ex

Az exem csaja

4788

Felesleges bíznunk abban, hogy ha már szakításra kerül a sor, akkor majd mi leszünk azok, akik emelt fővel és boldogan intenek búcsút. Arról is kár ábrándozni, hogy ha úgy hozza a sors, fesztelenül öleljük majd keblünkre az exünk csaját, mert minden bizonnyal nem így lesz.

Rejtett csapdákkal teli kapcsolat

Amíg boldogok vagyunk és meg sem fordul a fejünkben a szakítás gondolata, nehéz elképzelni, hogy lesz utánunk egy nő - vagy több is akár -, akit a szerelmének, a párjának nevez majd a pasink. Persze nem arról van szó, hogy a legsötétebb vízióinkat kell elővennünk napról napra, hogy felkészüljünk a legrosszabbra csak épp annyira érdemes átrágni a dolgot, hogy mikor bekövetkezik, az ne érjen fel egy érvágással. Lehet színészkedni, viselhetünk maszkokat és már-már őszintének tűnő magabiztossággal mondhatjuk, hogy az új csaj tiszta lappal indul nálunk. Igen ám, csak az új jövevény megítélését nagyban befolyásolja, hogy milyen lett a kapcsolat végkifejlete. Ha a csajszi mint harmadik fél lépett be a képbe, szinte kizárt, hogy valaha is jóban legyünk, bár erre is akad példa. Higgyétek el, nemcsak a filmekben alakul ki az a bizarr felállás, amikor is a szerető és a hivatalos barátnő jóbarátok, vagy mondhatni szövetségesek lesznek. A közös vergődés olyannyira összekovácsolhat két embert, hogy nem félnek közösen revansot venni azon, aki érzelmi vigaszágra küldte őket. Persze a válogatott módszerekkel történő szívatás tényleg csak a filmvásznon működik, de hogy barátság így is kialakulhat két nő között, annyi szent.olvass tovább

Tabu

6584

Örök dilemma: tabu az ex legjobb haverja vagy sem? Egy újabb kérdés, amire nincs jó válasz, pedig a legtöbbünknek van róla egy elmélete.

Mindig is csodálatra méltó dolognak tartottam, amikor valakinek az volt az egyetlen érve az ex legjobb barátja (vagy akár a baráti körbe tartozó bármelyik haverja) ellen, hogy annyi kihalászásra váró hal lubickol még a tengerben, miért pont az kell, akivel csak a bonyodalom és az összetört szívek maradnak majd mögöttünk? Nos, erre nekem is van egy hasonlóan eredeti válaszom: azért, mert az érzelmeket nem lehet gombnyomásra ki-be kapcsolgatni. Persze, ha szimplán tetszik valaki, és “csak” az ágyamba kívánom, az életembe nem, akkor jogos. De ha az ex barátja miatt látok rózsaszínben, akkor sajnos nincs mit tenni. Mert a szerelem nem válogat. Megtehetem ugyan, hogy nem veszek minderről tudomást, elhessegetem a gondolatot magamtól, a kedves delikvenst pedig a konfrontáció elkerülése érdekében végleg kizárom az életemből, de ebben az esetben újabb kérdés merül fel: megéri-e az áldozat? Lemondjak-e a remélt boldogságról valaki más kedvéért? Nem utolsósorban: megérdemli-e a múltam egy szereplője (még ha oly fontos is volt), hogy az ő lelki nyugalmát szem előtt tartva döntsek a saját életemről, érzéseimről?

olvass tovább

Szex és az ex

7342

A legtöbb ismerősöd óva int tőle, te mégis megteszed, pedig sejted, hogy zsákutca. Életed egyik nagy hibáját teszed jóvá vagy követed el újra? Az emberek többsége két csoportba osztható: aki csak játszadozott a gondolattal vagy már túl is van rajta. Exek mindig voltak, vannak, lesznek és persze szex is. Na de a kettő együtt…  Elég gyakori, hogy szakítás után a párok nem tudják magukban végérvényesen lezárni a dolgot és engednek a kísértésnek: bújjunk ágyba még egyszer, utoljára.

Ha tényleg érzelmek nélküli lepedőgyűrögetésről van szó, akkor semmi gond: a két fél már jól ismeri egymást, tudja mi a jó a másiknak és egy szép élménnyel és csalódás nélkül lehet lezárni a kapcsolatot. Ez a ritkább eset.

Az sem elképzelhetetlen, hogy titokban még abban bízunk, hogy egy jól sikerült éjszaka után újból fel lehet melegíteni azt a bizonyos kihűlt káposztát. Tulajdonképpen nem is kell szerelem ehhez, a biztonságérzet és a megszokás is épp elég motiváló erő a szakítás után. Valami miatt nem tudunk elszakadni a másiktól, de azzal is tisztában vagyunk a lelkünk mélyén, hogy vége, az időt visszapörgetni nem lehet. Az egyetlen összekötő kapocs az emlékek és a szex. Ennek viszont megint a pofára esés lehet a következménye. Amíg egyikünk már azt tervezi, hogyan kezdheti újra a kapcsolatot, a másik egyszerűen csak kihasználja, méghozzá egyszerű hiúságból vagy birtoklási vágyból. Így legalább elmondhatja magának (vagy a barátoknak rosszabb esetben), hogy lám, még mindig vonzódik hozzám és bármikor visszaédesgethetem magamhoz.

olvass tovább

Befejezett múlt?

8607

Mindannyian csomagokkal érkezünk egy új kapcsolatba: csalódásoktól, feledhetetlen pillanatoktól, életre szóló tapasztalatoktól és intim pillanatoktól nehezek a bőrönjeink. Közös tulajdonságuk, hogy formáltak minket, nélkülük másmilyenek lennénk, de ami ennél is fontosabb: mind-mind másokkal éltük át. A nagy kérdés ilyenkor az, hogy mit kezdjünk a bőröndökkel: rejtsük őket az ágy alá, és tegyünk úgy, mintha egyáltalán nem is léteznének, esetleg ne zavartassuk magunkat, és kezdjük el bepakolni a holmit a közös szekrénybe? A két véglet között persze számos egyéb lehetőség is van: apránként csempészünk a szekrénybe egy-egy magunkkal hozott holmit vagy esetleg már az elején gondosan kiválogatjuk, hogy minek van helye a közös fiókokban. Nagy dilemma ez, hiszen szinte lehetetlen előre látni a hatást.olvass tovább