fiatal

Mekkora tévézombi vagy már?

2851

Rábukkantunk egy kutatásra, ami azt az örvendetes tényt tárta fel, hogy a fiatalok egyre kevesebbet televízióznak, azaz inkább azt, hogy az életkor és a tévé előtt töltött órák száma egyenes arányosságot vett.

Természetesen a kutatás Amerikát érinti, de azért vessünk rá egy pillantást! Az eredmények szerint a 14-25 év közöttiek heti átlag tíz és fél órát televízióznak, a 26-42 közötti korosztálynál heti 15,1 óra a normális, a 43-61 évesek heti 19,2 órát punnyadnak a doboz előtt, s végül a ott a nyugdíjasok rekordja: a 62-75 éves korosztály a 168 órából 21.5-öt tölt tévézéssel.

Az igazsághoz gyorsan tegyük hozzá, hogy a legügyesebbek, a legfiatalabbak azért nem a szabadban labdáznak, csak a tévé képernyőjét nem a műsornak szentelik, hanem DVD-znek rajta. Ők töltik a legtöbb időt a számítógépen való filmnézéssel is, és általában ők azok, akik a legtöbb idejüket szentelik a médiának általában - legyen az televízió, internet, filmnézés, zeneletöltögetés és azok rendezgetése, videójátékok, tehát az összes ilyen modern cucmó.

Kíváncsiak vagyunk, olvasóink között hogyan is alakul mindez, hisz annyian hangoztatják mostanában, hogy nincs tévéjük vagy egyáltalán nem néznek tévét, hogy a mutatóknak szignifikánsabban alacsonyabbaknak kell lenniük, mint tengerentúli pajtásaink esetében. Kivele, te mennyit bambulsz!?

Jesszusom, hisz a fia lehetne!

3063

Itt van rögtön Vivienne Westwood és hozzá képest szemtelenül fiatal pasija, de gondolhatunk Mary Zsuzsira is, akinek jelentős korkülönbséggel bíró kapcsolatán csámocsogott pár röpke pillanatig a bulvársajtó. Természetesen mi is belegondoltunk ebbe az egészbe, és érdekes kérdés fogalmazódott meg bennünk. Vajon az idős férfi-fiatal nő kapcsolatot fogadjuk el könnyebben vagy ennek fordítottját?

Először rávágtam, hogy az idős nő-fiatal pasit jobban beveszi a gyomrom, ami rám tényleg igaz is, teljesen ki tudok borulni egy-egy nagypapakorú pasit látva huszonéves kedvesével az oldalán, de ez egyrészt igen szubjektív megközelítés, másrészt feltételezésem szerint nemfüggő is, hisz minden szentnek maga felé hajlik a keze. Aztán ahogy körbekérdeztem, kiderült, a vélemények teljesen megoszlanak még a csajok között is.olvass tovább

Beindul a Szabad Európa Rádió!

7961

Egy rendkívül szimpatikus, fiatal bandát szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, valahonnan az angolszász indie és a régi, jól bevált magyar altrock határmezsgyéjéről, szerencsére eredeti hangzással és szövegekkel.

Szabad Európa Rádió zenekar 2011. június 10-én adta ki Naplopó című kislemezét. A négy húzós indie dalt tartalmazó album kedveskedés a hazai indierock közönségének: az utóbbi hónapok sikeres hangkeresésének eredményét osztják meg a hallgatókkal. A Naplopó című kislemezt a most hétfőn, a budapesti Gödör Klubban ismerheti meg mindenki, este ugyanis itt koncerteznek. A buli természetesen ingyenes lesz, akárcsak maga a kislemez – de erről később.

A zenekar tagjai a kislemez vezető dalának címével ellentétben egyáltalán nem lopják a napot, hanem összeálltak az EZ. Basic-es Szarvas Árpáddal, aki nem csak billentyűsként működött közre az új számok rögzítésénél, de ötletekkel is szolgált a zenekar számára. A Szarvas keze alatt elkészült felvétel ízelítőt kínál abból a hangzásból, amely a zenekar következő nagylemezét jellemzi majd.

Mivel a Naplopó kislemez munkálatai kicsit elhúzódtak, a zenekarnak volt ideje elkészülni öt további új dallal, amelyek várhatóan ez év szeptemberében kerülnek korongra. A nagylemezen további történeteket is megtudhatunk majd Ancsáról, sőt mi több, egyéb szereplők is színre lépnek majd a Láncdohányzol című dal folytatásaként.

A kislemez dalai már a megjelenéstől ingyen letölthetők a zenekar honlapjáról, de a koncerteken a CD is beszerezhető lesz. A számokat itt hallgathatjátok meg.

Fiatal voltam, kellett a pénz...

8155

Láttunk már sok gyerek- és fiatalkori videót a legnagyobb sztárokról, amelyekből kiderült, hogy ők is elég szerencsétlenül kezdték, vagy legalább az, hogy ők is emberek. Most egy csomagban huszonöt híres színészt mutat nekünk gyors egymásutánban egy lelkes mozirajongó. Apró mellékszerepben mond el egy-egy mondatot a húszéves Jim Carrey, a hasonló korú Denzel Washington, Ryan Ghosling kamaszként átmegy a kamera előtt, Daniel Craig bilifrizurás lovagként osztja az észt, Keanu Reeves meg, nos... azt teszi, amit mindig: vagánykodik. Feltűnik még Courtney Cox (épp meghal), Nicole Kidman (eredeti, ausztrál akcentussal aláz egy gyereket), Jennifer Aniston és Natalie Portman (éppen csak növésnek indult melleit vizsgálja). A legijesztőbb mindenesetre a tízéves (ránézésre inkább negyven) Sarah Jessica Parker. Szóljon, aki nem álmodott rosszat a frizurájától.

Az anya 10 éves, a hatóságok tehetetlenek

8682

Még csak játék babákkal kellene papás-mamást játszania annak a 10 éves kolumbiai kislánynak, aki nemrégiben a világ egyik legfiatalabb anyukája lett.olvass tovább