esküvő

Esküvő! Mit vegyek fel?

1461

Sokszor fordultak már hozzám segítségért kétségbeesett menyasszonyok és csajok, akik szimplán csak esküvői meghívást kaptak, hogy segítsek nekik felkészülni a nagy napra, ezért nagyképűség nélkül mondhatom, van már némi tapasztalatom az ügyet illetően. Az amúgy sem egyszerű napon rengeteg kritériumnak kell/ illik megfelelni, amikben könnyű elveszni, éppen ezért időszerűnek gondoltuk, hogy itt, a cotcot-on is foglalkozzunk a kérdéskörrel.

Először is szeretnék lefektetni egy alap igazságot, amiről valamiért hajlamos minden menyasszony megfeledkezni. A nagy napon egyetlen embernek kell tetszenünk, de nagyon, és az nem más, mint életünk leendő párja, a vőlegény. Éppen ezért, ez az a vezérszál, amit szem előtt kell tartanunk a legelső pillanattól kezdve. Nem kell feltétlenül habostortának öltözni, csak azért, mert a legtöbb amerikai filmben ezt látod. Nyugodtan választhatsz egy szuperszexi menyasszonyi ruhát, ha a pasikádnak tudod, hogy az jön be. Meg kell itt jegyeznem, voltam már olyan esküvőn is, ahol egész végig azon imádkoztam, hogy a menyasszony melle nehogy kiforduljon a mélyen dekoltált míderből, annyira túllőtt a célon. Természetesen nem erre gondolok, amikor a szexi ruháról beszélek, mindössze arról, hogy vállalja fel mindenki azt a ruhát, amiben úgy érzi, a legjobban bejönne a pasijának. És itt most a pasin van a hangsúly. A nagyid és a szomszédnéni nyilván szívesen látna 12 rét ruhában, 56 méter fátyollal a fejeden, de ez most a Ti napotok.

Nézz Carolina Herrera menyasszonyi ruhákat!olvass tovább

Tollasodj!

3595

A toll divatban történő felhasználását már egy cikkben kiveséztük, hiszen különböző madarak tollazatát előszeretettel használják díszítésre a tervezők. De van, hogy nem csak dizájnelemként kerül egy-két toll a ruhákra és kiegészítőkre, hanem az egészet abból készítik... Találtunk egy vad példát!

Akárcsak nálunk, Kínában is rendeznek minden évben esküvővel kapcsolatos kiállítást. A Kelet-Kínában tartott expó számos különlegességet tartogatott idén is, többek között egy pávatollakkal díszített másfél millió dolláros menyasszonyi ruhát. Nem csoda, hogy ilyen drága, hiszen kétezer-kilenc darab toll díszíti, és nyolc mester készítette szigorúan kézzeá, ami két teljes hónapot vett igénybe. Biztosan akad majd egy kőgazdag menyasszony, aki valami különlegességben akarja kimondani a boldogító igent!

more

A páva egyébként India szent madara, Kelet-Indiában, Bangladesben, Nepálban és Sri Lankán őshonos, ezeken a területeken az erdőkben vadon él. Ezt a fácánfélék családjába tartozó díszmadarat Nagy Sándor honosította meg Európában, és ma már kontinensünkön kívül például a Bahamákon és Dominikában is megtalálható. Itthon egy hatvan-hetven centiméter közötti pávatollat hetvenöt forintért vásárolhatunk, szóval a menyasszonyi ruhának inkább a munkadíj nyomta meg az árát.

Elvileg a madarak minden évben váltják a tollukat, így a levetett darabok kerülnek összegyűjtésre, és felhasználásra. Azért a fent említett ruhadarabhoz jó sok pávának jó sok tollát kellett elhagynia... Még ha nem is ölik meg az állatokat, mint a bundákért, akkor is bizonyára tiltakoznak majd a fényűző ruha ellen. Kíváncsian várjuk, hogy vajon a hatalmas állatvédő szervezet, a PETA mit lép erre?! Nem kell egyébként Kínáig menni, ha pávatollas szettet akarunk, a Pécs TV honlapján találtuk ezt a ruhát, ami teljesen egyedi, és hat óra alatt készült el négyszáz darab sallal levél és hétszáz darab pávatoll felhasználásával.

Mellesleg szép, színes és díszes farktollakkal a hím pávák rendelkeznek, hiszen ezekkel csábítják el a nőstényeket. Míg a hímek ilyen gyönyörűek, addig a nőstény pávák szürkék, hogy biztonságban ki tudják költeni tojásaikat. Vicces belegondolni, hogy az elhagyott hím pávák farktollaival a nők ékesítik magukat, nekik készül belőle legyező, fülbevaló és ruha is, míg a férfiak praktikusabban használják fel, a horgászok számára elérhető a pávatollas úszószár.

Nincs egy göncöm se!

