hajpakolás

Kutyulhatod magad is

5200

Az egyre közelgő tél miatt szinte napi téma a szerkesztőségben, hogy komolyan erőt kell vennünk magunkon ahhoz, meló után még bárhová elinduljunk. A korai sötétedés, az állandó nyálkás időjárás nem épp a legcsábítóbb kombináció. Mit tehetünk ilyenkor? Hát otthon maradunk és hasznosan töltjük az időt, méghozzá úgy, hogy csak önmagunkra koncentrálunk. Talán nem is gondolnátok, hogy a legalapvetőbb hozzávalókból készült hajpakolásoktól nemcsak a külsőnk, de a lelkünk is felfrissül, csak meg kell adni a módját a "procedúrának".

Nem is olyan régen már megvitattuk, hogy a fürdőszobánk igazi aknamező, hiszen kozmetikumaink többsége hemzseg a káros, rákkeltő adalékanyagoktól. Nem is lennénk nők, ha nem feszkóznánk lépten-nyomon a hajunkon: ha hosszú az a baj, ha rövidre vágattuk megint hosszút szeretnénk. Göndörödik, sprőd, száraz, töredezett, sehogy nem áll, fakó színű... igen, ezek mind hozzátartoznak a rinyálásunkhoz. Épp itt az ideje, hogy néhány órára tényleg a nyugalom szigete legyen a fürdő, mécsesekkel, illóolajokkal, pihe-puha törölközőkkel na meg sok tápláló hajpakolással. Semmi ördöngősség, maximális élvezet. Nézzétek!

Kiszáradt?

Nincs mese, a száraz haj ápolására bizony időt kell szánni, már ha szabad szemmel is látható eredményt szeretnénk. A pakoláshoz nem kell más, mint méz és olívaolaj. Természetesen hajhossztól függően keverjük ki az adagot mondjuk egy bögrében, de nem érdemes túl sokat kutyulni, mert úgyis csak lecsöpög a búránkról. Szóval alaposan összekeverjük a mézet és az olajat, aztán kézzel, vagy egy fésű segítségével felvisszük a hajunkra. Mivel mindkettő összetevő igen tápláló, így az elegy csak jót művelhet kiszáradt loboncunkkal, már ha képesek vagyunk kivárni azt tíz-tizenöt percet, amíg kellően beszívódik a pakolás. A mézzel illatügyileg nincs túl sok probléma, ellenben az olajjal - ha zavar a pakolás illata csepegtess bele valódi (!) illóolajat a kedvenceid egyikéből. Ha találsz otthon kiselejtezett, kopott törölközőt, bátran csavard a fejedre, had pácolódjanak kellemes melegben a tincseid. Hatóidő elteltével jöhet az alapos, meleg vizes öblítés. Krízis esetén érdemes minden hajmosáskor megejteni a pakolászást, néhány hét elteltével már úgysem lesz rá szükség.olvass tovább