fehérnemű

Bugyipróba a neten

466

Fehérneműt próbálni egyrészt macerás, főleg télen, mikor megközelítőleg nyolc réteget kell lehámoznod magadról, hogy a végén kiderüljön, még csak halványan sem áll jól az a kisnadrág-szerű bugyi, s a melltartó mérete meg sem közelíti valós méreteidet. Ráadásul ez csak azokra a helyekre igaz, ahol egyáltalán fel tudod próbálni a darabokat.

A knickerpicker.com nem csupán a monitor előtti fehérneműnézegetést forradalmasította, de ha nem lenne ennyire nehézkes a használata, még abban is reménykedhetnénk, hogy idővel minden ruharendelős site alkalmazni fogja az ötletet, miszerint igazi nőkön láthatóak az egyes darabok. Persze a hús-vér modellek testalkati választékát bővíteni kéne, a jelenlegi három lány édeskevés. Jó viszont, hogy körbeforgathatóak, s még közelebb is hívhatod őket, hogy lásd, mi hogy is áll pontosan. 

Dita és a Wonderbra

483

A korábbi pin-up majd burlesque lány szerződést kötött a Wonderbra fehérneműk tervezésére. Az előadóművész maga is nagy rajongója és gyűjtője a melltartóknak, bugyiknak, fűzőknek és harisnyatartóknak. Dita három sorozatot tervez a cégnek, mely leginkább az ő ízlését fogja tükrözni, hisz a negyvenes évek a szenvedélye, ami mind megjelenésében, mind a kollekcióban tükröződik majd, ex Mrs. Marilyn Manson ugyanis a kampány arca is lesz. Úgy nyilatkozott, hogy megtisztelő számára a felkérés, mert kiváló minőségűek és gyönyörűek már most is a Wonderbra termékek, és reméli, a nők hétköznapi viseletébe is bekerülnek a darabjai.

A ruha alá néztünk

588

Azonkívül, hogy megakadályozzák felsőruházatunk bepiszkolódását, számtalan oka van annak, hogy fehérneműt hordunk, hiszen a mellünk, lábunk nem piszkít úgy, mint alsó szerveink. Melegít, kényelmes, higiénikus, praktikus de kifejezi szégyenlősségünket és erotikus töltöttségünket is.

Bugyik az ősidőkből

A legősibb bugyogó az ágyékkötő, a lazán leomló, övre rögzített, lábak között áthúzott darab - amit már Tutankamon is hordott -  a szexinek épp nem nevezhető cuccokat a kelet-ibériai barlangrajzokon fedezték fel. Az ókori kultúrákból a művészien megkötött vászon ágyékkötők ismertek, melyeket általában férfiak viseltek, természetesen arannyal hímezve. Biztosan mindenki előtt él az a kép, amikor az ókori görög pasi elveti a diszkoszt és csinos kis ágyékkötő fityeg a lába közt. Vagy meztelen? Mindegy. Már a csajok is hordtak kis bőrből készült bugyogókat és melltartókat. Később a középkori emberek fehérneműje lazábbá vált, az ágyékkötőt leváltotta a laza nadrág, majd a reneszánsz meghozta a fűzőket, abroncsokat, alsószoknyákat, amelyek a külső anyagokat formázták, buggyosra, feszesre, szűkre. 

Sok unalmas évet ugorva aztán láthatjuk, a XVIII. század és az ipari forradalom az alsóneműkre is hatással volt, mivel a szövőgépek lehetővé tették, hogy tömegesen állítsák elő a pamutszöveteket, a sorozatgyártott fehérneműket elkezdhették boltokban árusítani, így mindenki számára elérhetővé váltak, ráadásul színesedtek is a vásznak, nem csak egy árnyalatban álltak rendelkezésre. Mindeközben a századbeli nők úgy érték el, hogy egyenes legyen gerincük, telt a keblük és kerek a válluk, hogy rettentő szorosra húzott fűzőt hordtak - ez a  testet a csípő és a mell között összeszorító, formázó ruhadarab, általában pálcákkal vagy fém-, fa-, halcsont lapocskákkal volt megerősítve. Mint az Elfújta a szélből tudjuk, ez kínok kínját hozta a nőkre, mert nemcsakhogy enni nem tudtak benne, még olyan szobát is létrehoztak, ahol a csajok, miután befűzették magukat elájulhattak, ugyanis az oxigén, bizony nehezen jutott be a fűzővel összeszorított szervekbe. 

