egy az egyben

Egy az egyben: Ashlee

7051

A majmolást nem szeretjük. Az inspirálódást viszont annál inkább. Ihletgyűjtésünk forrásai lehetnek celebek, futottak még hírességek, sztárbloggerek, a divatszakma nagy arcai és az utca leghétköznapibb emberei is – ha van stílusuk, akkor nem szégyen tőlük ellesni egy-egy trükköt, amit egy az egyben lekoppinthatunk. Elsőként Ashlee Simpson-Wentzt és új kedvenceit, a drámai fülbevalókat szúrtuk ki magunknak.

Fotók: JustJared.com, Fadedyouthblog.com

Ami nekünk szemet szúrt, azok az utóbbi időben viselt hatalmas fülönfüggői. A tavaly hatalmas slágernek számító giganyakláncok iránti rajongás már elült. Az űrt, úgy tűnik, a fülbevalók töltik majd ki, amelyek minden eddiginél nagyobbak és látványosabbak. Lehetnek látványosan kapcsolódó elemekből álló drámai darabok, amelyek a vállat súrolják. Lehetnek a nyakat söprő, vaskos példányok, de akár gigaméretű klipszek is. A lényeg, hogy kiszúrják az ember szemét. Ehhez pedig vagy rövid frizura, vagy szorosan összekötött/kontyolt haj dukál, különben nem lesz szemrevaló a hatás.

Egy az egyben: Angelina Jolie

7154

Aki szerint állandóan feketét viselni nem túl izgalmas dolog, az soha nem látta még Angelina Jolie-t. A színésznő művésze annak, hogyan tartsa fent a vörös szőnyeges divat követőinek érdeklődését azzal, hogy a legváltozatosabb módon alkalmazza ugyanazt a színt. Érdemes tőle ellesni néhány trükköt, mert amit a monokróm királynője a feketével művel, azt tanítani kellene. Mi nem vagyunk restek, ellestük a titkait.

Nagyobb képekért kattints a galériába!

olvass tovább

Egy az egyben: Anne Hathaway

7191

Sokáig nem értettem egyet Anne Hathaway stílusikonná történő kikiáltásával. A hatalmas szájú, bociszemű színésznő túl jellegtelennek tűnt, hogy valóban oda kelljen rá figyelni. (Vagy talán csak direkt nem figyeltem rá a Neveletlen hercegnő című katasztrófafilm miatt?) Végül lassan, de biztosan, meggyőzött. A Hófehérke-bőrű színésznő stílus tekintetében elég széles spektrumon mozog: a klasszikustól a sportosig szinte bármelyikben otthon érzi magát, amelyik mentes a túlzott kihágásoktól. Jól megtalálja az egyensúlyt az elegáns és a friss, fiatalos stílus között. Amit viszont a legjobban tud, az a tökéletes egység megteremtése: csak nagyon ritkán lóg ki a lóláb. Anne szívesen nyúl vissza a korábbi évtizedek divatelemeihez nemcsak ruha, hanem smink és haj terén is. Az elmúlt évszázadra utaló frizuráit gyűjtöttük össze.

Egy nő, három évtized. Még több kép és évszámok a galériában!olvass tovább

Egy az egyben: Elle Fanning

7230

A vörös szőnyegre optimalizált események mindig tartogatnak meglepetéseket, amin napokig – rosszabb esetben évekig – csámcsoghatnak a bulvár- és divatmagazinok. A stylistért kiáltó kreálmányok, a tükör nélküli sztárrezidenciákra utaló szettek mellett mindig furcsa, ha egy serdülőkorú színészpalánta próbál megfelelni a trendőrök elvárásainak. Én például Emma Watson stílusosnak kikiáltott szettjeivel nem tudtam mit kezdeni sokáig – körülbelül addig, amíg bele nem nőtt a rátukmált stílusikon szerepbe és el nem hagyta Hermione Granger karakterét. Egyszerűen nem passzolt a kislánytestű, kislányfejű ember a dizájnerruhákhoz. Vannak viszont, akik a koruk ellenére jól veszik a vörösszőnyeges akadályt. Elle Fanning, Dakota Fanning húga pont ilyen.

Bár a kisasszony még csak áprilisban lesz 13 éves, máris van egy rá jellemző stílusa, ami nem erőltetett, nem túl felnőttes, és nem lesz tőle divatbaba sem. Úgy tűnik, tisztában van vele, mi áll jól neki és tudja is viselni. Oké, mondjuk az egész ott kezdődik, hogy eleve többnek néz ki, mint 13. De például a krémszínű, mintás Valentino ruhán sokat segít, hogy dívás magas sarkú helyett átlátszó fehér zoknival és aranyszínű Nicholas Kirkwood for Rodarte szandállal viseli. Ahogy a derékon masnis, fekete Valentino Haute Couture ruhát is könnyen idomítja a saját stílusához úgy, hogy játékos, fonott frizurát választ mellé, és nem erőlködik tornyozott konttyal. Nekünk bejön. Nektek?

Menő, ha lenő?

7345

Lehet, hogy 2011 legtrendibb hajszíne a vörös (lesz), de egyre gyakrabban találkozunk egy másik trenddel, amelyet már most számos modell és színésznő tett magáévá. Ennek a hajszínnek az a lényege, hogy a természetes színű mogyoróbarna vagy sötétszőke hajzuhatagot a hajtincsek hosszának felső harmadától napszítta világosabb árnyalattal tegyék izgalmassá.

Hilary Duff, Rachel McAdams, Emma Roberts, Hilary Swank (fotó: JustJared)

Ilyet láttunk Hilary Duffnál, aki jó sok saját színt hagyott a fejtetőn. Ehhez képest Rachel McAdams épp csak valamennyi lenövést engedélyezett magának, mintha csak pár hét telt volna el a tengerparti nyaralás óta. Emma Roberts sem engedett még a saját hajszínének elég teret. A legszebb viszont Hilary Swank loknis hajzuhataga, ahol tökéletesen érvényesül a sötétebb és a "napszítta" tincsek játéka.

Az ilyen természetes hatású hajszínhez jól harmonizál az ugyanilyen természetességet sugárzó smink: a semleges színek, a finom árnyalatok. A naturálamazonok – a természetességben is a feltűnést keresők – viszont választhatnak semleges színű, de csillogó árnyalatokat. A szájon a rózsaszínes vagy krémszínű rúzson jól mutat a hasonlóan visszafogott árnyalatú szájfény. Arra viszont vigyázz, hogy közvetlenül az alapozóra ne tegyél fel szájfényt, mert a két anyag szabályosan taszítja egymást, alig győzöd majd leszedni magadról.