gumicsizma

Öltözz így, augusztus 11-én!

4440

Tegye fel a kezét, aki ilyen esős időben ki sem tenné a lábát a lakásból! Oké, most az jelentkezzen, aki ezt meg is engedheti magának. Mivel ti vagytok kevesebben, így nézzük, hogy mégis mit húzzunk ma magunkra. Az előrejelzések szerint esős napunk lesz, huszonhat-harminc fokos csúcshőmérséklettel. Ez így elég jól hangzik, csak épp az a baj, hogy a hőérzetünkön mit sem segít a szakadó eső, sőt, inkább növeli a páratartalmat, ezért nem érdemes szandálos, nyári ruhás szettben gondolkodni. Elázott cipőben oda az egész napunk, na meg a komfortérzetünk, válasszunk tehát vízhatlan lábbelit. Ez lehet gumicsizma, de egy bokacsizma is, a vékonyabb fajtából. Kabátra mindenképp szükségünk lesz, viszont ne öltözzünk alá túlságosan, mert félő, hogy épp bepácolódunk, mire elérjük a célállomást. Válasszunk laza pamut felsőt, farmerrel, esetleg shorttal, ami alá mindenképp húzzunk leggingset. Ja igen! Azok a szerencsések, akik ma mennek a Szigetre csakis meleg és vízhatlan holmiban érkezzenek, mert a mai időjárás csapadékos és hűvös lesz.

Láthatatlan plasztiklábbeli

6864

A gumicsizma néhány éve robbant be nálunk és mára óriási divatja lett. Ma már nem ciki ebben utcára menni, és nem is gondolja senki, hogy valamilyen mezőgazdasági munkát készülünk végezni csak azért, mert azt viseljük.

Amikor a gumicsizmák hóbortjának elkötelezettjei még csak épphogy elkezdték kitaposni az ösvényt, nem lehetett annyiféle minta, szín és fazon közül választani, mint most. Ma már se szeri, se száma a különlegesebbnél különlegesebb daraboknak. A Cheap Monday nevű svéd márka kollekciójában lelhetünk rá a legújabb lábravaló kincsre: az átlátszó gumicsizmára. Nagyon egyedi és bohókás az esőálló csizma, amely nem rejti el a kíváncsi tekintetek előtt sem a lábfejeket, sem a zoknit vagy harisnyát. Azonkívül ez a lábbeli nem a megszokott gumicsizma-fazont kapta, helyette inkább egy hagyományos kisebb sarokkal ellátott hegyesorrú formába öntötték a plasztikanyagot. Cipzáros fazon – amely egyébként az egyetlen látható részlet a csizmán – rövidebb és hosszabb verzióban is kapható. Viccesen mutathatnak a kabát viselése mellett kikandikáló lábujjak, mintha csak mezítláb lennénk, de a sártól megóv.

olvass tovább