eső

Öltözz így, augusztus 4-én!

4387

Megfigyelőink szerint jelenleg, Magyarország területén Szentendrén van a leghűvösebb - tizenhét Celsius fok- és Pécsett a legmelegebb - itt huszonkettőt mértek. Az éjszaka több felé volt csapadék, a levegő hőmérséklete lehűlt, a klíma egészen friss most, végre fellélegezhetünk. Mivel a hidegfront nyugatról érkezett, ma napközben főleg a középső országrészben valószínűsíthető több-kevesebb csapadék, de késő délutánra az Alföldre is megérkezik a víz.

Örömmel ázunk el!

Ha nem szereted a nyári záporokat, akkor esőkabát, esernyő, gumicipő. Én valószinűleg elázom, mert jelenleg Budapesten nem esik, így nem is viszek esernyőt magammal. A véletlenre bízom a rövid frizurámat! Az öltözködés ma legyen kicsit rétegesebb, mivel később akár harminc Celsius fok is lehet, nem árt, ha le tudunk vetni egy-két darabot. Leggings, vászon tunika és platform cipő. Ez a mai szettjavaslatom. Persze a short, dorkó, poló kombó is elfogadható... Kiegészülhetünk esernyővel, vicces esőkabáttal, vízhatlan táskahuzattal, és fájdalomcsillapítóval, mivel a fronthatás iszonyú erőteljes ma. Ha a lábunk fázósabb, akkor elővehetjük a zárt cipőnket, vagy akár hosszú szátú nadrágba is bújhatunk! Kardigán, vékony pulcsi, belebújós legyen nálunk, ma még fázhatunk is.

Öltözz így, augusztus 6-án!

4405

Ma sem lesz hidegebb mint tegnap, a hőmérséklet huszonhat fokig emelkedik. Az időjárás előrejelző portálok mára is napos-felhős időt ígérnek, de amilyen sötét az ég, valószínűsítjük, hogy ma még többet fog esni. Ha nem szeretnétek kockáztatni, akkor a szettetekben kapjon helyet egy színes gumicsizma, ami nemcsak a átázástól véd, hanem még a kedveteket is feldobja ebben a szomorú időben. A gumicsizma mellé széldzseki vagy egy esőkabát dukál, fejünkre pedig kerülhet kalap, vagy kapucni. Amennyiben nem favorizáljátok sem az esőkabátot, sem a széldzsekit, akkor mindenképpen legyen nálatok egy méretes esernyő, ami alá behúzódhattok, ha elkezd szakadni. A gumicsizma helyett felvehetitek valamelyik nyárias csizmátokat is. Mivel ma sem lesz hűvös, mi a (gumi)csizma és az esőköpeny mellé leggingset és egy pólóruhát javasolunk!

Öltözz így, augusztus 11-én!

4440

Tegye fel a kezét, aki ilyen esős időben ki sem tenné a lábát a lakásból! Oké, most az jelentkezzen, aki ezt meg is engedheti magának. Mivel ti vagytok kevesebben, így nézzük, hogy mégis mit húzzunk ma magunkra. Az előrejelzések szerint esős napunk lesz, huszonhat-harminc fokos csúcshőmérséklettel. Ez így elég jól hangzik, csak épp az a baj, hogy a hőérzetünkön mit sem segít a szakadó eső, sőt, inkább növeli a páratartalmat, ezért nem érdemes szandálos, nyári ruhás szettben gondolkodni. Elázott cipőben oda az egész napunk, na meg a komfortérzetünk, válasszunk tehát vízhatlan lábbelit. Ez lehet gumicsizma, de egy bokacsizma is, a vékonyabb fajtából. Kabátra mindenképp szükségünk lesz, viszont ne öltözzünk alá túlságosan, mert félő, hogy épp bepácolódunk, mire elérjük a célállomást. Válasszunk laza pamut felsőt, farmerrel, esetleg shorttal, ami alá mindenképp húzzunk leggingset. Ja igen! Azok a szerencsések, akik ma mennek a Szigetre csakis meleg és vízhatlan holmiban érkezzenek, mert a mai időjárás csapadékos és hűvös lesz.

Öltözz így, augusztus 14-én!

4471

Ma várható eső is, napsütés is. A lényeg a rétegekben rejlik. Nincs hideg, ujjatlanban kellemes volt bebringázni a melóhelyre, de a fázósabbak, illetve a kevésbé mozgékonyak egy vékony pulcsit, kardigánt rántsanak magukra. Esőkabát, esernyő, zárt cipő a mai nap titka. Holnaptól visszatér a kánikula, a hirtelen hőmérséklet változás kicsit megviselheti a szervezetünket, viszont jó hír, hogy holnap szombat van, tehát ezt az időjárási változást át is aludhatjuk. 

A maximum hőmérséklet ma huszonöt Celsius fok körül alakul, elvétve lehet zápor, ami miatt a páratartalom megnövekszik, esetenként hűvösebbnek is érezhetjük a hőmérsékletet.

Az eső nem akadály

8082

Szakadó eső, a beszerzett javaktól domborodó, nehéz szatyrok az egyik kézben, esernyő a másikban, táska a vállon. Elszánt amazonként törsz előre a monszunra emlékeztető éghajlati viszonyok közepette, miközben a klímaváltozáson töprengsz és átkozod magad, hogy miért kellett épp mára ütemezned a bevásárlást. A legkétségbeesettebb pillanatodban persze megszólal a mobilod, ezzel egy időben lecsúszik a táska a válladról, félrebillen az ernyő, és lelki nyugalmaddal együtt búcsút mondhatsz a frizurádnak is. Persze, lehet kapucnit hordani és/vagy hátizsákot, de az általános forgatókönyv ez. Volt eddig. Piacra dobták ugyanis a hátra szerelhető esernyőt, így 40 dollárnyi beruházással bárki javíthat a helyzetén esős időben. Vannak gyakorlati aggályaink, de a próbálkozás mindenképpen dicséretes.