google

Szexista Google

1085

Próbáltuk, tényleg szexista a google.

Állj át!

2750

Körülbelül fél éve dühöngök rajta, hogy a gmailemben már nem tudom rendesen tagelni a leveleket, mert rég kifogytam a színekből, amikkel az újabb és újabb címkéket elláthatnám. Pipa is lettem, amikor új skinekkel rukkoltak elő, fölösleges csillivilli fejlesztés, ahelyett, hogy a fontosabb és hasznosabb újításokra koncentrálnának - gondoltam.

Mivel rendszeresen olvasom a gmail fejlesztők blogját, számos okos újdonságot láttam már, miknek egy része még mindig nem elérhető. Legújabban például a feladatkezelő, azaz a to-do-list, ami minden munkanapon állati hasznos. Vannak ugyan netes felületek, ahol könnyen készíthetők ilyenek, de semmi kedvem nincs plusz egy ablakot nyitva tartani, úgyhogy szép lassan visszatértem a papírhoz, de az meg követhetetlen, és nehezen lehet updatelni.

Aztán leesett a tantusz. Hogy én mekkora hülye vagyok! Gondoltam átállítom a levelezőmet angolra, hátha nem regionálisan érhetők el az új szolgáltatások, és persze hogy nem, hanem nyelv szerint. Néha kihagy az agyam, tényleg. Szóval átálltam, és megnyílt a Kánaán. Ha az angol vezrzióban ugyanis belépsz a settings (beállítások) menüpontba, és rákattintasz a labs gombra, mintegy harminc választható funkciót engedélyezhetsz a gmail felületeden.

Természetesen ott van köztük a címkék színbeállítási skála bővítése is és megannyi hasznos dolog, így a to-do list is, ami innentől a gmailen belül jelenik meg a csetablakokhoz hasonlóan, így kéznél van, mondhatni szem előtt, és könnyen kezelhető. De importáltam a Google dokumentumaimat is, amiket azóta használok, mikor még nem is a Google-é volt az oldal. Ugyanígy beállítottam azt is, hogy megjelenjen a naptáram, hogy a címkesor ne bal, hanem jobb oldalon jelenjen meg. Most már látom, ha csak nekem címeztek egy levelet vagy köremailt kaptam, értesítenek arról is, ha elfelejtettem létrehozni a csatolmányt, pedig akartam, éjjeli órákon tesztelik, hogy részeg vagyok-e, és van pánikgombom is.

Oké, ez nem pánikgomb, hanem egy hagyjatokbékén gomb, más néven take a break, minek megnyomásával tizenöt percre leáll az élet a gmailemben. Se levél, se cset, se semmi, mintha nem is lennék, mintha visszatértem volna a kőkorszakba. Feleslegesnek hangzik, de ha egy nagy munkába fogsz bele vagy valami fontosan kell megcsinálnod most már tényleg, akkor tökéletes megoldás arra, hogy még ha a kisördög a válladon másra csábítana is, akkor se tudj elkalandozni a kispajtásaiddal való beszélgetésben vagy hogy ne szóljon közbe egy más munkát érintő levél.

Azt nyilván már mindenki tudja, hogy a Google Calendar sms-t küld elkövetkezendő programjaidtól, ha szeretnéd. Ugye?

Klip van a csetben!

3040

A gmailtől eddig is elhaltunk, ma reggel pedig felfedeztük, hogy a csetben elküldött videó linkre a mélbox azonnal beszúrja az egész videoklipet, ami ott is meghallgatható. A gmail mindent megtesz azért, hogy ne tágítsunk onnan, mégis imádjuk!

Biztonságos Gmail

3069

A Gmail sebezhető, csakúgy mint bármilyen más mailcím vagy oldal, ahova regisztráltunk. Jórészt mi magunkat vagyunk felelőtlenek a txt fájlként elmentett jelszavainkkal az asztalunkon, de az sem ritka, hogy valaki más gépén használtuk a mailboxot, ami pedig automatikusan megjegyezte a jelszót. Ha ezekre odafigyelünk, és még megfogadunk pár jó tanácsot, garantáltan nem tud majd senki a Google fiókunkban kutakodni. A profi hackerek sem.

HTTPS funkció

Ha eddig még nem tettük meg, akkor mindenképpen állítsuk be a mailboxot https oldalra, mégpedig a Settings fülnél a legalsó rubrikánál a Browser Connection pontnál jelöljük be, hogy mindig HTTPS-ben olvassa be az e-mail boxot, majd mentsük a beállításokat.olvass tovább

Egy Google mind felett

3407


Filippo Minelli a Google mindenre kiterjedő jelenlétét értelmezi újra itt. Vicces.