fonás

Fonogassunk!

4676

A copfok készítése után a fonott frizura az első, amit egy kislány megtanul elkészíteni. Aztán telnek az évek, és szinte teljesen elfelejtjük, nem szaladgálunk már fonott tincsekkel. Pedig, ha jobban körbenézünk számos érdekes és különleges hajköltemény készíthető ezzel a technikával.

A legalapabb változat a lófarok vagy lófarkak befonása hármas fonással. Persze ezt még simán lehet fokozni négyes, vagy akár ötös fonással is, próbálkozzon bátran, akinek van hozzá kézügyessége, nem olyan ördöngösség, a logika ugyanaz.

Pár évvel ezelőtt hatalmas divat volt az afro- és a parkettafonás, ki is szorították a tradicionálisabb változatokat. A népviseletben is szerepet kapó parasztfonás a parkettafonáshoz hasonlóan a fejhez fonják, viszont sokkal lazábban. Ezzel a hagyományos technikával is különféle frizurákat készíthetünk. Fonhatjuk egybe az egész hajzuhatagot, vagy alulról a fejtető felé haladva spirálisan, de akár három vagy négyfelé választva, elölről, a homloktól haladva a nyak felé.

Fonott frizurák itt!

Variációk hajfonatra

7570

Az iskoláslányok kedvenc hajviselete idén a tervezők kedvence is. A kifutókon is feltűnt ez a frizura, Viktor & Rolf és Lanvin egyaránt bevetette a laza fonatokat, amelyek már közel sem olyan kislányosak, mint az eredeti megoldás.

Ahogy a bemutatókon és a magazinok hasábjain is megjelentek a kalácsszerű frizurák, a sztárok is hamar rákaptak az új trendre. Uma Thurman legújabb filmje, a Celebrity bemutatóján bizonyította a nagyközönség előtt, hogy a hajfonatot is lehet szexisen viselni. Thurman is a lazább fazont választotta, amely enyhén hullámos tincseiből elkészítve nagyon izgalmas és remekül mutat az estélyihez is, habár inkább kelt bohém, mint komoly hatást. Nem ő az egyetlen, aki kontyolás helyett a fonás – nem sokkal bonyolultabb – technikájára voksolt. Diane Kruger is befonta a haját, de ő az oldalt fonásos megoldással, Kate Hudson pedig enyhén kócos fonatot viselt egy díjátadón. Még elegánsabb külsőt kölcsönözhet a fejtetőre tűzött hajfonat, ahogy azt Penelope Cruz esete is bizonyítja, de akár a maradhatunk a hátul összefogott copfos variációnál is.

olvass tovább