fagyi

Mascarponés mákfagyi

1276

Már többször bevallottam itt (is), hogy komoly mákfüggőségem van, de azt még nem, hogy a krémsajtfüggő is vagyok. Jöhet minden nemzet, minden sajtkrémje. Nálam biztosan betalál. A sima mákfagyimat a nagy melegben szeretem, mert olyan könnyű és üde. Biztosan lehűt. Amikor még nincsenenek azok a vad hőségek, jobban szeretem a telt ízeket fagyiban is. Nem a felüdülésre hajtok, hanem a lassú, hűs élvezetekre. Ezért társítottam a mákot egy kis mascarponeval és az eredmény több, mint fantasztikus lett.olvass tovább

Nyalnivaló

3980

Tíz perce még arról beszélgettünk a teraszon, hogy nem is értjük, Daniel Craig miért annyir jó pasi, amikor nem is az, erre tessék, belebotlom ebbe cáfolatként. Mintegy ezer nő megkérdezésének eredményeképpen született meg a legújabb 007-est mintázó, gyümölcsízekben fürdő szopogatós jégkrém. A leleményes Del Monte Superfruit Smoothies ugyanis túl akart lépni a kalippószopogatós poénokon, és konkretizálni óhajtotta, kit is illetnének nyelvükkel legszívesebben a nők. Az eredmény minket a legkevésbé sem elégít ki, s még az sem vígasztal, hogy a hideg nyalat mindössze száz kalória és hogy még gránátalma íze is van neki. Ki lenne a mi jégkrémünk?

Édesszájúak kánaánja (X)

7946

A hőség ellen a sok folyadék mellett egy nagy adag jéghideg fagylalt lehet a legjobb fegyver. Bizonyára egyetértenek ezzel azok, akik a minap felkeresték a Zila Kávéházat, ahol a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tartotta az Év Fagylaltja verseny idei rendezvényét. Az édesszájú érdeklődők mellett olyan ismert személyiségekkel is össze lehetett itt futni, mint a februárban az Év Gasztronómusának választott Zila László mestercukrász, vagy Rúzsa Magdi énekesnő.

olvass tovább

A világ legdrágább fagyija

8779

Van az a kánikula, amikor a kitikkadt halandó bármit megadna egy adag hűs fagyiért, de ezer dollár azért túlzásnak tűnik még akkor is, ha a világ legjobb, válogatott alapanyagaiból készül és 23 karátos arany levelekkel díszítik. Pedig ennyibe kerül a világ legdrágább fagyija, a Golden Opulence, amihez a New York-i Serendityben lehet hozzájutni.

Aki ilyen ínyencségre vágyik, annak két nappal korábban le kell adnia rendelést, hiszen nem készítik nagy tételben, sőt az alapanyagokat is a világ különböző pontjairól szerzik be. Az alapot a legfinomabb tahiti vaníliafagylalt képezi, amit madagaszkári vaníliával dúsítanak, hogy intenzívebb ízhatást érjenek el, majd a dekadens desszertet valódi aranyból készült levelekkel burkolják be. Ez azonban nem elég, ugyanis a világ legdrágább csokoládéjával, az Amedei Porcelanával szórják meg, amit Olaszországban készítenek, majd a legritkább venezuelai csokoládéval koronázzák meg a művet. Ezután még pöttyintenek mellé némi arannyal burkolt mandulát, illetve egy kevés kandírozott gyümölcsöt, amit Párizsból szereznek be csillagászati áron. Itt azonban nem merül ki az alkotók fantáziája, ugyanis a tetejére egy apró üvegedényben még elhelyeznek egy kis gyümölcskaviárt, ami narancsból és gránátalmából készült. A kompozíciót végül egy aranyozott cukorvirággal díszítik, melynek az elkészítése nyolc órát vesz igénybe, majd trüffelek és marcipán cseresznyék következnek a hatás fokozása érdekében.

Persze, egy ilyen kreációt nem lehet akármiben szervírozni: az ínyencséget rejtő kristálypohár 300 dollárba kerül, és a fogyasztók magukkal vihetik, hogy mindig emlékeztesse őket a különleges élményre.

A luxusdesszertet az étterem 50. évfordulójára alkották meg nyolc évvel ezelőtt. Többféle recepttel és összetevővel kísérleteztek, míg végül összeállt a nyerő kombináció.

Így fagyiznak a csillagok!

9399

A nyári forróságban mágnesként vonzzák a hideg nyalánkságok az embert. Van, aki a klasszikus vanília és csokoládé ízekre szavas, mások az egzotikusabb ízeket részesítik előnyben, és olyanok is akadnak, akik a gyümölcsös aromák hívei. Te milen fagylalttal, jégkrémmel hűsíted magad a legszívesebben? Illik rád a horoszkópodhoz tartozó leírás?olvass tovább