fekete

Gót szubkultúra

2

"Mi nem úgy csörgünk, mint a kis britni és justin, a gruftik a táncban is a fájdalmat mutatják ki. Azt csináljuk, hogy lógatjuk a kezünket, és nézzük a földet, minden félpercben szívunk egyet a cigiből." (Southpark, 8. évad, 5. rész)

Halálszagú fiatalok a Moszkva téren, Vans cipő, nagylyukú neccharisnya, arcban a haj, oldalra döntött fej, laza nyakmozdulattal tincsdobálás, fekete cuccok, fekete smink. Mi van valójában ezek mögött? Halandóak számára átláthatlan, hol van a határ a darkosok, a gótok, az emók, a gruftik és a new wave-esek közt, s hogy egyáltalán van-e ilyen vagy csak egymást átfedő halmazokról beszélhetünk. Külsejükben hasonlóak, világnézetük többnyire tisztázatlan, de mi az, ami valóban megkülönbözteti őket a társadalom többségétől? Górcső alatt a gótok.olvass tovább

A fekete és ami mögötte van

4

Fekete mágia, fekete nő, fekete doboz, fekete lyuk, fekete nap, fekete humor, fekete özvegy, fekete limuzin, feketelista, fekete macska. Fekete, fekete, fekete. A fekete szexi, a fekete stílusos, a fekete erőt ad. A fekete pontos jelentése: más színek sötét árnyalata, hisz a fekete nem színárnyalat, a fekete valójában elnyeli az összes szín látható színképét, melyet egyikük sem tükröz vissza, ezért tudományosan kijelenthetjük, hogy a fekete valójában a többi szín keveréke. Persze misztikussága nem csupán ebből fakad, a szólásoktól a jelentéssel terhel viseleteken át a tartós vagy tűnékeny divatokig  olykor minden feketébe borul.olvass tovább

Trend télre

518

Tartalom

Félsz a feketétől?

4955

Többségünk szereti rendszerezetten és átláthatóan tárolni a dolgait, és persze akadnak olyanok is akik a káoszra esküsznek. Mindegy, hogy melyik csoportba tartozunk, az iskolai tábla modern változata bárki életedet megkönnyítheti.

Festést, mázolást vállalok

Ha meg akarjuk előzni az íróasztalon eluralkodott rendetlenséget, okos döntés ha beszerzünk egy parafa- vagy mágnestáblát, amiken kedvünkre cserélgethetjük a hivatalos papírokat, csekkeket, feljegyzéseket és fotókat. Bár rengeteg előnnyel bírnak ezek a táblácskák, egy nagy hátrányuk mégis van: a méretük igencsak behatárolt. Talán már ti is látjátok magatok előtt az enyhén szólva bizarr kinézetű, három méterszer két méteres parafa lapot. Nem kell túl igényesnek lennünk ahhoz, hogy inkább az íróasztali rumli mellett voksoljunk, mintsem elcsúfítsuk az életterünk ezzel az óriási parafával. Ha nagy a helyigényünk és nem ódzkodunk a feketétől, akkor a táblafesték remek megoldás lehet, feltéve ha szorult belénk némi kézügyesség. Szó sincs absztrakt vonalakról, csupán egy szabályos keretet kell megrajzolnunk, majd a szimmetrikus vonalakra festőszalagot ragasztani. Ez azért kell, hogy az elkészült műről végül leránthassuk a felesleges ragacsos réteget, ezzel mérnöki pontosságú határvonalakat adva a táblának.

Így fest a mi táblánk!olvass tovább

Merj feltűnősködni!

5127

A divatrendekhez hasonlóan, a sminktrendek is szezonálisan változnak. Az őszi-téli időszak nagyon hálás hónapokat jelent, smink szempontjából mindenképpen, hiszen már nem kell attól tartanunk, hogy a nagy műgonddal elkészített make up a ruhánkra csorog a nagy kánikulában.

Több mint drámai

Sosem titkoltuk, hogy rajongunk a MAC termékekért, sőt még a MAC sminkeseiért is. Ők azok a szakemberek akik mindenütt ott vannak, legyen szó divatbemutatókról vagy editorial anyagok fotózásáról. Profi szakemberekről van szó, semmi kétség, de még önzetlenek is, hiszen most is mint máskor, megosztották velünk az idei őszi-téli szezon trendjeit. Akik nem szeretnek kitűnni a tömegből, azok inkább ne is olvassanak tovább, hiszen drámai sminkekről lesz szó.

Ha találkoztatok már vérbeli sminkessel, bizonyára veletek is megosztotta az aranyszabályt, miszerint döntenünk kell: van a szemünkre, vagy a szánkra kerüljön a hangsúly, hiszen a kettő együtt nem működik. Namármost a MAC csapata durván nekiment ennek a kikötésnek, hiszen rebellis, mindent hangsúlyozó sminkeket is készítettek. Az efféle make up-hoz jókora adag önbizalomra lesz szükségünk, hiszen a túlpingált száj- és szem kombinációra, biztosan mindenki felkapja a fejét. A körültekintő ajakfestés szofisztikáltsága az idei szezonban is tartja magát, sőt, vérvörösre festett ajkainkat bátran párosíthatjuk vadócosan fekete szemsminkkel. Színek tekintetében még mindig tarol a piros legtöbb árnyalata, így a mélybordótól a tűzpirosig bármit választhatunk. Ha nem vagyunk megrögzött vörös rúzs rajongók, akkor sem kell lemondanunk szánk hangsúlyozásáról, hiszen a 80-as évek neonszínei szintén hódítanak. Ha halványabb pinket választunk, egészen nyugodtan dobhatunk rá egy réteg szájfényt, viszont ha határozottabb, matt árnyalattal dolgozunk elég ha kontúrozunk, majd kitöltjük a határvonalakat. Ezáltal a 80-as évek hanyag diszkó sikkét, felváltja a kifinomult és perecíz összkép. Magassarkúval és koktélruhával párosítva igazi telitalálat.olvass tovább