gyöngédség

Te hogy csábítasz?

1087

Zabolátlan érzékiséget birtokolsz? Ahogy találkozol valakivel, azonnal azt érzed, hogy egy percen belül akár meg is kaphatnád? Nem teszel semmit, nem is szemezel csak épp esélyt adsz arra, hogy közeledjenek? Veszélyes, végzetes szerető vagy, aki mellett megőrülnek a partnerek? Te hogyan csábítasz?

Pusztán kémia?

Az állati feromonok létezését már az 1950-es években igazolták. Rájöttek, hogy a hangyák feromonok segítségével kommunikálnak. Az is kiderült, hogy olyan feromonok szabadulnak fel méhcsípéskor a fullánkból, amik támadásra ösztönzik a közelben lévő méheket. A szexuális csábítás állati kellékei között is megtalálták a feromont. A nőstény lepkék ezzel az anyaggal vonzzák magukhoz kilométerekről a hímeket. A végzetes vonzerőhöz elég mindössze egyetlen molekula jelenléte egy köbcentiméternyi levegőben.

De mi a helyzet az emberrel? Valóban létezik az a bizonyos feromon, ami ellenállhatatlanná tesz bennünket mások számára? Ha létezik, akkor a csábítás sikerében nem elsősorban a szexis külső és a megfelelő szöveg a mérvadó, hanem ez a bizonyos láthatatlan anyag, amely éppúgy segíti a tudatalatti szexuális kommunikációt az ember esetében, mint a lepkéknél.

Figyellek!

Ahogy belépünk valahova, az első a pásztázó tekintet, azonnal felvesszük a kapcsolatot a többiekkel. És ekkor ha valaki szemében ott van az, amin fennakadunk, akár egy kellemes szemezésben is lehet részünk, ekkor még nem néztük meg tüzetesebben. Esetleg olyan hatással van ránk a tekintete, hogy öntudatlanul a hajunkat csavargatjuk. Máig vita tárgya, hogy a tekintettel ilyenkor bűvöljük a másikat vagy pusztán önmagunkat mutatjuk meg. Ezután már tetszőleges a sorrend, mit nézünk meg a másikon: kezét, testét, járását. Ha kölcsönös a szitu, akkor feltehetően hamarosan szóba fogunk elegyedni, ahol a vonzódás minden bizonnyal eldől. De ki lépjen oda kihez? 

Beszélünk..

Amikor megtörtént az összemosolygás és odalépünk egymáshoz, elkerülhetetlen a beszélgetés. A hangok, az egymáshoz hajolások, fülbe súgások intimebbé teszik a hangulatot. Ezeket vajon hozzuk magunkkal génjeinkben vagy ellessük, eltanuljuk egymástól? Esetleg szituáció és partner függő? Úgy csábítasz, hogy megvárod, amíg valaki felszed és csak szemezel vele, vagy odamész és kirakod, mit akarsz?

Parák a szexben

1125

'Kicsim most ne, mert nem mostam meg, csak reggel tusoltam! Jajj, mennem kell Panni nénihez gyantára, zavar, hogy szőrös vagyok, most inkább ne!' Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzanak el, vagy épp csak gondolatban vannak jelen, melyek csak stresszelnek a szexben. Elképesztő, hogy mi nők, mi mindennel paráztatjuk magunkat, míg a pasikat hidegen hagyja az egész ágybeli parakérdés. Szőrös testrészek, felesleges kilók, kellemetlen szagok és ízek, orgazmus hiánya, ezek azok, amiken a legtöbb nő idegeskedik. Hallottunk már olyan lányról, aki csak úgy szeretkezett a csávójával, hogy behúzta közben a hasát, ebből is látszik, hogy önutáló magatartásunkon változtatnunk kell. A pasikat pusztán a teljesítménykényszer, potenciazavar és a pénisz formája, mérete zavarja.olvass tovább

Szülőkkel ismerkedni

1210

Az első találkozásunk csak futólag történt, jöttek-mentek, főztek és semmit nem is kérdeztek. Kedvesek voltak, nem tudtam eldönteni, szimpatikus vagyok-e, ám kedvesemet kérdezve azt a választ kaptam, hogy igen. Nekem ők szimpatikusak, egyébként is sok kell ahhoz, hogy akit szeretek, annak a szüleit rossz színben lássam. Szóval, tabula rasa, mosolygás és fürkészés, vajon szerelmem lenőtt és szabadon álló, eltérő fülcimpái kitől eredeztethetőek? Így telt az első találka, a rövidsége miatt. És persze kerestem a közös pontokat, néztem, ahogy beszélgetnek és csak füleltem.

