egyedi

A bolt, minek neve Bolt

2704

A város vonószőrözőkkel telehintett utcájában, a VII. ker. Kertész utca 42-44. szám alatt van egy kicsiny bolt. Már akkor hallottuk hírét, mikor még ott sem jártunk, s már a kérdést is szerettük. Ismered a Boltot? És te? Ismered? Ha nem, itt az ideje, hogy felkeresd, kedvcsinálónak Majoros Zitával beszélgettünk.

Mikor nyitottatok? Mikor nyitott a Bolt?
A Boltot tavaly év végén nyitottuk meg, először csak egy pár tervező munkájával. Azóta nagyon sokat bővültünk, és mostanra már saját tervezésű munkáim is meghatározóak a kínálatban.

Miért az lett a neve hogy Bolt?
Eredetileg irodának használtuk ezt az üzlethelyiséget, mert én ugye grafikus vagyok, és egy másik grafikus lánnyal meg egy építészfiúval úgy láttuk, hogy ha Bolt lesz a neve, az egyrészről kifejezetten vicces, másrészről viszont tulajdonképpen ugyanúgy meg lehetett vásárolni a munkánkat, mint most a Boltban - például ezeket a táskákat vagy dizájncsempéket -, úgyhogy teljesen valóságosnak tűnt ez az elnevezés. Mostanra persze bolttá váltunk a szó legklasszikusabb értelmében is. Sok félreértés van abból, hogy a honlapcímünk viszont boltmuhely.hu, ez egyfajta kényszer volt, mert sok, a bolthoz hasonlító cím már foglalt volt. Úgyhogy az utcán Bolt vagyunk, a világhálón meg boltmuhely.hu.

Nézz cuccokat a Boltból!



olvass tovább

Mutass be Manolónak!

6650

Valószínűleg nincsen egy olyan divatrajongó sem, aki ne szeretné a gyönyörű lábbeliket vagy visszautasítaná azt az ajánlatot, ha saját ízlését leginkább tükröző cipőt tervezhetne. És ezek a topánok eztán „életre is kelnek”, viselőik pedig büszkén mondhatják majd: ezt én magam terveztem.

A lehetőséget a londoni Upper Streer márka kínálja fel az cipőfetisisztáknak. Az ötlet óriási: gondoljunk csak bele, hányszor történt meg velünk, hogy nem találtuk a megfelelő cipőt, vagy már majdnem, de akkor egy nüansznyi részlet miatt bukott meg a projekt. Máskor meg minden passzol, de épp más színben kellene nekünk. Az Upper Street ezt a helyzetet jól ismerve találta meg a megoldást. Csak el kell látogatnunk az oldalukra és már kezdhetjük is a „játékot”. A lehetőség bárki előtt nyitott, hogy akár csak a szórakozás kedvéért kipróbálja az alkotást.

Fotó: Fashionising.com



olvass tovább