happyhair

Hogy használjuk megfelelően kontaktlencséinket?

9637

Most megosztunk Önnel pár jó tanácsot, melyeknek köszönhetően Ön is biztonságosan használhatja kontaktlencséit, bármilyen egészségkárosodás nélkül. Első lépésként a felhelyezésnél figyeljen oda, és kövesse a következő lépéseket!

  1. Soha ne felejtsen el kezet mosni, mikor kontaktlencséit beteszi vagy kiveszi.
  2. A behelyezést mindig azzal a mutatóujjával végezze, amelyiket az írásnál is használja.
  3. Ugyanennek a kezének a segítségével húzza lefelé alsó szemhéját. Ezután ugyanezen kezének mutatóujjával húzza felső szemhéját felfelé.
  4. Ezután nézzen felfelé.
  5. Óvatosan helyezze mutatóujjával a kontaktlencsét szeme alsó részébe.
  6. Engedje el a kontaktlencsét, majd szemhéját is.
  7. Pár másodpercre csukja be szemét, így a kontaktlencse a helyére ugrik.

A kontaktlencse kivételénél ugyanígy járjon el, annyi kivétellel, hogy kivételkor a mutató- és hüvelykujját is használja.
Ha már a betétel és kivétel tökéletesen megy Önnek, nincs más dolga, mint kontaktlencséit tisztán tartani. Először is nézzen utána, milyen típusú kontaktlencséket használ. Vannak például olyanok, amelyekben nem tanácsos aludni, míg másfajtákkal ezt is gond nélkül megteheti. Ha kontaktlencséit éjszakára ki kell vennie, mindig friss, az adott kontaktlencséhez tartozó folyadékba tegye. Nem minden folyadék jó minden kontaktlencséhez. A kontaktlencsék tárolásához használt folyadékot soha ne használja többször, mert ez szemfertőzéshez vezethet. Utolsó tanácsként pedig arra figyeljen, hogy kontaktlencséit rendszeresen cserélje, attól függően, hogy milyen hosszú ideig hagyhatja bent a lencséket.


További információ: www.happyhairshop.hu