híresség

Mrs. Obama gardróbja

2528

Véget ért az amerikai elnökválasztás, az amerikaiak megválasztották első fekete bőrű elnöküket Barack Obamát, így felesége, Michelle Obama lett az első fekete first lady, akinek most nagyító alá vesszük öltözködését a kampány során hivatalos eseményeken viselt ruhái alapján.

Az új first lady 1964-ban született Chichagóban Michelle Robinson néven. Michelle végzettségét tekintve ügyvéd. Barack Obamával 1992-ban kötött házasságot, majd 1998-ban és 2001-ben megszületett két közös lányuk, Malia Ann és Natasha. Michelle a kampány alatt végig férje mellett állt és támogatta őt, de gyermekeit sem hanyagolta el, a kampánynapok közé szigorúan családi estéket is beiktatott. 

Klikk.

A Barack Obama politikai karrierje miatt Michelle is reflektorfénybe került, s persze személyisége és karrierje mellett az öltözködése is nagy figyelmet kapott. Elég nehéz dolga van a mindenkori first lady-knek, hiszen sokféle elvárásnak kell megfellenie, az emberek szeretnék, ha egy elnökfelséghez illően konzervatív, de újító is legyen, és szettjein érzékelhetőnek kell lennie saját stílusának és személyiségének. Szinte lehetetlen ennek az összes elvárásnak megfelelni, de  Michelle jó úton halad, hiszen nagy népszerűségnek örvend a first lady, kritikával nem sokan illetik öltözékeit. Népszerűségét az is mutatja, hogy 2006-ban az amerikai életmód és divatmagazin, az Essence a "Világ huszonöt leginspirálóbb nője" közé választotta, de 2007-ben már a Vanity Fair "Tíz legjobban öltözött ember" listáján is szerepelt. Stílusát sokan Jacqueline Kennedyhez hasonlítják, hiszen magabiztos és letisztult. Idén, 2008-ban felkerlt a People magazin "Legjobban öltözött nők" listájára is.olvass tovább

Híresek és pozitívak

2675

A hírességeket sem kerüli el az AIDS, most összegyűjtöttük nektek egy galériába a fertőzött sztárokat, akik közül sokan népszerűségüket és betegségüket a vírus elleni harchoz használták fel!

Híresek és pozitívak, klikk ide!

Ki ez? Casanova

4114

Gyakran lehet hallani jellemzésképp, hogy valaki „casanova”. Általában nem a legszebb értelemben használják az emberek, és ha a név eredeti viselőjére gondolnak, akkor végképp negatív véleményen vannak. Végeztem egy rövidke kutatást Casanováról és a huszonkét főből, (aki válaszolt) nyolcan nem tudták, kiről lenne szó, a másik fele a „sokat csajozott”-tól a „nőfaló”-ig tudott róla dolgokat… (A legkedvesebb válaszom a „Köszönöm, semmit!” volt. ) A legpontosabb ismereteket egy hölgy mutatta fel, aki a „bejárta Európát”-on kívül (Egyik kutató szerint 41820 km-t tett meg életében. Lovaskocsival!) szinte az összes negatív tulajdonságát elmondta. 

Tény, hogy tele volt hibákkal, és ezek közül talán legnagyobbnak a mai világban nőügyeit tekinthetnénk. Ezernyi hűséget fogadott, de egyiket se tartotta meg. Ám nem felejtette el őket. Egy Henriette nevű felvilágosult nővel utazott egyszer, aki mikor elváltak, ezt véste a szálló ablakába (1828-ban még megvolt a felírat, hisz egy akkori emlékiratban is szerepel) „Elfelejted Henriette-tet is.” Casanova azonban ezt írta:”Nem, egyáltalán nem felejtettem el, emléke valóságos balzsam a szívemnek.” A sors iróniája, hogy mikor újra találkoznak, Casanova egy másik ővel van, így Henriette csak egy üzenetet küld „a legtiszteletreméltóbb férfinak, akit ismertem” felirattal, hogy ne zavarja meg őket. Egyetlen szó van a levélben: „Henriette”. Kovács Ilona így vélekedik: „A valóságban Casanova mindent vállalt a szerelemért: nyavalyákat, megaláztatást, szenvedést, akár a balek szerepét is el tudta játszani” Mint ahogy azt az ifjú Charpion esete is bizonyítja: mert a nő eléggé megalázta őt, bár az emlékiratok feltehetően nem pontosan fedik a valóságot.. 

