film

Legjobb zombifilmek

87

5. Day of the dead

George A. Romero sorrendben harmadik zombifilmje a Day of the Dead. Az alapötlet miszerint a Földet elözönlötték az élőhalottak nem újdonság, az hogy az emberek a legnagyobb bajban sem tudnak összefogni hanem széthúznak az sem. Mégis tökéletesen működik a film és ezt nem lehet mással magyarázni, mint Romero zsenialitásával. A történet a következő:  A Földet elözönlötték a zombik. Egy helikopter járja a városokat túlélők után kutatva. A helikopter utasai egy elkerített katonai bázishoz tartoznak egy ott lévő bunkerben próbálják átvészelni a mindennapokat. Tizenketten vannak, katonák és tudósok vegyesen. A bázis új vezetője Rhodes százados, aki totál be van kattanva, nem a demokrácia híve, rendszeresen összetűzésbe kerül a civilekkel. Egyébként is mindenki mást akar. A százados eltűzni a bunkerból, Sara a kutatónő megfordítani a zombi folyamatot, míg a Frankensteinnek csúfolt Logan prof. kontrollálni akarja a zombikat. Utóbbi hol gusztustalan operációkat hajt végre az élőholtakon, hol megpróbálja őket tanítani. Mivel a prof. kísérletei során rohamosan fogynak a páciensek egy ún. halászó módszerrel fogják ki az elkülönített zombikat.olvass tovább

Legjobb horrofilmek

133

1.Evil Dead
Sam Raimi 1981-ban készítette el ezt a filmet, ami szerintem egy megunhatatlan klasszikus. Itthon hivatalosan nem jelent meg semmilyen formában, de mégis az egyik legismertebb, legkeresettebb kulthorror. A történet nincs túlbonyolítva. Öt barát egy erdei házikóban tölti a hétvégét. A kis viskóban megtalálják egy professzor feljegyzéseit a Holtak könyvéről, és egy magnószalag elindításával magukra szabadítják a gonosz erőket. Az erdő szelleme címen is ismert remekmű nemhiába került a Toplista első helyére, a Horrorfreak szavazása alapján ez lenne a Valaha Készült Legjobb Horrorfilm!olvass tovább

Erre rögzíts

138

Van, hogy az embernek nincs kedve a tévé előtt bambulni, de mondjuk pont van egy olyan műsor, film, beszélgetés, ami érdekelné. Mi a megoldás, hogy kedvem szerint mondjuk olvashassak, de a műsort is megnézhessem? Fel kell venni persze, de kinek van manapság videomagnója? És mi van, ha még nem vettél nagyonakciós DVD-felvevőt? És arra mikor lesz időd, hogy megnézd a szalagot? Van ennél egy sokkal modernebb megoldás, a SanDisk legújabb, memóriakártyákra rögzítő, V-Mate videófelvevője, mely mozgóképet vesz fel, bármilyen analóg jelforrásból.

Tehát lehet TV, műhold, videólejátszó vagy DVD. Mivel memóriakártyára történik a rögzítés, így azt megnézheted másnap a melóhelyeden vagy a délutáni kávézásnál a laptopodon, de még az arra alkalmas mobilod is lejátssza. MPEG-4 formátumban rögzít, és kicsit több, mint hét órányi anyagot eltárol neked, a felvételek felbontása 640x480, ami azért bőven élvezhető. Az ára sem több arányaiban, mint hajdan egy videófelvevője, kicsit kevesebb, mint 30 ezerből beszerezhető.

Johnny Depp az érzékeny gyilkos

206

Depp bár egynéhány filmjébe vérzett és vérengzett, de gyűlöli és hányingere van a saját vérének a látványától. Azt mondja, hogy szerinte senki nem szereti, ha szurkálja a doki, így ő sem - nyilván nem ismer egy mazochistát sem - és mindig elfordítja a fejét, amikor vért vesznek tőle. A színész közelgő filmjében egy gyilkos borbélyt alakít (Sweeney Todd: Fleet Street Demon Barber) és bevallotta, nincs nagyon jóban a vérrel, bár az új filmje tele van ezzel. Tim Burton a film rendezője bevallotta, hogy teljesen megérti Johnny Deppet, hasonló fóbiával küzd ő is, mostani filmjében is zavarta, mert rengeteg művért használtak.

Johnny Depp az aggódó apa

306

Legújabb filmje plakátján őrült frizurával, kezében véres borotvával látható. De az igazi Johnny Depp egészen másmilyen. Bár nagy kedvvel játszotta el a Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya (Sweeney Todd, the Demon Barber of Fleet Street, hazai bemutató: február 21.) kuncsaftjai torkát elvágó, majd fasírtba sütő bosszúálló borbély szerepét, ő már elsősorban felelősségtudó családapa. Ezt a Sweeney Todd stábja közvetlenül is megtapasztalta, mert amikor Depp nyolcéves lánya, Rose forgatás közben beteg lett, a színész azon nyomban magára hagyta a felvételeket, hogy Londonba, lánya kórházi ágyához siessen. 

Mindig hálás leszek Tim Burton barátomnak és az egész stábnak – nyilatkozta utóbb Depp –, a kedvemért leállt az egész munka, kénytelenek voltak várni. Abban sem voltam biztos, hogy visszamegyek-e egyáltalán. Emlékszem, felajánlottam Timnek, hogy ha kell, nyugodtan keressen új főszereplőt. Ő viszont ragaszkodott hozzám.

Az aggódó szülők azóta is titkolják a sajtó elől, hogy pontosan mi volt a kislány baja, az viszont biztos, hogy mostanra teljesen meggyógyult. Azóta minden félmásodperc külön ünnep – jelentette ki Depp. –  Minden lélegzetvétel új győzelem. Burton felajánlotta régi barátjának, hogy a díszbemutatóra vigye el családját, ám a színészben ezúttal is a jó apa kerekedett felül: ilyesmi még nem való nekik, mondta a családjáért őrült bosszút álló borbély történetéről.