francia konyha

Franciázzunk!

6612

A torta lehet habos, krémes, marcipánnal borított, gazdagon díszített, édes és kevésbé édes, de azért ne legyünk olyan beszűkültek, hogy elvessük a sós torta ötletét.  Ez utóbbinak valójában semmi köze a fent nevezett édességhez, legfeljebb csak annyi, hogy kerek formában sütik ki és a quiche névre hallgat. Ám a quiche sokkal inkább lepény. A francia finomságot fogyaszthatjuk meleg vagy hideg előételként, salátával főételként léphet színre az asztalon, de vendégváró falatnak sem utolsó. Ráadásul az elkészítése sem követeli meg, hogy fekete öves mesterszakácsok legyünk.

olvass tovább

Nálunk főzött a fűszerek mestere!

8802

Híres francia séf érkezett ismét hazánkba. Jean-Marc Notelet egy izgalmas és egyedi gasztronómiai estét vezényelt le az egyik luxushotel éttermében június 12-én. Hazájában a fűszerek mestereként tartják számon. Egyedülálló estje igazán bámulatos és nagyon várt gasztronómiai különlegességnek számított a főváros kulináris palettáján. A gasztronómiai est a francia gasztronómiát megújító séfek tiszteletére rendezett eseménysorozat keretében került megrendezésre.



olvass tovább