Kacér alsószoknyák, kisingek

Az ekkor már igen közismert alsószoknyáról és alsónadrágól sem szabad megfeledkeznünk, a vonzó darabokat a férfiak a középkorban is hordták, a nők persze csak kivételes esetekben húztak alsónadrágot, így például lovagláshoz. A lány- és fiúbugyik 1914-ig hosszúak voltak, nőknek térdig érő, a lábuk között nyitott ruhadarabokat készítettek, alsószoknyából pedig mindig többet is viseltek egymás felett, melynek számát a társadalmi helyzet határozta meg. Az alsószoknyákkal való játszadozás a kacérság egyfajta kifejezésmódja volt, legalábbis annak meg-megvillantása mindenképp célozgatásnak minősült. A XIX. század első általános fehérneműje, amit gyerekek, nők és férfiak egyaránt hordtak, nem más volt, mint a kezes-lábas, mi csuklótól bokáig fedte a ruha alatt a testet, és melegítette is azt. Úgy alakították ki az ülep részét, hogy az lecsatolható volt, így megkönnyítette a pisilés és egyéb dolgok végrehajtását.olvass tovább

Mutasd a bugyid!

604

Nézzük a legotrombábbat: a tundra-bugyit, tudod, amit Bridget Jones-ról le kellett rángatni. Azok a csajok, akik ilyennel takargatják magukat, nem biztos, hogy ódivatúak, sőt az sem tuti, hogy össze kell szorítani a hájukat, de mindenképpen a tökéletes kényelemre törekszenek és maximalisták. Na, ez utóbbi persze nem a bugyi mérete miatt van. A sportos bugyit viselők is kedvelik a pamut finom érintését, a passzentet és azt, hogy kellően eltakarja, amit kell. Nem árt azért elemezni a bugyi színét és mintáját... Sokat elárul a csajszikról egy cseresznyemintás darab. Francia bugyi a végzet asszonyainak. Ez a bugyi, ami mindenkinek remekül áll, csak a méretet kell eltalálni. És tényelg a végzet asszonyának érezheted magad.

A két véglet: az egyik tangákat gyűjt, a másik férfialsót. Mindkettő szeretne kitűnni a szürke tömegből, szeretik a kihívásokat, társaságkedvelők. A tangát hordó lányok, azt hiszik, hogy még egy melegítőnaciban is nagyon szexik. Vannak a tökéletes szetteket viselő csajok, akik mindenben a tökélyre törekszenek, kényeztetésre vágynak és minden alsóhoz létezik a fiókjukban egy passzentos felső. Öntudatos, precíz csajok az ilyenek. Aki nem hord bugyit, azzal sincs semmi gáz, higgyétek el csak rebellis. Minden szabályt, hagyományt át akar hágni, senkinek és semminek nem hajlandó megfelelni. 

Idén ilyen bugyikban feszíts!

A legcikibb fehérneműk

690

Összeszedtünk néhány otromba megjelenési módját a fehérneműnek, amelyeket sajnos sokszor a nagyérdemű is láthat, mivel kivillan itt-ott. Néhány éve divatba jött a szilikonpántos melltartó, sőt bugyi is. A melltartók pántját azért csinálták meg szilikonból, hogy láthatatlan legyen, de sajnos elérték a tervezők, illetve az azt viselőt, hogy feltűnőbbek lettek, mint a hagyományos pántok. Ráadásul nagyon hamar elszíneződnek, és sokan még ezt követően sem átalkodnak kilógatni azokat. A mindenhol burjánzó kínai üzletekben már hozzá lehet jutni virág- és különböző állatmintás szilikonpántokhoz is, ami egyenesen az undorral határos érzéseket vált ki egy jóízlésű nőből és férfiból egyaránt.

Nadrágból kilógó bugyi

Nincs annál cikibb, mint amikor a bugyifelhasználók igénytelensége közszemlére kerül. Ilyen ugye a nadrágból kificcenő bugyi. Amíg ez szép, talán elnézzük. Viszont, ha ez a bugyogó mosástól megszürkült darab, ráadásul még szakadt is, na az aztán mindennek a teteje vagyis az alja. Csajok figyeljetek már oda! Oké, nem mindenki engedheti meg magának, hogy hetente új fehérneműt vegyen és a legjobb minőségűeket, de ezek a bakik simán elkerülhetőek! A csípőnadrágok és a tangabugyik különös kapcsolata, amikor kificcen - persze teljesen "véletlenül" - a nadrág derékpántja felett a tanga vékony kis madzagja. Sokan vélhetik ezt egy szexi megjelenési formának, bár eléggé visszataszító tud lenni, a farpofákat szinte megkötöző, bevágó pánt. Akkor a leggázabb, ha kilóg a cetlije is, vagy éppen hülyére van kopva vagy vicces színű. Javaslatunk az, hogy tegyél bele övet és vegyél fel hosszabb felsőt. A szűk nadrág és bugyi összetapadt kapcsolata gyakran eredményezi a bugyit a fenékből folyton kitépő kezeket, de ami még borzasztóbb, hogy a nadrágon átüt a bugyi formája. Tanga vagy semmi, plííz. És ne feledd, fehér naci alá fehér vagy testszínű bugyi dukál!olvass tovább