dolce gabbana

Dolce & Gabbana titkos kertje

7211

Romantikus hangulatban készül a tavaszra a Dolce & Gabbana tervezőpárosa. Különleges make-up kollekciót álmodtak meg a nők számára, amelynek minden egyes darabja egy tavaszi, buja kert virágainak színeiben pompázik.

A dizájnerek úgy nyilatkoztak, hogy valami igazán szépet, finomat és álomszerűt szerettek volna alkotni. A szicíliai titokzatos kertek színei inspirálták őket. Ez a paradicsomi kép lebegett a pasztell színeivel és bódító illatával a szemük előtt. A szemhéjpúderek palettáján ezért olyan könnyed és légies árnyalatok kaptak helyet, mint az orgona vagy a mentazöld. A rúzsok között is a lilás tónusok dominálnak, de nemcsak a melegebb orgonalila található meg a kollekcióban, hanem a hűvösebb levendula is. A szájfények rózsaszínes árnyalatai közül akár még a 2011-es trendszín, a loncrózsaszín is választható.

Egy ilyen ragyogó és a virágoskert minden színét felvonultató kollekcióból nem maradhatnak ki a vadító és feltűnő színes szemceruzák sem. A tavasztündér make-up befejező lépéseként pedig a pasztell barackvirágszínű pirosítóból kenhetünk egy leheletnyit az orcánkra. A körmökről sem feledkeztek meg: azokra fémes zöld árnyalat kerül.
Az arany csomagolásba rejtett romantikus színű kencék a szerelmes nőt idézik. A csábító kollekció a mesék, a fantázia, a vágy és a luxus igazi megtestesülése, amely – Stefano Gabbana szavaival élve – szívből jövő ajándék a Dolce & Gabbanától.

olvass tovább

Sokszínű szépségtippek Milánóból

7480

A Milánói Divathét – miközben bemutatták a 2011-2012-es őszi-téli kollekciókat –sminkek és hajviseletek terén is különleges élményt nyújtott az érdeklődők számára. Természetesen az alapkoncepció továbbra is az 50-es, 60-as évek felidézése. Összességében igazán könnyedek, az őszi-téli szezon ellenére színesek és mozgalmasak a milánói kifutó trendjei.

Ami a sminket illeti, van itt minden. A klasszikus és drámai mélybordó rúzs igazán elegáns külsőt kölcsönöz viselőjének, ahogy a 60-as évekre jellemző divathullám nagyon vastag, fekete tusvonalának újragondolt verziója is igen erőteljes és kifejező. Kevésbé extrém, nappal is bátran bevethető sminket is viselt néhány modell. A Marninál például üde és friss levendula került az ajkakra és szemhéjra egyaránt. A Dolce & Gabbana bemutató modelljein a szemhéjtus nappali, lágyított, szürkés változatát figyelhettük meg. A vad és erős tus ellenzőinek, a kevésbé bevállalós, de ugyanakkor trendkövető nőknek kifejezetten ezt ajánljuk. Jil Sander modelljei a tus fiatalos és vidámabb verziót mutatták be: fekete helyett kék kihúzást alkalmaztak.

olvass tovább

Édes élet Scarlett módra

7712

A Dolce & Gabbana tervezőpárosa egy gyönyörű sminkkollekciót tervezett 2011 nyarára. A finom és lágy színű kozmetikumokhoz igazán találó kampányt is készített az olasz duó. Az ihletért sem mentek a szomszédba: olasz örökségük klasszikus motívumaihoz nyúltak, amelyet élénk, üde színekkel tettek izgalmasabbá.

A kollekció neve Italian Summertime Make-up, ami már első hallásra is a Római vakáció című filmet idézheti fel bennünk. Az üde és romantikus színekre épülő sminkszett kampányához keresve sem találhattak volna finomabb és szebb arcot, mint Scarlett Johanssonét, akinek ez a harmadik közös kampánya az olasz márkával. Igazi klasszikus szépség: finom, bájos, ugyanakkor szexis is, csak azt nem értjük, minek ez a sok photoshop?

A 2011-es retróláz is nyomot hagyott a képen: Scarlett az 50-es évek szexis címlaplányait is megszégyeníti. A ruha a klasszikus nőiesség korszakát idézi, romantikus, virágmintákkal tarkított és a derekat hangsúlyozza.

olvass tovább

Hódíts fehérben!

8083

Még mindig maradt egy teljes hónap a nyárból, ami többek között azért is jó, mert bevethetjük azon ruháinkat, amelyeket a leárazásokon vásároltunk, de eddig nem volt merszünk-alkalmunk hordani őket. A fehér tipikusan ilyen választás, feltöltekezünk belőle miniruhákkal, rövidnadrágokkal, aztán juszt se kotorjuk elő egészen decemberig, amikor a szoba melegében konstatáljuk, hogy ez a szín nem nekünk való és különben is, hullafehér a lábunk. Ezt megelőzendő, a fehér megér egy misét nyáron, ha egyszer beleszerettünk, utána úgyse tudunk majd meglenni nélküle. A tisztaság színét még mindig kísérti egy csúnya előítélet, az egykori technopartik hőseinek rémképére, fluoreszkáló fénycsövekre és nadrágokon átlátszó csíktangákra asszociálhatunk róla. Az elmúlt pár szezonban a divatokosok viszont tettetek az ellenkezőjéről.olvass tovább