dizájn

Én elmentem a vásárba

233

Itt az idei utolsó WAMP. Ez az egyedi, színes és vicces, na meg sok esetben környezettudatos cuccokat kínáló vásár nagyon népszerű a városlakók körében. Most a téli helyszínen, a Gödör Klub víz alatti termében kerül megrendezésre. Persze az „Én elmentem a vásárba fél pénzzel” kitrákotty nótát nem fogod átérezni, mert ezek a portékák nem igazán zsebpénz barátok.

Viszont Karácsony előtt ki ne nyúlna kicsit mélyebben a bukszájába, annak érdekében, hogy minél több név mellé biggyeszthessen egy kis pipát a bevásárlólistáján? Persze az idei utolsó WAMP-on is belefuthatsz egy-két gagyiba, de jó esélyed van arra, hogy kreatív, egyedi ajándékot szerezz be, szeretteidnek, barátaidnak. Lesznek itt újraértelmezett tárgyakból (pl. sajtreszelőből) készült hangulatos asztali lámpák, szokatlan anyagokkal kombinált ékszerek, színes, elnyűhetetlen bádogjátékok és kísérőnek természetesen egyedileg festett, bájos karácsonyi üdvözlőlapok. A ruhapróbáláshoz a KÉK (Kortárs Építészeti Központ) építészének, Vidó Nórának a WAMP  számára készült alkotását lehet használni, ami egy, a budai Skála darabjait felhasználó öltözőfülke. 

A karácsony előtti rohanás ellenszereként DJ Elliot biztosít stresszűző zenéket, aki stílszerűen bakelit lemezből készült órákat szokott árulni. És persze ezúttal sem maradhat el a gyerekeknek szánt kreatív sarok. A Divat Szigeten pedig smink és stílustanácsadás lesz. Kipróbálhatod a legkorszerűbb ionos mélygőzölés funkcióval ellátott Philips vasalókat is. Sőt, ha helyben WAMP pólót vásárolsz, akkor egy Swarovski kristályokból kedved szerint kirakott mintát vasalunk rá.

WAMP Karácsony

258

Minden WAMP-on ott vagy és elhatározod, hogy legközelebb veszel valamit, de most épp nincs húszezred egy pamutfelsőre? Semmi gond egy csomó ötletet kapsz ingyen, amivel feldobhatod a ruhatáradat, a környezetedet, a barátaidat! Már megérte. A mi kedvenceink ezek, Karácsonyig szerezd be bármelyiket!

Forma
Minden, amit érdemes beléjük csomagolni. Ezzel a szlogennel szórják magukat a Forma dizájntárgy készítők. Partiarcoknak, koktélkeverőknek, mindenhova matricát ragasztóknak kiváló lelőhely. Műanyag, színes és fém. A legjobb, hogy nem csak csomagolópapírba valót, de csomagolópapírt is adnak.

Képek a Wamp karácsonyi vásárrólolvass tovább

Dizájncsillárok Swarovskiból

265

Diller Scofidio & Renfro olyan csillárkompozíciót hozott össze egy hálóból és több tucat Swarovski kristályból, hogy még Nadja Swarovskinak is elakadt a lélegzete a látványtól. A Design Miami bemutató központi termében lógatták le a hálóból készült zsákot, amiknek az aljában több ezer kristály között volt egy-egy fényforrás. Az eredmény káprázatos volt. A képzeletet múlta felül ez az újítás, amiből művészi csillárok képződtek. Próbáljuk meg sima üveggolyókkal?

Megfordult időmutató

267

Az óra tart pályán minket. Segít abban, hogy összpontosítsunk, az idővel játszunk mindennap. Az óra segít, hogy mikor indulj, mikorra kell odaérned, mennyi időd van még. Az órák lényegesek. Jason Linde tervezett egy olyan órát, ami egyáltalán nem hasonlít az otthonainkban található vekkerekre. Megfordította. Hogy ez mit jelent? A percmutató áll, az óra forog. Nem a mutató megy az órákhoz, hanem az óra megy a mutatókhoz. Értitek? Itt van, nézzétek!

Dizájn nyomtató

352

Egy kis irodában vagy lakásban kifejezetten áldás, ha gépek – fax, nyomtató, telefon – kompaktok, esetleg más funkcióval is bírnak. Lucas Koh dizájner által tervezett nyomtató asztal – nem asztali nyomtató – minden elvárásnak eleget tesz. Használhatód kávézóasztalként, senki nem fog kiakadni, hogy kilöttyinted a éltető nedűt a tetejére, fiókjai a papír adagolását végzik el valamint odamegy a kinyomtatott doksi is. Még több helyet kapsz! Ráadásul stílusával bármilyen miliőbe beleillik.