hajhullás

Van hajam!

4924

Idén nyár elején elkezdett hullani a hajam. Nem is kicsit: beletúrtam, és az ujjközeim csak úgy feketéllettek a hajszálaimtól. A hajammal amúgy is tele van a hócipőm, mivel a fele teljesen fehér, meg a pikkelysömör miatt elég sokszor sebes a fejbőröm, már csak pont az hiányzik, hogy kiritkuljon! Vártam, hogy majd elmúlik, kicsit csökkent, közben rájöttem, hogy hajfestéket is váltottam, amiatt is hullhat, főleg, hogy fekete hajfestékről van szó - attól állítólag sokaknak ritkul a hajzatuk. Eltelt két hónap, visszaálltam a régi, bevált festékre, mintha a hajszálaim elvesztése is ritkult volna, de vele együtt a séróm dússága is. Ekkor találtam egy Vichy szérumot, ami a gyógyszertáras nő szerint a legjobb, amivel valaha találkozott - lesz megint dús hajam és nem hullajtom a szőrömet. Persze, hogy hiteles volt a fehér köpenyében,  így megvettem a cuccot. Ahogy elhagytam a gyógyszertárat, elkezdtem hangosan szidni magam, hogy miként lehettem akkora marha, hogy több ezret kiadtam egy olyan dologra, amiről azt sem tudom, hogy jó-e?! Ráadásként még az is elkezdett bosszantani, hogy minden gyógyszertárban, ahol forgalmaznak Vichy termékeket, hozzá lehet jutni a teszterekhez, tehát akár ki is próbálhattam volna!

Amint hazaértem, már olvastam is a használati utasítást, megmostam a hajam, megtöröltem, fújtam, szárítottam, csodálkoztam. Mivel szérumról volt szó, arra számítottam, hogy ragadni fog a hajam, de legalábbis masszívan lelapul majd. Ehhez képest nagyon friss, jó illatú és lágy állagú lett a használat és a szárítás után, tehát elnevezés ide, előítéletek oda, jó az állaga, textúrája, könnyű használni. Persze senki ne gondolja, hogy egyszeri használat után valami csodát éreztem (olyan csak a Tévé Shopban van). A csomagoláson az áll, hogy minimum hat hétig kell fújkálni vele a fejbőrt, a hajat, mire valami látványos változás beindul. Lássuk addig mi van benne, és miért! A harmincöt évnél fiatalabb nők 46%-a szenved hajhullástól. A  hosszú vagy középhosszú hajú nők 78%-a küzd a hajtöredezés problémájától. Azon nők 86%-ánál, akik hajhullástól szenvednek, jelen van a hajtöredezés tünete is, tehát leginkább ez az a két dolog, ami a hajzat elvékonyodását okozza, illetve ritkává teszi a hajunkat. A VICHY DERCOS AMINACTIF™ feltöltő széruma hajhullás és hajtöredezés ellen is jó. Rostképződést segítők, antioxidánsok, aminosavak figyelnek benne, amelyek mind szabadalmaztatott összetevők.

Na, de nincs annál hitelesebb teszt, ha mi magunk próbáljuk ki a terméket. Megtettem, becsületesen használtam hat hétig, és tele lett a fejem hajjal! Persze én ezt eleinte nem láttam, így megkértem a pasimat, hogy vizsgálja már meg alaposan a fejemet. Nem hittem el, de azt mondta, hogy vannak olyan hajhagymák, amikből három szál is kijön! Fantasztikus, azt leszámítva, hogy a rengeteg "babahajszál" miatt kicsit kócos vagyok. Megnyugtató, hogy végül happy enddel zárult a hirtelen vezérelt ötlettől jött vásárlási lázam. A pumpás szérum ára kicsit, borsos, viszont hat hétig bőven elég volt, ső még félig van szerintem. Ja, 8859 forint.

Dús frizurák kevés hajból

7391

Viszonyunk van a hajunkal. Ápoljuk, beszélünk róla, néha imádjuk, néha utáljuk. Sokszor vigyázunk rá, máskor eszünkbe sem jut, hogy bajt okozunk neki, ha feleslegesen formázzuk. Néha értjük, néha nem hisszük el, hogy képes ennyire önálló életet élni. Amikor pedig valami baj történik vele: kétségbeesünk. Mert a haj betegsége, ereje és fénye sokkal többre utal, mint az elhalt szaruszálak állapota. Azt tükrözi, hogy mi zajlik a testünkben. A normálistól eltérő hajhullás például elég sok dologra hívja fel a figyelmet. Amíg legyőzzük a betegséget, addig sem érdemes elkeseredni a kevés haj miatt: van néhány olyan trükk, melyeket alkalmazva látványos frizurát készíthetünk magunknak ritka hajból is.

olvass tovább

Ne takarja haját ősszel sem

9639

Az ősz már elkezdődött és nemsokára ezt az időjáráson is érezni fogjuk. Jön a sapkák és kalapok időszaka, és ez hajunkat is nagyon megviseli. A nehéz sapkák alatt hajunk veszít fényességéből és lelapul, és így hamarabb ki is hullik. Biztos, hogy senki sem szeretné emiatt több hajszálát elveszíteni és ezért odafigyel hajára. De mégis hogyan lehet megóvni hajunk egészségét és megőrizni szépségét? A megoldás egyszerűbb, mint gondolná.


Gyengeszálú haját Ön is maga mögött hagyhatja ha olyan termékkel harcol ellene, amelyet pont ebből a célból fejlesztettek ki. Ez a termék pedig a Mane hajerősítő, melyet angliai kozmetikai szakértők fejlesztettek ki. Olyan termékről van szó, ami gyorsan és könnyen dúsabbá és erősebbé teszi haját, legyen szó akár gyengeszálú vagy hulló hajról. A Mane hajerősítő színezett mikroszemcsék segítségével varázsolja haját dúsabbá és erősebbé. Mivel a hajerősítő spray formájában kapható, a mikroszemcsék könnyen hajához tapadnak, így erősítve gyenge hajszálait és megóvva haját a további hullástól. Próbálja ki Ön is a Mane hajerősítő terméket, hogy lássa azonnali hatását és búcsúzzon el az olyan bajoktól mint a hajhullás!


A Mane hajerősítő használatával búcsút inthet a gyenge hajszálaknak és újra magabiztosan, dús hajjal nézhet a tükörbe. A Mane termékek segítségével Ön rövid idő alatt látható változást érhet el, mert haja dúsabb és erősebb lesz. A termék 11 féle  színben kapható, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő színárnyalatot. Próbálja ki Ön is a Mane termékeit és kezdjen újra élni!

További információ:hajhullas.hu