgy tűnik, "felsőruházatkén"t most mégis betör a divatba.

A tervezők kollekcióiban sokszor előfordultak az elmúlt években harisnyatartók, amelyek kicsit vagy jobban kivillantak a ruhák alól. Mostanában pedig megfigyelhető az a tendencia, hogy kezd divatossá válni a combfixek tartóval való viselete, amelyek direkt kilátszanak a szettek alól. Több trenddel, street fashionnel foglalkozó oldalon, mint például a Kingdom of Style-on vagy a például itt is láthatunk lányokat miniszoknyában és harisnyatartóban. Ti viselnétek? Nektek tetszik? Hogy a döntés könnyebb legyen a galériában szexi harisnyatartós szetteket láthattok a kifutókról, plakátokról és sztárokról!

Divatos harisnyatartók itt!

Szaggatott leggings

3797

Emlékeztek még azokra a bő, pólószerű felsőkre, amelyeken gyárilag mérnökien kiszámított hasadások voltak? Vagy ezer éve voltak divatosak - na jó egy kicsit túloztam, hiszen a nyolcvanas-kilencvenes években hódítottak. A precíz és pontos szakadások a 2009-es trendben ismét megjelentek, de szerencsére most nem csak a felsőkön, hanem a leggings-eken, harisnyákon is kicsit necces stílusban.

Szakad nejlon címmel már korábban írtunk a street fashionökben egyre inkább terjedő direkt kilyukadt harisnyákról. Talán ezen az ötleten, talán tényleg a régen divatos szaggatott pólókon felbuzdulva a designerek gyárilag szakadt, lyukacsos harisnyákkal rukkoltak elő. Vannak hálósan lyuggatott darabok, és oldalt apró csíkokban felhasított leggings-ek is. A Rodarte 2009-es tavasz-nyári kollekciójában láthatunk fekete és vajszínű szaggatott cicanacikat. Biztosan begyűrűzik a divatba ez a trend, hiszen a stílusikonnak számító énekesnő, Rihanna nemrégen egy ilyenben jelent meg.

Igazi pasisör

3905

http://regretfulmorning.com/wp-content/uploads/2009/05/russian-beer-cans.jpg