ezotéria

A hamis kártyajós legendája

8024

Függetlenül attól, hogy az ezotéria és kapcsolt termékei – horoszkóp, jövendölés, kézrátételes gyógyítás, energiaátvitel – úgy ahogy van, kamu-e, vagy valóban vannak energiák, amelyeket a tudomány még nem ismer, nem ért, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagy, kijelenthetjük: egész ipar épült a hiszékeny, kétségbeesett emberek lehúzására. Méghozzá hatalmas és ennek megfelelő pénzeket megmozgató ipar. A közönség örök igényét és a törvényi szabályozások kiskapuit kihasználva telefonos (és/vagy tévés) szolgáltatások sora várja a hívókat, akik szeretnék, hogy elmúljon az epebajuk, legyen munkájuk, vagy tudni akarják, nem üzen-e neki valamit halott apjuk.

Azt persze sejthettük, hogy nem csak Magyarországon történhet meg, hogy egy gyanús tekintetű, szakállas ember, miután belebeszélte a tüneteket a nénibe, áttolja a tévén az energiát, hogy azok enyhüljenek, majd mindezért pénzt kér. Amerikában hasonlóan súlyos a helyzet: teljesen legálisan, nyíltan működnek hasonló lehúzós szolgáltatások. Erin Auerbach egy ilyen telefonos jósdának dolgozott, élményeiről és „bűneiről” pedig meglepő nyíltsággal mesélt egy cikkben. Saját bevallása szerint elvetélt színész volt – bölcsészdiplomát szerzett és foglalkozott színházzal is, de ilyen végzettsége nem volt. Sosem volt különösebben népszerű, vagy központi figura. Az egója nem hagyta, hogy megelégedjen a helyzettel, ezért elment Las Vegasba, még valami iskolába is beiratkozott, hogy a szülei pénzeljék.olvass tovább

A takarítás mágiája

9482

Az őszi nagytakarítás emberemlékezet óta fontos része a télre való felkészülésnek. Ugyanilyen fontos momentum tavasszal is a környezetünk rendbetétele, ahogy a jelentősebb ünnepekre is alapos térrendezéssel készülünk. Az, hogy ilyen mélyen beépült a hagyományba a takarítás, nyilvánvalóvá teszi, hogy többről van itt szó, mint a porcicák eltüntetéséről és a különböző felületek megtisztításáról. Otthonunk kitakarítása és rendbetétele az egyik legősibb tisztító mágia, melynek szimbolikája nagyon erős: életünk újragondolására, a régi minták és a rossz energiák szó szerinti és szimbolikus kisöprése. Eleink felismerték, hogy évente többször is szükség van erre a rituáléra, kövessük hát a példájukat és végezzük ezt a szertartást úgy, hogy valóban megtisztuljon az egész életünk.
olvass tovább

Ezt olvassák a csillagok

9504

A csillagjegyünk nagyon markánsan befolyásolja a személyiségvonásainkat és az érdeklődési körünket, épp ezért az is nagyon jellemző, hogy a különböző csillagjegyek képviselői mit olvasnak. Lássuk, melyek a csillagjegyek kedvenc könyvei!
olvass tovább