3828

A címben szereplő mondat hatványozottan igaz azokra az esetekre, amikor valamilyen fontos eseményen kell megjelenünk, és talán többszörös hatványon van ez a felkiáltás akkor, amikor esküvőre megyünk. Úgy gondoljuk, a cotcot olvasók nagy része éppen abban a korban van, amikor a barátnőknek, ismerős havercsajoknak szépen sorra bekötik a fejüket, így egyre több menyegzőn, lagzin vagy éppen templomi szertartáson kell tiszteletünket tenni már akár ezen a nyáron is. De mégis miben menjünk, és ami még fontosabb, milyen cipőt húzzunk? Néhány cotcotos jó tanács!

Alapszabályzat

Vegyünk pár alapszabályt, amiket ha szem előtt tartunk, nem lehet nagy bibi. Ilyen például, hogy vagy a ruhánk legyen egyszerű és azt dobjuk fel extra kiegészítőkkel vagy fordítva. De az is hasznos infó lehet, hogy a fehér ezen a napon kizárólag a menyasszony színe, így azt a tónust kerüljük, és tartózkodjunk attól is, hogy ruhánkkal túl akarjunk szárnyalni az arát.

more

Sarkos kérdés

A jó tanácsok után kezdjük az egyik legsarkalatosabb és legfájdalmasabb témával, a magas sarkúval. Csinik akarunk lenni, hát tíz centi magason szédülünk egész esete, hiába bizonyította be Mrs. Obama, hogy egy lapos balettcipőben is lehet csinos egy nő. Tehát nyugodtan válasszunk egy szép lapos babacipőt, ha úgy akarjuk! Ha mégis a tűsarkak mellett döntünk, akkor vagy egy már jól bejáratott lábbelit válasszunk vagy nagyon körültekintően vegyünk újat. A leggyakoribb hiba, hogy a nagy nap előtt cipővásárlás körútra indulunk, s ami a boltban pár percre kényelmesnek tűnt, az a boldogító igen elhangzása közben már a legkomolyabb kínzóeszközzel ér fel.

Néhány tipp és jó tanács itt!

Amennyiben új cipőt veszünk, ne sajnáljuk rá az időt, bátran járkáljunk, álljunk benne a boltban akár tizenöt percen keresztül is. Tény hogy, magas sarkúban előbb-utóbb megfáj a lábunk, bármilyet is veszünk, az idővel megerőltetni a lábfejünket. Ennek ellenére legalább arra oda kell figyelni a vásárlásnál, hogy ne törjön és nyomjon sehol, mert abban az esetben a nagy meredekségű cipő maga a pokol. Az új lábbeli beszerzését pár héttel az esemény előttre időzítsük, hogy néhány napos, néhány órás akklimatizációs túrát rendezhessünk benne az éles bevetés előtt.

A vásárlás során jó, ha szem előtt tartunk még néhány dolgot. Ha olyan magas sarkút szeretnénk venni, amit évekkel később is fel tudunk venni, akkor a klasszikus fazonokat keressük. Ne válasszunk se nagyon hegyes, se teljesen kerek orrú lábbelit, mert ezek folyton kimennek a divatból, majd visszajönnek. Ha ez az egyetlen alkalmi cipőnk lesz, akkor a színeknél is maradjunk a klasszikus és örök feketénél, biztos, ami biztos. A sarok fazonja is legyen átlagos, olyan ami mindig divatos.

Ruha

Ha a cipő igazán különleges, díszes és extra, akkor a ruha ne legyen az, persze az egyszerű kisfeketénél lehet elvarázsoltabb, de csak egy fokkal. A másik nagyon fontos dolog a cipő, a táska és az egyéb kiegészítők összhangja, akkor is ha ezek a figyelemfelkeltőbbek az öltözékünkben, de akkor is, ha a ruha tölti be ezt a posztot, és az egyéb kellékek egyszerűbbek.

A ruha kiválasztása is nehéz feladat lehet egy ilyen eseményre. Vehetünk újat, kizárólag az alkalomra, de az hosszas tortúra, szaladgálás, próbálgatás, nézelődés, és ráadásul egy vagyon is. Egyszerűbb és olcsóbb, ha egy már meglévő ruhánkhoz veszünk kiegészítőket, és azzal tesszük megfelelő viseletté a régi "rongyot".

A ruhánál figyelembe kell venni az esküvő jellegét. A menyegzőket általában nyáron tartják, így lengébben öltözhetünk, de más szettet követel egy templomi szertartás, egy szabadtéren tartott ceremónia, és az utána lévő buli jellege is megszabja a viseletet. Egy külső helyszínen tartott lagzira nyugodtan felvehetjük valamelyik különlegesebb nyári ruhánkat, persze a sarut és a flip-flop papucsot ebben az esetben is kerüljük. Egy elegáns fogadással záruló ünnepségre inkább egy szolid koktélruhát válasszunk. Legyünk szépek, visszafogottak, elegánsak, a cici-, comb- és has villantás egyáltalán nem egy ilyen alkalomra való. Semmilyen szinten, módon ne akarjuk felülmúlni a menyasszonyt, gondoljunk arra, hogy nekünk is rosszul esne, ha minket a saját esküvőnkön öltözne túl valamelyik női vendég.

