fogyókúra

Belső tisztaság

3311

Ma már egyre kevesebben tagadják, hogy a test, a szellem, és a lélek az a hármas egység, ami az embert teljessé teszi. Ha ezek közül valamelyik sántít, máris betegnek érezzük magunkat, és bizony, ha valamelyikkel többet foglalkozunk, érezhetően pozitív hatással van a többire is. A léböjt olyan átfogó regeneráció, ami nem csak a testre, de a lélekre, a szellemre is kitűnő hatással van. Több mint tíz napja csak leveket eszem, és már az első két-három nap után megtapasztaltam a pozitív hatásokat. Az mellékes - jó hogy nem mellékes-, hogy egy hét alatt úgy fogytam le öt kilót, hogy nem éheztem, nem pörögtem a diétán és a bőröm olyan, mint egy bébié: nem lifeg, hanem feszül és mégis puha. Lehet a böjt vallási indíttatású, folytathatod az egészséged, netán az alakod érdekében, a lényeg az elhivatottság. Igen ám, de mire ezek a jótékony hatások bekövetkeznek, elég sok zöldséglének le kell folyni a torkodon. Az első napok gyötrelmesek lehetnek, főleg, ha egyedül végezzük a léböjtöt. Kevesebb a motiváció és elviselhetetlenebb a fejfájás, a rügyező bőr is elkeserít. Mert bizony a kőkemény méregtelenítés együtt jár ezekkel a tünetekkel. Eltelik néhány nap, és máris annyira egyedül érzed magad a problémáddal, hogy képtelen vagy tovább folytatni a tisztítókúrát. Tehát vagy intézményes keretek között végezz léböjtöt vagy a barátnőddel, esetleg, ha annyira szerencsés vagy, akkor a pasiddal. Ha végképp egyedül maradsz, a neten rengeteg fórumot, szájtot találsz, amelyek segítenek a motivációban, ötleteket, recepteket adnak, de ha van rá energiád és a háziorvosodnak is rád, konzultálj vele is legalább kéthetente. olvass tovább

Hájformázó öv

3788

A japánok roppant kreatívak, ők fejlesztették ki a képen látható fogyasztó övet, amely a hason lévő hájat kis részekre választja el. A szerkezet állítólag úgy fogyaszt, hogy fokozza a vérkeringést, így az elégetett zsír mennyiségét is pozitívan befolyásolja. Mi azért ebben erősen kételkedünk, és sajnos ezen a japán honlapon található bizonyítást sem tudjuk elolvasni, így ez sem tud meggyőzni minket! És titeket?

A gép megmondja!

4237

Vannak olyan testrészeim, ahonnan a kis zsírpárnák semennyit sem képesek csökkenni. Tipikusan nehezen formálható a belsőcombom, a pocakom. Sőt, hallottam olyan zsírleszívásra jelentkezőről is, aki csak a térde mellől akarta leszívatni a fölösleget, mert úgy gondolta, máshol egy kis mozgással úgy is menni fog az eltüntetés. Persze, ha a testzsír százalékom nem annyi lenne, mint amennyi, akkor nem kéne azon agyalnom, mi lenne a pihe-puha belső combommal. vagy a combnyak alatti párnácskámmal, mert akkor nem  is lenne. Hiába bringa, és mindegy, hogy ötvenöt vagy hetvenöt a kilók száma, a kis zsírpárna ott van már egy ideje.

A barátnőm hasonló  "óriási" problémákkal küzd, így elkezdett kutakodni, hogy szike nélkül miként lehetne eltüntetni ezeket a halmocskákat. Talált is egy stúdiót, ahol széppé és egészségessé varázsolnak bennünket, olyan módon, hogy először részletes analízist adnak a testünkről, eztán vágnak csak bele a kezelésbe. Hitelesen hangzik. Nem csak a súlyunkról, magasságunkról, vérnyomásunkról kaphatunk információt, mint alapesetben, hanem megtudhatjuk azt is, hány kilót nyomnak a karjaink, lábaink, a törzsünk, mennyi  a zsigeri zsírunk mennyisége, mennyi a sejten belüli és kívüli vízmennyiségünk, mennyire vagyunk ödémára hajlamosak, mekkora a vázizomzatunk tömege és aránya a testzsír mennyiségéhez képest. Tehát részletesen felmérik testünk állapotát, és még azt is megmondják, hogy a fehérjék és az ásványi anyagok milyen arányban találhatóak meg testünkben. Ezekből az adatokból rögzítésre kerül egy aktuális testösszetétel, konkrét javaslatokkal a változtatásra, aminek alapján a  megfelelő kezeléseket kapjuk. Mindezt egyetlen gép végzi el, felmér, analizál, és tanácsot ad. Mindez kettő perc alatt megtörténik.

