frankie

A világ leggazdagabb kutyái

8396

Akinek valaha volt már házi kedvence, az tudja, hogy hihetetlenül szoros kapcsolat alakulhat ki egy-egy állat és a gazdája között. Olyannyira így van ez, hogy a tehetős gazdik súlyos dollármilliókat hagynak kedvenceikre, hogy ezzel biztosítsák kényelmes életüket akkor is, amikor ők már nem tudnak gondoskodni róla. Ennek köszönhetően a felső tízezernek bizony jó néhány állati tagja is van.

Itt van mindjárt Frankie, a kutya, aki több mint 5 millió dolláros vagyonából éldegél egy San Diegó-i palotában, és a szomszéd viseli gondját, mióta gazdája eltávozott az élők sorából. Toby Rimes, az uszkár lényegesen nagyobb lábon él, ugyanis ő 92 millió dollár birtokosa néhai gazdája, Ella Wendel jóvoltából. Persze, még ő is kispályás IV. Guntherhez képest, ugyanis ez a németjuhász a világ leggazdagabb kutyája. Élete már-már mesébe illő, ugyanis 372 millió dolláros vagyonát apjától, III. Gunthertől örökölte, aki szintén örökség útján jutott hozzá a tekintélyes összeghez, miután gazdája, Karlotta grófnő elhunyt. IV. Gunther komoly javakkal büszkélkedhet és az életszínvonala is irigylésre méltó: egyebek mellett egy házzal és egy sportkocsival büszkélkedhet, ez utóbbihoz természetesen saját sofőr is dukál. Ezenkívül személyi séf gondoskodik a kulináris élvezetekről és népes személyzet gondoskodik arról, hogy semmiben sem szenvedjen hiányt. A tehetős eb az aukciókat is kedveli: megvásárolta például Madonna miami házát és sikeresen licitált egy ritka fehér szarvasgombára is.

Persze, nem minden blöki sorsa alakul ilyen fényesen. Trouble Helmsley életét ugyanis alaposan megkeserítették gazdája, Helene Helmsley grófnő emberi örökösei. A gondos gazdi ugyanis 12 millió dollárt hagyott kedvencére, ám a rokonok megtámadták a végrendeletet, így végül csak 2 millió dollár ütötte Trouble markát. Sajnos azóta az eb is követte gazdáját az örök vadászmezőkre: 12 éves korában, idén júniusban hunyta le örökre a szemeit.

Olyan ebek is vannak, akik még élvezik szerető gazdájuk kényeztetését, de egyáltalán nem kell amiatt aggódniuk, hogy a sintértelepen végzik, ha egyszer megboldogul oltalmazójuk.  Drew Barrymore például 3 millió dollárt különített el végrendeletében kedvenc labradora, Flossie számára. Ennél is jobban járnak Oprah Winfrey kutyái, akik 30 millió dollárból tengethetik majd napjaikat, ha már Oprah nem lesz velük.

Mindezek ismeretében új értelmet nyer a kutya élet fogalma, és nem is tűnik olyan sanyarú perspektívának.