george clooney

Ébresztő!

313

Itt a téli szünet vége, még néhány nap és újra csörög a vekker. De, ha már vekker miért ne a kedvenc zenéd ébresszen. Klasszikus forma, modern hangzás. Ez az ébresztőóra, valójában MP3 lejátszó, vagyis funkcionál óraként, ébreszt is. Az ügyes belső hardver lehetőséget ad neked arra, hogy ne az iszonyatos, fejfájdító csörömpölésre kelj, hanem bármire. Igen, akár George Clooney hangját is rögzítheted, ahogy kedvesen ébresztget! Good morning, darling. Vagy Szabó Sipos Barnabás jó reggeltjére inkább?

Hidd el, ez csak szex!

5770

Végigmoziztam a hétvégét. Szeretem az olyan filmeket, amelyek a történéseken való agyaláson kívül arra késztetnek, hogy továbbgondoljam az események kiváltó okát, akár a szereplők lelkületéről is elgondolkozzak, sokkal mélyebben, mint amennyire azt a rendező be akarta mutatni. Jason Reitman, az Egek ura című filmben egy olyan fickót mutat be nekünk, aki egész életében őrizte a szabadságát, nem hisz a nagy szerelemben, egyetlen célja tízmillió mérföld összegyűjtése, a levegőben. George Clooney által alakított Ryan Bingham a nagyvállalati leépítések szakembere, magyarán szólva abból él, hogy embereket rúg ki. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, és bőszen gyűjti a törzsutasoknak járó mérföldeket. Hamarosan eléri a tízmillió mérföldet, és megismerkedik egy szintén törzsutas nővel, innentől kezdve a kiszámíthatóan biztonságos élete egy csapásra a feje tetejére áll. A tízmilliomodik pont elérése közel sem lesz olyan katarzis, mint amire felkészít minket a történet, sőt a szürke, hétköznapi, átlagos lét is felszínre bukkan, így kerülve el a happy endet, amellyel kiemeli a többi álomgyári produkció közül a filmet. Összesen hat, többek között a legjobb film és a legjobb rendezői Oscar-díj várományosa a film.

Továbbgondolásra ösztönzött a film. Méghozzá abból a szempontból, hogy vajon azok a - idősödő - férfiak, akik ennyire óvják a szabadságukat, senkinek nem hajlandóak elköteleződni, milyen megfontolásból zárkóznak el, és ezzel milyen hatással vannak a nőkre? Kijelenthetem: csalódást okoznak. Számtalanszor találkoztam már ezzel a típussal, és igen most egy bizonyosan tipizálható férfifajtáról beszélek. Azokról, akik már megették a kenyerük javát - közelebb vannak az ötvenhez, mint a huszonöthöz, és világ életükben arra törekedtek, hogy egy nő se tudja betörni őket. Az egésszel csak az a probléma, hogy amint érzelmileg megérinti valaki őket, szembe mennek minden lelki történéssel, agyalnak, kikövetelik a "spontán kapcsolat" fenntartását, és képesek hazudni, még saját maguknak is, amikor számukra is bebizonyosodik, hogy ez mégis több egy diszfunkcionális viszonynál.

Arra felháborító dologra gondolok, ami a filmben megtörtént Alex - Clooney szeretője - és Mr. Bingham között. (Aki nem szeretné megtudni a film végkifejletét, most fejezze be az olvasást, és térjen vissza a cikkre, miután megnézte a filmet.) A férfi és a nő alkalmanként találkozott, amikor együtt voltak jól érezték magukat, néha váltottak egy-két SMS-t, e-mailt, alkalmanként felhívták egymást, de csak azért, hogy fixálják az újabb randevújuk időpontját. Az a lazaság, ami benne volt a nőben persze, hogy elcsavarta a pasi fejét, és elrepül néhány ezer mérföldet azért, hogy meglepje, szerelmet valljon, de a nő ezt egy spontán kapcsolatként kezelte és pont. Nem gondolta úgy, hogy ebből lehet még valami, hanem úgy gondolkodott: "Élvezzük és pont." Miért gondolják feltétlenül azt a pasik, hogy egy nő mindenképpen meg akarja tartani a fickót, akivel éppen megismerkedett? Miért kell eleve azt feltételezni, hogy a házasság, az elköteleződés a cél? Elképzelhetetlen, hogy egy csaj is csak hetyegni akarjon és nem többet? olvass tovább

Kivel jöjjön össze George Clooney?

9411

Nemrégiben kapott szárnyra a hír, hogy George Clooney és Stacy Keibler útjai két év után különváltak. Nem állítjuk, hogy megrendültünk, hiszen a sármos színész nem arról híres, hogy igazán tartós kapcsolatba bocsátkozna. Ennek jórészt az az oka, hogy házassága zátonyra futása után megfogadta, nem hajlandó ismét megházasodni és gyereket sem akar. A nálánál évtizedekkel fiatalabb barátnőket viszont nagyon is kedveli, akik viszont egy idő után családra vágynak. A szakítás tehát szinte törvényszerű, ahogy megtörtént már többször is Stacy Keibler előtt.  Mivel szerkesztőségünk több tagja is azon a véleményen van, hogy sikeresebbek lennének Clooney kapcsolatai, ha a saját korosztályában próbálkozna, így feltérképeztük a szóba jöhető jelölteket.
olvass tovább

Sandra Bullock és George Clooney együtt!

9455

Elkezdődött a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, ahol lezajlott Sandra Bullock és George Clooney közös filmjének, a Gravity-nek a premierje is. A két sztár szemmel láthatóan remekül érzi magát együtt, így máris sokan arról suttognak, hogy több van köztük puszta munkakapcsolatnál.olvass tovább