Az utóbbi években számtalan olyan információt sikerült felhalmoznunk, amiknek minden pontja arra a következtetésre késztet bennünket, hogy az elhízás nem csak esztétikai probléma, hanem bizony életünk is múlhat rajta. Mi is számtalanszor beszélgettünk már arról, hogy mennyivel könnyebb volt húsz évesen leadni öt kilót egy hét alatt, mint harminc évesen ugyanezt a súlymennyiséget fél év alatt... Talán a leginkább akkor szembesül az ember azzal, hogy mekkora a baj, amikor valahol kötelezően rá kell állnia egy mérlegre, és megdöbbenve tapasztalja, hogy bizony súlyosan kövér. Sajnos én is hasonlóan jártam, amikor a léböjt kúra előtt elmentem orvosi vizsgálatra, és kiderült, hogy a húsz kilóval többet mutat a mérleg, mint legutóbbi mérésem alkalmával. A fent említett testösszetétel analízis most azonban tényleg hiteles képet adott a testem állapotáról. Túlsúlyos vagyok, a testi erőm nem rossz ugyan, de többet kell mozognom vagy más mozgásformát kell választanom, mint a bringázás. Persze lehet, hogy ez a három hónapnyi intenzív tekerés még nem hozta meg azt az eredményt, ami a normál értékhez közelít, lehet, hogy nagyon lentről indultam, és már jó úton haladok. Miután minden adatot rögzített a gép, egy összefoglaló értékelést adott, amely megmutatta, hogy milyen eredményeim vannak normál szinten, miből van hiány és többlet, és a legfontosabb, hogy a célt is meghatározta számokban, amelyhez igazán könnyen lehet igazodni. A kúra végén az állapotfelmérést megismétlik, igy látható lesz a „belső” eredmény is.

A Help Szépségstúdióban számos olyan kezelés vehető igénybe, amely segít a felesleges zsírt lebontani, izomtömegünket növelni, és ami esztétikailag nagyon fontos, a bőrünket is épen tartani, feszessé tenni,valamint alakunkat formásabbra igazítani.. Mától kezdve hat héten keresztül beszámolok nektek arról, hogy miként kezelik a kötőszöveteimet, hogy feszesebb legyen , kevesebb zsír legyen bennem.  Megtapasztalom és természetesen megosztom veletek, hogy a tripoláris rádiófrekvencia hogyan olvasztja le - szó szerint kell érteni - a zsírt a testem különböző részeiről, illetve, miként történhet meg, hogy operáció nélkül a testem formásabb lesz a kényelmes izomstimuláció során. Remélem izgultok, mert én nagyon! A terápia végén jönnek a száraz tények, amelyek - reméljük - mindannyiunkat ámulatba ejtenek majd.

Ronda kövér terhes nők

4433

Jó pár kismama és fiatal anyuka éldegél a környezetemben, és egész bizonyosan állíthatom, hogy a szülés előtti és utáni testükkel nemhogy nincsenek megelégedve, de olykor beficcennek a sírógörcsök is. Olyan könnyű ilyenkor nyugtatgatni őket, hogy ugyanmár, hisz épp egy emberi lényt csináltál meg magadban, most meg tejet termelsz neki és szoptatod. De ezek csak szavak, hiába tudjuk mindketten, hogy igazak. A szavak ereje sajnos sehol sincs a társdalom esztétikai elvárásaitól, s ebből kifolyólag saját elvárásainktól, a szavak csak szavak, a tények pedig tények.

Tény például, hogy a karcsúság mindenek felett való. Tény, hogy megannyi híres kismamát és anyukát látunk a televízóban vagy a magazinokban, akik várandósan is csinosak, s a szülés után egy-két hónappal már fehérneműbemutatón vesznek részt mint tette azt Heidi Klum, Vogue címlapon pózolnak mint Natalia Vodianova vagy simán a vörös szőnyegen billegnek, mint egész Hollywood. És tény az is, hogy ezeknek a szupercsinos terhességeknek és villámgyors regenerálódásoknak hátterében sok esetben egy új jelenség áll, a pregorexia.olvass tovább

Kilenc hízlaló helyzet

4946

Csak akkor lehetsz hatékony a kilókkal folytatott küzdelemben, ha tisztában vagy azokkal a veszélyzónákkal, amelyek a legnagyobb kísértést jelenthetik számodra. Ismerkedj meg velük, és kivédésük trükkjeivel!

1. csapda: Unalom
Ha éppen nem tudsz magaddal mit kezdeni, határidő sem szorít, izgalmas program sem vár rád, könnyen a hűtőszekrény vagy a kamra felé vezethet az utad. Ilyenkor jellemzően nem teljes értékű étkezések csúsznak le a torkunkon, “csak” egy kis keksz, ropi, csoki, vagyis olyan alattomos kalóriák, melyek miatt könnyen úszógumi csavarodhat derekunk köré.

Mit tehetsz?
Keress valamilyen hasznos tevékenységet vagy hobbit magadnak, ami nemcsak szellemileg, de fizikailag is leköt. Ha nincs kedved a háztömb körüli kocogáshoz, szerezz be egy alakformáló dvd-t, vagy sétálj egy nagyot a friss levegőn. Ha tartasz az unalom rémétől, szervezz programokat! Üljetek ki egy hangulatos teraszra teázni a barátnőiddel, vagy járjatok össze tornázni. Egyedül a tévébámulást ne válaszd, mert az egyenes út a további lustuláshoz.olvass tovább