Egy nyári esküvőn sem garantált a jó idő és a meleg, ezzel mindig számoljunk. A legrosszabb és legkiábrándítóbb eset, amikor egy nő a világ legjobb szettjét hideg időben egy oda nem illő hosszú ujjú felsővel rontja el. Erre nagyon ügyeljünk, mindig készüljünk fel, hogy a nagy napon rossz idő lesz, és inkább áldozzunk egy megfelelő boleróra vagy egy csinos blézerre a biztonság kedvéért.

Emlékezetes esküvő - csőd nélkül

4089

Úgy döntöttetek, összeházasodtok? Szeretnétek egy egyszerű, de emlékezetes esküvőt magatok megszervezni, de fogalmatok sincs, miként lássatok hozzá? Nem szeretnétek milliókat költeni a nagy napra, de akárhol nézelődtök, azt látjátok, ez nagyon sokba fog kerülni? Semmi vész, megosztjuk veletek félévnyi amatőr esküvő szervezői tapasztalatunkat, s reméljük, tippjeink segítségével számotokra is kellemes emlék marad a készülődés. Egy megszívlelendő tanács: ahol csak lehet, bánjatok óvatosan az „esküvő” szóval, mert azonnal két-háromszoros lesz a szorzó, mikor csilingel a pénztárgép.

Párommal mindketten kicsi, családias esküvőre vágytunk, a lehető legkisebb felhajtással, lagzi nélkül. Nem bírjuk a mulatós zenét, a menyasszonytáncot, a vőfélyt és egyáltalán, a „kell”, a „szokás” és az „illik” dolgokat. Polgári esküvő és egy kis vendéglátás egy étteremben, szűk körben. Csak olyan vendégekkel, akik nélkül nem mondhatjuk ki az igen-t, tehát nem voltak olyan meghívottak, akiket meg „kell” hívni és hiányzott néhány részlet, ami pedig esküvőn „szokás”. Leány- és legénybúcsút sem igényeltünk, inkább az esküvő estéjén elmentünk együtt bulizni a barátainkkal.

Gyűrűk

Mindegy, hogy katalógusból nézitek ki a tökéletest vagy karikagyűrű szalonban próbálgattok, nagyon sokat lehet megtakarítani, ha nem csak pénzben, de aranyban is fizettek. Van olyan ékszerész, aki megmondja, hány gramm kellene a gyűrű pár elkészítéséhez, és amit visztek, beszámítja - és nem is tört arany áron.olvass tovább

Adjatok pénzt!

4444

Pénzre mindenkinek szüksége van, ki utazásra gyűjt, ki tanulmányai finanszírozására, ki élete álmának megvalósítására, ki valamilyen nemes cél érdekében alakult alapítvány számára. S a gyűjtésnek is számtalan módja van, s nem feltétlenül a munka a legcélravezetőbb és leggyorsabb megoldás, hisz ott az internet, az ötletek végtelen tárháza.

Találkoztunk olyannal, hogy valaki a szüzességét árulta online aukciósházban, de természetesen nem erre gondolunk, ez kissé olcsó megoldás, ennél azért többet kell tenni, hogy megnyíljanak a pénztárcák. Például tévét nézni nyolcvanhárom órán keresztül...

Jóbarátok maraton

Steve fogta magát, és elkezdte nézni a Jóbarátok első részét, és nézte, és nézte, és nézte, és nézte, egészen addig, míg az utolsó rész végefőcíme le nem szaladt, s ekkor nyugovóra tért. Július 31-én reggel hat órakor kezdte, és augusztus 3-án délután öt óra negyven perckor ért a végére, ezzel nyilvánvaló egyéni és nem mellesleg új Guiness rekordot állítva föl. Az eddigi leghosszabb egyhuzamban tévézést mintegy tizenegy órával döntötte meg, hetvnekét óráról nyolcvanháromra tornázva föl azt. Persze azért ettől még nem kezdenek el adakozni az emberek, úgyhogy a srác az akcióra létrehozott oldalon az esemény alatt bejegyzésekben rögzítette, épp hol tart, mi éppen a hivatalos álláspont, szakításban volt Rachel és Ross vagy nem. Az embert próbáló szemmeresztgetésről ezen kívül képeket is közölt, nyomon követhetjük a táskák, a karikák, a ráncok és a teljes befordulás kialakulását. Megtette hát, ami tőle telt, jöhetnek az adományok. A pénzt egyetemi képzésére gyűjti, s az esetlegesen befutó felesleget egy alapítványnak passzolja tovább.

Emlékezetes esküvő

Steve akciója tervezett volt, nem úgy Jill és Kevin netes karrierje, akik kezdetben nem is gondolták, hogy egycsapásra sztárok lesznek. Pár héttel ezelőtt belebotlottunk egy bájos esküvői felvételbe, majd szép lassan minden körülöttünk lévőhöz eljutott a videó. Elsöprő sikerük őket magukat is meglepte, ezek után simán viccből elkészítették a válós variációt, s összedobtak egy weboldalt, ahol adakozni lehet - no nem nekik, hanem egy, a családon belüli erőszak ellen küzdő alapítvány számára.