gasztonómia

Főzz!

1753

A napokban felmerült a szerkesztőségünk néhány tagjában, hogy nagyon rossz ízű, amit rendeltek az egyik kajafutártól. Aztán volt olyan is, hogy a közeli kifőzdében, aranyáron vettünk valami jó kis gyomorfertőzést, csak szalmonellának neveztük, bár nem biztos, hogy az volt, de az egész bandán végigment, nem is egyszer! Szóval mi a megoldás, ha nem akarsz pórul járni, sok pénzért? Főzz és vigyél kaját a melóba!

Megoldhatatlannak tűnik? Pedig nem nagy macera. És tényleg nem időigényes. Ha van egy nagy hűtőd, egy olyan szekrényed, amiben mindenféle kajának való elfér, esetleg olyan baromira szerencsés vagy, hogy van egy csodálatos kamrád, akkor minden ok. Nem is kell mindennap főznöd egyébként, bár utálom kétszer enni ugyanazt a kaját. 

Alapanyagok

Burgonya, tészta, zöldségek, fűszerek, darált- és csirkehús. Ebben úgy minden benne van, persze kelleni fog még liszt, zsemlemorzsa, tej, tejföl, tejszín, ízesítők, sűrűsítők, síkosítók, stb. stb. stb. amolyan alap dolgok. Ha bizonytalan vagy, hogy mivel töltsd fel a konyhádat, hát vegyél egy tuti szakácskönyvet,  mindentudót, és szemezgess a kedvenc receptjeid között, aszerint vásárolj. De annyit már biztos tudsz mi az, amit szeretsz. Hát hajrá. olvass tovább

Gasztrománok a Mekiben

7983

A McGourmet szakácsverseny nagy kihívás elé állította a gasztrománokat június 28-án. A feladat az volt, hogy a McDonald’s alapanyagait felhasználva ízletes ételkülönlegességeket alkossanak. A szakácsok rájöttek, hogy a gyorsétterem hozzávalói remekül hasznosíthatóak, így térültek-fordultak és meglepő ételkülönlegességeket varázsoltak. A verseny nyertese Pavlicsek Csaba lett, aki magyaros bruschettát és porhanyós csirkemellfilét készített házi burgonyalepénnyel.


„Kíváncsi voltam, hogy milyen alapanyagokkal dolgozik a McDonald’s, és bebizonyosodott
számomra, hogy a marhahús és a zöldségek is megállják a helyüket a kifejezetten jó
minőségű ételek készítésekor is. Ráadásul minden visszakövethető a származástól a
fagyasztás időpontján át a legapróbb részletig” – vélekedett a híresen szigorú Bíró Lajos
zsűritag.


Horváth Ágnes, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: „A győztest egymillió forinttal
támogatjuk, amellyel több lehetősége lesz külföldi versenyeken, képzéseken is részt
venni. Remek élmény volt megkóstolni a fiatal szakácsok ötletes fogásait”.