fotók

James, a pajkos

220

Mi szükséges a jó fotókhoz? Persze szem, kamera, de kell hozzá némi inspiráció, mondjuk egy szerető testében, meg jól odatett tárgyak. James Naughty-nak ezek a dolgok adottak, így fotóblogja méltán világhírű, mint ahogy ő maga is. 2003-ban, mikor Craig Cowling nekilátott a fényképezésnek, még kevesen hitték fotói alapján, hogy viszi majd valamire, ám mára a művészeti és designportálok is előszeretettel linkelik oldalát.

Művésznevét, a Naughty James-t azért vette fel, hogy a csaj anyukája és persze a sajátja se tudja beazonosítani. Első projektje az 1095 volt, melynek célja, hogy pontosan 1095 nap alatt megtanuljon fényképezni. Ezt kipipálhatja. Yorkshire-i munkásvárosból származó indie kölyök a London College of Fashion falai között tanult, szűk farmerben, Conversben és számtalan zenei oldal olvasója volt, szinte minden indie bulin ott nyomult. Ennek köszönhetően készített fotókat az Arctic Monkeysnak, a The Automaticnak és a The Klaxonsnak - ma már mind a brit popkultúra ikonjai.

Stílusán erősen érezhető Guy Bourdin csodálata, bár ma már inkább a botránykeltésre koncentrál. Láthatjuk őt a blogján szexelni exnőjével, Craig már-már valóságshow-t hozott létre fotósblogján, melyhez néha ő is tesz kommenteket az oldalra, mint például azt, hogy „A francba, anyám megnézte a blogomat és rájött, hogy mit is csinálok a suliban.” Legújabb projektjének a neve: Fucking London by Naughty James. Látványos cím.

Szexi ütközések

344

A Crash című film hatalmas siker volt, akárcsak az Amerikai szépség, vagy a Donnie Darko – hogy az első rendezésű alkotókat említsük. Ez is botrányfilm, akárcsak DSquared2 új kollekciójának kampánya, amit az egyik legprofibb fotós, Steven Meisel készített. Tesztkarambolokat örökít meg, amelyben az erotika igencsak magas fokon ég. A 2008 tavaszi/nyári DSquared2 trend kampánya alapján ezekben a cuccokban nagyon szexik lehetünk. A fotókon kínlódva élvező, kéjes arcú lányok és tesztbábukkal keményen szexelő pasik láthatóak. Azért érdemes a ruhákat is megfigyelni, bár ebben a környezetben kétségkívül nehezére esik az embernek elvonatkoztatni a jelenetektől. Hasonló fotókkal már készült kampány Dolce & Gabbananak is, hiába nincs új a nap alatt.

Élet szülte alkotás

384

A művész Pekingből dolgozik, élete során felhalmozódott tárgyainak szkenneléséről vált ismertté, művészi alkotásokat digitalizálva könyvgerincekből, útlevelekből, kozmetikumokból, Mao giccsekből és mobiltelefonokból. Alkotásainak stílusosan a My things sorozat nevet adta, a fotók az interneten megvásárolhatóak.

Lick the sun

584

Brian Walker Plastic Fantastoc sorozata. Szeretjük.

Nagyban homokozik

585

Jim Denevan döbbenetes precizitású homokrajzai csak a levegőből látszanak igazán.