esküvöi ruha

Mindenki (lehet) királylány

7212

Mi visz rá manapság egy fiatal tervezőt arra, hogy kizárólag alkalmi ruhákat tervezzen? A piac eleve telített, ráadásul nemcsak betörni nehéz, a körben bent maradni sem egyszerű. Czinder Tímea, a Myrdin alkalmi és esküvői ruhák tervezője – kivitelezője és forgalmazója – mégis ezt az utat választotta. Vele beszélgettünk arról, mi ma az alkalmi- és menyasszonyiruha-trend, milyen előnye és hátránya van a szakmának, és az interjú alatt rájöttünk arra is, hogy mindenkiben ott lakik a gyönyörű ruhákra vágyó királylány.

Igény teszi

Mindig elfelejtem, mennyire hatalmukba tudnak keríteni a színes tüllök és tollak, fehér és színes gyöngyök, finom csipkék, vagy a lágy anyagok. Alig léptünk be a Myrdin showroomjába, előtört belőlem a királylány énem, aki nemcsak nézegetni, cirógatni, hanem próbálni is szeretné a vállfákon lógó mintadarabokat. Nem tudom, hogy Czinder Timi hányszor látta a pillanatok alatt bekövetkező átváltozást az elmúlt két évben, mióta a Myrdin márka létezik, mindenesetre csöndesen figyeli a lelkesedésem. Rajtunk kívül nincs ott senki, pedig lassan itt a báli szezon.

A showroomban (fotó: Neményi Márton)

„Nagyon változó, hogyan jönnek. Van, hogy egy napra öten is kérnek időpontot, de van, hogy két-három napig nem jön senki” – meséli Timi, miközben a legújabb, még félkész, mohazöld ruhát tapogatom. „Nyáron főleg menyasszonyok a kuncsaftok, akkor általában semmire nincs időm, mert rengeteg a munka, télen pedig készítem az alkalmi ruhákat, de ebből egyelőre kevesebbet adok el. A bálozó hölgyek egyelőre nem fedeztek fel maguknak, és sajnos, egyre kevesebbszer öltözünk ki, ezért egyre kisebb az igény az alkalmi ruhára.”

olvass tovább

Megkritizálták Kate Middletont

7750

Kétmilliárd tévénéző és az örökkévalóságnak szóló fényképek. Ki lenne olyan bátor, aki egy világraszóló esemény előtt nem szeretne inkább profi kezek között szépülni. Mondjuk, Kate Middleton? A pénteki esküvőre ugyanis saját maga készítette el a sminkjét.olvass tovább

A legromantikusabb esküvői ruha

7753

Nehéz most esküvői ruha témában másról írni, mint a McQueen ház által Kate-re (bocsánat, Katalinra!) álmodott költeményről. Azaz mégsem. Megnéztük, gyönyörű, klasszikus, időtlen, de bármilyen igényes és elegáns, bizonyos szempontból fel sem veheti a versenyt azzal a vintage ruhával, amit most találtunk egy amerikai gyűjteményben. Maga a ruha '47-ben készült, méghozzá az Elfújta a szél című film legendás darabja után. Az egészben az anyag érdekes.

A Smithsonian antik kereskedőház leírása szerint tulajdonosa Claude Hensinger őrnagy, akinek a világháború alatt megmentette az életét a ruha, pontosabban eredeti formája. Az őrnagy egy B-29-es bombázó legénységének tagja volt ugyanis, Japán fölött pedig eltalálták a gépüket, ugraniuk kellett. Végül Kínában landoltak, ejtőernyővel, amit az egész csapat használt párnaként és takaróként is, amíg a helyiek menedéket nem nyújtottak neki. Miután hazatért és leszerelt, nem adta vissza az ernyőt, hanem odaadta barátnőjének, akinek ezzel a lendülettel megkérte a kezét azzal, hogy az esküvői ruhát elkészíthetné ő maga is, méghozzá a hatalmas fehér lepelből. Így is lett. A ruhát nemrég a harmadik generáció viselte.

Kate, a divatkatalizátor

7805

A hetedhét országra szóló menyegzőről már mindent megírtak a bulvár- és divatlapok, amit csak lehetett, az esküvői torta milliméterre pontos magasságától kezdve a boldog ara cipőjének díszítésén át a jövőbeli nászút pontos állomásáig. Egy dologra azonban még több mint egy héttel az esküvő után is érdemes figyelni. Kate Middleton, illetve most már Katalin hercegné ugyanis elképesztő anyagi sikert hoz minden olyan márkának, amelyről kiderül, hogy valaha is egy pillanatig viselte. Ha pedig még le is fényképezték egy adott márka adott darabjában, akkor nincs az a divatbirodalom, amely képes lenne annyi hasonló ruhát, cipőt, táskát utángyártani, amennyit el ne kapkodnának a fanatikus rajongók. Na, de melyek azok a márkák, amelyek a mennyben érezhetik magukat a menyegző után?

olvass tovább

Kate Moss férjhez ment

7999

Hogy Kate Moss valaha is egy sztoikus férfi mellett találná meg a boldogságot, ezt talán soha senki nem gondolta, nem is rosszul, mert a szupermodell a The Kills gitárosával, Jamie Hince-szel lángol szerelemben, már 2007 óta. De azt, hogy férjhez is megy hozzá, végképp nem sejtettük.olvass tovább