fülbevaló

Fülönfüggő gigák

5471

A designban kicsit is jártas olvasóink bizonyára ismerik a Kitchen Budapestet és a nevükhöz köthető projekteket, és talán már a gigantikus fülbevalóikról is hallottak. Látszólag nem mondhatjuk, hogy a fülbevalók óriásiak, de ha jobban megvizsgáljuk őket rájövünk, hogy bizony nem kis mennyiségű adat tárolására képesek. Giga, adat, fülbevaló, hogy mi jön ki ezek elegyéből? Egy olyan hibrid ékszer, ami egyszerre mutatós és funkcionális darab, hiszen a hímes tojásra hajazó formát kinyitva aprócska pendrive-okra bukkanunk. Mi ez ha nem kreativitás?

A legjobb barátnőm ujjongva számolt be a valaha kapott legfrappánsabb ajándékáról: "És képzeld olyan fülbevalót kaptam, amin magyar motívumok vannak és ami pendrive is." Darabonként egy-egy giga. Mikor legközelebb találkoztunk és megláttam az ominózus ékszert, naná, hogy megkérdeztem, hogy a hány Lost évad, illetve melyik zenész diszkográfiáját viseli épp a füleiben. Haraszti Gina, Kádár Szonja és Sipos Melinda munkája tökéletesen ötvözi mindazt amire egy "geek" nőnek szüksége lehet, hiszen melyik techmániás csaj ne akarná a céges prezentációját egy ilyen fülbevaló-drive-on tárolni?

(kép: himes.kibu.hu)

A 100% Design Tokyo design kiállításra készült darab tervezésekkor a lehető legtöbb női igény tartották szem előtt a kreatív designerek, ami a végső kivitelezésben hiszen egyszerre mutatós, praktikus és sokoldalú. A műanyag borításban lapuló super slim USB flash drive jóval kisebb mint egy hagyományos pendrive, így csak képletesen beszélhetünk gigászi méretű fülbevalókról. Minden darabon kézzel festett, újraértelmezett magyar motívum látható, ami egyszerre flórklór és modern. Hogy kiknek ajánljuk? Bárkinek, aki elég techmániás ahhoz, hogy a fülébe aggatva hordja kedvenc zenéit, vagy filmjeit, de arra azért vigyázzunk, hogy használat előtt vegyük ki a fülünkből.

A fülbevalók ára darabonként 3000 forint, páronként pedig 5000 forint.

Egy az egyben: Ashlee

7051

A majmolást nem szeretjük. Az inspirálódást viszont annál inkább. Ihletgyűjtésünk forrásai lehetnek celebek, futottak még hírességek, sztárbloggerek, a divatszakma nagy arcai és az utca leghétköznapibb emberei is – ha van stílusuk, akkor nem szégyen tőlük ellesni egy-egy trükköt, amit egy az egyben lekoppinthatunk. Elsőként Ashlee Simpson-Wentzt és új kedvenceit, a drámai fülbevalókat szúrtuk ki magunknak.

Fotók: JustJared.com, Fadedyouthblog.com

Ami nekünk szemet szúrt, azok az utóbbi időben viselt hatalmas fülönfüggői. A tavaly hatalmas slágernek számító giganyakláncok iránti rajongás már elült. Az űrt, úgy tűnik, a fülbevalók töltik majd ki, amelyek minden eddiginél nagyobbak és látványosabbak. Lehetnek látványosan kapcsolódó elemekből álló drámai darabok, amelyek a vállat súrolják. Lehetnek a nyakat söprő, vaskos példányok, de akár gigaméretű klipszek is. A lényeg, hogy kiszúrják az ember szemét. Ehhez pedig vagy rövid frizura, vagy szorosan összekötött/kontyolt haj dukál, különben nem lesz szemrevaló a hatás.