Nőcsábász, szoknyapecér… Tényleg ennyire egyszerű az eset? Akkor miért maradt fenn a neve? A XVIII. század tele volt hozzá hasonló nőfalókkal, csalókkal, életművészekkel…! Mi jelentette benne azt a többletet, ami miatt Szerb Antal is annyira szerette? (Az emlékiratok egyik legjobb fordítása tőle származik, bár ez is csak kis hányada a műnek) Mi az, ami miatt Casanova ma inkább fogalom, ami miatt nem személyként gondolunk rá?olvass tovább

Hajuk lett a védjegyük

4952

Hajviseletünk rengeteget elárul a személyiségünkről, de még az egészségi állapotunkról is. Trendek jönnek-mennek, többségünk pedig az aktuális divatnak megfelelően vágatja a haját. Ezzel szemben akadnak olyan hírességek, akik dacolva a divathullámokkal évek óta ugyan azt a sérót hordák, így nem is kell látnunk az arcukat ahhoz, hogy beazonosítsuk őket.

Anna Wintour

A divatvilág rettegett királynőjéről már többször is értekeztünk, és bár a hölgy mindig a legfrissebb trend szerint öltözik, haja mit sem változott az elmúlt évtizedekben. Anna bubifrizuráját néhány mézszínű tincs bolondítja meg, hossza szigorúan az álláig ér, a drasztikus frufru pedig határozott keretet az ad az amúgy is marcona képű nőnek.olvass tovább

Sírjaik domborulnak

5863

Egy híresség halálával még korántsem ér véget a sikertörténet, hiszen szellemi hagyatékától, személyes varázsától, esetleg a művei jogdíjaiból befolyt összegekről még hosszú évekig hangos lehet a sajtó. Mindegy, hogy tragikus hirtelenséggel, vagy hosszú betegség után távozik a sztár az élők sorából, a rajongók fanatizmusát gyakran csak növeli a tragédia. Michael Jackson halála ékes példája ennek, hiszen még a hazai maroknyi rajongótábor is beöltözve, egymás nyakában zokogva búcsúzott a sztártól. Ha igazán rajongunk valakiért, érthető módon a kiválasztott sztár sírja igazi zarándokhely lehet, afféle kedvelt úti cél, ahol gyertyát gyújtunk, vagy leteszünk egy szál virágot. Aki még sosem tapasztalta a megszállott rajongás ezen szintjét, vagy sosem tudott a végsőkig elmerülni egy adott művész szellemi produktumában, bizonyára nehezen értheti meg, hogy milyen a kiválasztott sírjánál állni. Nem véletlenül beszélünk szellemi produktumról és művészeti alkotásokról, hiszen szeretetünk és megbecsülésünk tárgya lehet akár egy költő, vagy egy író is, nem kell pusztán a nagy színészóriásokra koncentrálnunk.

Világszerte megannyi olyan zarándokhely van, ami egyszerre hely a megemlékezésre, a rajongók összegyűjtésére és nem utolsó sorban az elhunyt végső nyughelye is. Bár azt nem mondhatjuk, hogy egész iparág épült a hírességek sírjainak felkutatására és bemutatására, mégis vannak olyan nyughelyek, amik kivételesek, és szüntelen figyelemnek örvendenek. Nézzük, melyek ezek!

Diana hercegnő

A tragikus hirtelenséggel elhunyt hercegnő végső nyughelye családja althorpi birtokán, Northhampshireben található. Ha emlékeztek a hercegnő temetésére, biztosan beugrik annak a hatalmas vaskapunk a képe, ahová begurult a hercegnőt szállító autó, és ahová már nem engedték be a sajtó képviselőt. A nyughely ma is hasonlóképp védett a kíváncsi szemektől, bár minden évben, július és szeptember között látogatható a a Diana tiszteltére épített emlékmű, mely a végső nyughelyet biztosító sziget mellett fekszik. Igen, hiszen a hercegnő testét a birtok hatalmas tava közepén lévő szigetre temették, amit viszont csak a családtagok látogathatnak.

Nyughelyeket itt találsz!

Bruce Lee

A legendás harcművész/színész sírját a seattlei Lakeview temetőben találjuk, ami mindmáig rajongók ezereinek zarándokhelye, sőt a világ túloldaláról is vonzza az érdeklődőket: a színész ötvenharmadik születésnapjára három férfi indult útnak Mongóliából, hogy elzarándokoljon Lee sírjáig. Útközben bőven gyalogoltak is, hiszen a hét hónapig tartó túra során fejenként öt bakancsot nyűttek el. Bruce Lee 1973-ban váratlanul hunyt el, nem sokkal harminckettedik születésnapja előtt, halálnak hivatalos oka pedig az aszpirin kiváltotta allergia volt. A hivatalos formula mellett azonban él egy legenda, miszerint Lee-n átok ült, Hong Kong-i házát pedig démonok szállták meg. Mindenki döntse el, hogy melyik verziót hiszi el, bár a titokzatos halálesetet erősít meg a tény, miszerint Lee fia, Brandon hasonlóan furcsa hirtelenséggel távozott, mikor A holló című film forgatásán éles lövedéktől szerzett halálos sebet. A tragédia 1993-ban következett be, épp apja halálnak huszadik évfordulójának évében.olvass tovább