A második találkozásom a teljes családdal történt, két nap együtt a házukban, öccsel, kutyával, papával, mamával. Az első napon szinte alig találkoztam velük, csak futólag érintkeztünk, de azért együtt vacsoráztunk. Ekkor igazából csak felszínesen beszélgettünk az időjárásról és a közelmúlt vicces történeteiről, ám belül tudtam, ez lesz a találkozás, amikor a szerelmem gyerekkoráról rengeteg olyat tudok majd meg, amit annyira nem szeretnék tudni, feltehetően ő sem szeretné, ha megtudnám, és ez lesz az is, amikor 'körbeszaglásznak'.olvass tovább

Maszturbálj!

1216

Május az önkielégítés ünneplésének ideje. A Nemzetközi Maszturbációs Hónapot 1995 óta jegyzik a világ számos országában, de legerősebb bázisa kétségkívül az Egyesült Államokban van.

Masztiról

A maszturbáció a genitáliák kézzel való izgatása, legfőképp az orgazmus elérése céljából - általában egyedül, magányosan végzett tevékenységet jelöl. Több forrás említi ugyan a kölcsönös maszturbációt is, azaz egymás nemi szerveinek ingerlését, de valójában, amikor az egyén maszturbál, saját magának szerez testi gyönyört erogén zónáinak simogatása, dörzsölése, vagy bizonyos segédeszközök használata által.

Ókori barlangrajzok, művészeti és kultúrtörténeti tárgyak, ősrégi írások, képek jelzik, hogy a maszturbáció emberidők óta létezik. Kételyek, bizonyítatlan feltételezések, tévhitek persze ma is élnek, és a maszturbációt rehabilitáló minden igyekezet ellenére sincs egyezményesen egyértelmű válasz arra, hogy az önkielégítés jó és természetes, vagy káros hatásai vannak a testre, a pszichére, a lélekre, de akár az egész emberiségre nézve. 

Akármilyen szexuális beállítottságúak is vagyunk, a maszturbáció jelen van életünkben, még akkor is, ha csak kevesen mernek róla beszélni. Tudjuk, milyen tévhitek és üldözések áldozata volt évszázadokon keresztül, minden eszközzel igyekeztek azt egészségtelennek, veszélyesnek és nemkívánatosnak bélyegezni, minek utóhatása még ma is érződik, sokakban rejtett félelem, szorongás lappanghat a témával kapcsolatban.olvass tovább

Volt már titkos szeretőd?

1221

Van, aki szerint a szerető már önmagában nagyon romantikus szó, van, aki szerint a szeretősdi inkább izgató, mint romantikus. Az irodalmat és a filmeket egyaránt megihlette már ez a fajta kapcsolat, szinte minden válfaját láthattuk már a filmvásznon. A történelem során azért nem újkeletű a szeretősdi, sőt, évszázadokkal ezelőtt sokkal lazábban kezelték a házastársak ezt, mint manapság. 

Bezzeg régen

A reneszánsz Olaszországban, főleg Genovában, Velencében, Firenzében és Rómában elismert és előszeretettel követett szokás volt a Cicisbeatura (vagy másként Cicisbeismo), avagy a házas, arisztokrata asszonyok hivatásos szeretőjének "intézménye". A szerető a férj tudtával és jóváhagyásával látogatta a feleséget. Elkísérte a templomba, nyilvános rendezvényekre, sétákra, szabad bejárása volt a házba, és végül, de nem utolsó sorban a hölgy szexuális igényeit is kielégítette.

Tulajdonképpeni feladata az volt, hogy az asszony unalmát elűzze, illetve, hogy állandó kísérője legyen. Az írások szerint, a házassági szerződéshez hasonló megállapodás jött létre a felek között, amiben lefektették a szerető jogait és kötelezettségeit. Példának okáért, a Cicisbeonak (vagy másként Cavalier Servente-nek) közszereplések alkalmával a hölgy mögött kellett állnia, csak onnan suttoghatott a nő a fülébe. A Cicisbeo elnevezés is innen ered, ami "suttogni-t" jelent. A szeretőnek "szolgálata" alatt tilos volt más hölggyel kapcsolatot fenntartania. Ha mégis megtette, úgy a megállapodást semmisnek kellett tekinteni, de a szerződést bármelyik fél bármikor egyszerűen fel is bonthatta.olvass tovább