fogamzásgátlás

Hozd ki magadból a legjobbat!

2347

Réka, az on-lány

Amikor színre lép a nagy ő, a lehető legjobban akarunk kinézni, hogy meghódíthassuk. Réka arról mesél, hogyan valósította meg ezt úgy, hogy mindeközben rátalált a leginkább hozzáillő fogamzásgátlóra is.

„Kittyvel, a barátnőmmel már minden létező módszert kipróbáltunk, hogy elmulasszuk az arcunkon éktelenkedő pattanásokat. Együtt főztük a zölddió levelét, pakoltuk magunkra a Holt-tenger iszapját, és tartottunk céklakúrát – hiába. Mindeközben összeakadtam a neten egy szimpatikusnak tűnő sráccal, akivel elkezdtünk csetelgetni. Vészesen közeledett a pillanat, amikor már nem rejtőzhettem el a számítógép mögé, hanem „színt kellett vallanom”. Úgy gondoltam, nem árt, ha az ember lánya mindenfajta eshetőségre felkészül, mielőtt találkozik a nagy ővel… Felmentem egy internetes fórumra, hogy informálódjak a fogamzásgátlás lehetőségeiről. Egy lány megírta, hogy amióta tablettával védekezik a teherbeesés ellen, elmúltak a pattanások az arcáról. Ez a gyógyszer ugyanis éppen csak annyi hormont tartalmaz, ami biztonsággal megvéd a teherbeeséstől, viszont jótékonyan hat a bőrre is. Ez kell nekem – gondoltam –, és elvágtattam a tesóm nőgyógyászához. 

Kiderült, hogy tényleg kapható egy „új generációs” tabletta, ami mindazt tudja, amiről a fórumos lány írt nekem. Sőt, állítólag a menstruáció sem annyira kellemetlen azoknál, akik ezt szedik, és súlygyarapodástól sem kell tartani. Nosza, felírattam, és elkezdtem szedni a bogyót. Éppen ideje volt, mert Tomi már sürgette a randit. Megtörtént a nagy találkozás, és az első felvonást teljes sikerként könyvelhettem el. Rögtön lefixáltuk a második találka időpontját, aztán a harmadikét… Most már igaziból járunk – olyannyira, hogy „arra” is sor került. Megtehettem, hiszen a tabletta miatt teljes biztonságban érezhettem magam.Nos, ez a fajta együttlét egy egészen más dimenzió a netes levelezgetéshez képest. Kitty azt mondta, egészen kivirultam a szerelemtől. Ugye mondanom sem kell, hogy már ő is szedi a tablettát?” 

További infot kaphatsz nőgyógyászodtól, vagy kérdezd  a www.fokuszbanano.hu oldalon az on-line nőgyógyászokat. Bayer Schering fogamzásgátlás.

Antibébi a pasidnak

3775

Jött a hír, hogy Kínában olyan hormonális fogamzásgátlót fejlesztettek ki férfiaknak, amelynek nincsenek rövid távú komoly mellékhatásai, és amint szedését abbahagyják a nemzőképesség visszaáll, ez a veszélytelen készítmény tehát forradalmasíthatja a védekezést. Elkezdünk hát filózni, és egy csomó kérdés ötlött fel bennünk a témával kapcsolatban...

Bízzuk a pasikra?

Persze már ma is lehetséges, hogy a védekezés terhét a pasira testáljuk, ott van például az óvszer. A férfiak nem rajonganak érte (a nők sem), de általában bevállalják ezt az "áldozatot" az akció kedvvért, és persze nem monogám párkapcsolatban ez a legbiztonságosabb mind a nem kívánt terhesség, mind a nemi betegségek ellen. Míg az óvszeres védekezésnek látható bizonyítéka van, addig azt sosem tudhatjuk biztosan, hogy bevette-e kedvesünk a bogyókat. Persze erre mondhatják a srácok, hogy ők se tudhatják soha biztosan, hogy bevettük-e. De ők mégis jobban bízhatnak bennünk - ha csak nem az a szánalomra méltó célja van egy lánynak, hogy teherbe essen és így elvetesse magát -, a lányok ugyanis kínosan ügyelnek erre, hiszen egy terhesség elől bármikor elmenekülhet a srác, míg a lány nem. Nekünk, nőknek egy ilyen eset lényegesen nagyobb problémát okoz, tehát teljesen egyértelmű, hogy szeretnénk elkerülni, szeretnénk, ha a baba tervszerűen jönne. Szóval bízhatjuk a srácra a bogyó szedését? A fiatal srácok egyébként is mindig mindent elfelejtenek, szétszórtak és figyelmetlenek, képesek lennének betartani egy ilyen napi rutint, vagy csak a folytonos felügyeletünk mellett menne nekik?

more

Bevállalnák a pasik?

