hamburger

Itt valami bűzlik

2686

Most már egészen biztos vagyok benne, hogy a McDonald's addiktív szerekkel pumpálja a termékeit, jobban mondva csak a sajtburgert. Az utóbbi időben több, egymástól teljesen független forrásból hallottam, hogy "Ölni tudnék a sajtburgerért." Jó, hogy az egyik gyereket vár, a másik egy kutya (természetesen nem ő mondta, hogy ölni tudna a sajtburgerért, hanem a gazdája), de a többi egészséges felnőtt. Ráadásul akárhányszor bemegyek egy McDonald's-ba (mondván, hogy ölni tudnék egy sajtburgerért), nem látok mást azokban a sínekben a pénztár mögött, ahova a kész szendvicseket tolják, mint sajtburgereket. De rengeteget. Mintha tudnák, hogy úgyis mindenki sajtburgert fog kérni és az elkészített 22 darab pillanatokon belül elfogy. Sima hamburgert már nem is látni. Azok a dolgozók, akik az elmúlt fél évben csatlakoztak a csapathoz, már nem is tudják mi az. Meg sem kell tanulniuk elkészíteni. Pedig gondolom, mindennek az az alapja. Talán ezért olyan rondák manapság a szendvicsek. És ha esetleg valaki kulináris ámokfutást tartana és mondjuk egy egész BigMac-et enne, annak üres tálcával és egy sorszámmal kell a helyére kullognia, aztán majd felszolgálják 10 perc múlva az asztalánál. A gyorsétteremben. Hát nem tudom, de nekem ez az egész nagyon gyanús.

Köszi Szédült Borbála!

Ínycsiklandó gyorskaják

4160

Hogy szerencsés vagy szerencsétlen párosítás az, hogy a gyorséttermi tápok rosszul is néznek ki, azon csak most gondolkoztam el. A Fancy Fast Food oldalán ugyanis újragondolt, emberi tálalásban láthatjuk viszont az oly jól ismert gyorskajákat. Az oldal mottója mindazonáltal ott lebeg végig szemeink előtt: "Még mindig rosszat tesz, de nézd meg, milyen jól nézhet ki."

McSteak & Potatoes (Fancy Big Mac)
Ingredients:

1 McDonald’s Big Mac Extra Value Meal (#1) with a large fries and large Coca-Cola

First deconstruct the Big mac into its parts: (sing along now) two all beef patties, special sauce, lettuce, cheese, pickles, onions, and a sesame seed bun… plus the french fries, ice, and Coca-Cola. Dice the cheese, cube the middle and bottom buns, and extract the sesame seeds from the top bun. Take the french fries and some pieces of bun and purée them in a food processor with water (melted ice), then top it off with the diced cheese. Rinse the onions and lettuce in a colander and garnished it with “croutons” made from cubed bun pieces. Slice the beef patties, and then garnished it with sesame seeds and top it off with slices of pickles. Serve on a white rounded square plate with a dollop of Thousand Island dressing (the special sauce); serve the Coca-Cola in a wine glass.

És valóban, a Big Mac menüre először rá sem ismertem, ahogy a hús kedves csíkokra vágva, megkomponált uborkadíszítéssel mosolyog a tányéron. Az egyes fogásokhoz alapos leírást is találunk, amiből megtudhatjuk, pontosan hogyan is áll össze a kompozíció, mit szedjünk szét, mit keverjünk össze, mit vágjunk föl, mit töltsünk át. Az oldalra bárki beküldheti saját szalonképessé tett junk food kompozícióját.

Tényleg elgondolkodtató, hogy mennyit számít a szem gyönyörködtetése. Ha nem csálé papíprdobozokban és nem olajos szalvéták között kapnánk kézhez a digitális tápot vajon többször támadna gusztusunk rá? Azaz így megennénk ezeket?