Mondjuk, hogy mi szívesen rábíznánk a pasikra, hiszen nem vagyunk kötelesek csak mi kockáztatni az egészségünket a nem kívánt terhesség megakadályozása miatt. Valljuk be, még ezek mellett a kis hormontartalmú készítmények mellett is van némi kockázata a hormonális védekezésnek. Ma már alap, hogy a lány szedi a gyógyszert, ő szed fel pár kilót, vagy akár többet is, ő kockáztatja az egészségét, ő néz szembe az esetleges mellékhatásokkal, s végül ő az, aki hormonokkal szétbombázott szervezetében később egy gyereket is kihord. Ha mi bevállaljuk, akkor a pasiknak is be kellene, csak sajnos ez már ott el lett rontva, hogy mivel mindez a nőkben történik, mindennek hajnalán az ő fogamzásgátlásuk lett az egyetlen kutatott terület. Egy kapcsolatban azonban, ahol a felek szeretik és tisztelik egymást, egy srác sem várhatja el, hogy kizárólag a lány tömje magát hormonokkal, főleg a mai emancipált világban. Legyen akkor fele-fele, mármint szedjen gyógyszert egy évig a srác, majd egy évig a lány, vagy ez egy kivitelezhetetlen utópia? Nem reprezentatív felmérésünk - amely során hét pasit kérdeztünk meg - eredménye öt nem, és csak két igen, elég elszomorító eredmény. A közvélemény kutató e-mailünkre például ilyen válaszok érkeztek:

"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Tudod, hogy én aztán hiszek a női emancipációban, meg közösen takarítás, megy együtt gyereknevelés, meg főzök én ha kell,meg pelenkázok, meg minden, de hormonális cuccot tuti nem szednék!!!!!!!!!!
Gondolom mindenki hasonlót fog mondani :( "

"nem. sure és másnak sem engedem."

"hello, én nem szednék, nem hiszek a hormonális cuccokban."

A férfiak még mindig azt hiszik ők a teremtés koronái?

Nőjetek mellek, nőjetek!

4057

Will they grow néven indított blogot Martina, s az itt dokumentált házi kísérlet célja nem más, mint egyértelműen kideríteni, vajon a fogamzásgátló tabletta szedése következtében megnőnek-e a mellei avagy nem. Feszülten figyelünk.

A blog univerzális nyelven íródik, semmi fölösleges szövegelés, minden nap egy kép, és kész. Martina úgy nyilatkozott, azért fogott bele ebbe az egészbe, mert komoly komplexusai vannak mellének méreteit illetően, és szeretne nagyobbakat. Mikor tizenéves korában és húszas évei elején fogamzásgátlót szedett, szépen kigömbölyödött, de az azóta eltelt hormonmentes évek visszasorolták őt a kismellűek táborába, és ezzel nem bír megbékélni.

Persze hozzáteszi, mindenki másképp reagál a hormonbevitelre, és még különböző életszakaszainkban is másképp viselkedik testünk, így lehet, hogy semmi változást nem fog hozni a mostani bogyószedés. Mindenesetre ő marad optmista, és egyre csak bíztatja melleit, meg tudjátok csinálni!

Egyébiránt úgy véli, ebben az egész kísérletben semi szexi nincs, inkább tudományos mint erotikus. A képeket minden reggel a konyhában, pizsamában készíti, csak gyorsan fölhúzva a pólót, semmi szexi fehérnemű és semmi pózolás. Az emberek bíztatják, és még olyan visszajelzést is kapott, hogy ha Platónnak a tökéletes mellbimbó ideáját kellett volna elmondania, az pont ilyen lenne. Talán eggyel jobb módszer ez, mint vízzel töltött nejlonzacskókat operáltatni magunkba, de azért beteg egy világ ez...