dezodor

Barátok vagy ellenségek?

4163

A dezodorok életünk részeivé váltak. Nyár van, meleg van. És amúgy is sokszor kerülünk izzasztó helyzetekbe. A suliban, a munkában, a buszon... Kinek hiányzik még egy jókora izzadságfolt is a ruhájára az idegeskedés mellé?

Miért baj, hogy izzadunk?

Az állatoknak természetes, hogy testszaguk van. Az emlősöknél különösen fontos, hisz komoly szexuális jelzéssel bírnak a különböző testszagok, ezek alapján választanak ugyanis párt maguknak. Mi emberek kivételek vagyunk, minket a testgőzök kipárolgása nemhogy vonz, hanem inkább taszít. A reklámok is azt sugallják, hogy izzadni a főben járó bűnök egyike., s ahhoz, hogy magabiztosságot sugározzunk, inkább ne legyen egy láthatalan büdös malac a hónunk alján, legyünk igazi nők, nem szabad izzadnunk, ezért ezt és ezt kell használnunk. Természetesen már parfüm is kerül a legújabb dezodorokba, így a hónaljra is, ám sajnos ott nagyobb kárt okoz, mint hasznot. Az izzadás testünk egyik legalapvetőbb szükséglete, a hőmérséklet szabályozás szempontjából fontos, segít fenntartani víz-, és sóháztartásáunkat. A kipréselt víz pedig akkor és attól lesz büdös, ha a bőr felszínén természetesen meglévő baktériumok elszaporodnak.olvass tovább

Nedvesedünk

4245

Hőség van, izzadunk, ragadunk, csúszunk, bűzlünk, és a városban ezt jól egymásra is dörzsöljük. Pfúj. A kánikula jó, mert erről szól a nyár, de az élet sajnos nem áll meg, és ahelyett, hogy mindenki valami parton vagy hegyoldalon hűsölne, csinálhatjuk ugyanazt a robotot, mint mindig. Közlekedünk, dolgozunk, jövünk-megyünk, és közben nedvesedünk. Az, hogy időnként szalonképes állapotba hozd magad, nem is olyan egyszerű, de azért vannak megoldások.

A legkézenfekvőbb a zuhany, de ez ugye nem mindig elérhető. Mázlista, akinek a munkahelyén van tusolási lehetőség, és egy negyven fokban való tekerés vagy buszon összecuppanás után fel tud frissülni. Tapasztalatok azt mutatják azonban, ha van is, akkor sem feltétlenül használják az emberek. Pedig mini kiszerelésű tusfürdő és mini törölköző is könnyen beszerezhető, s az asztalfiókban, táskában is simán elférnek. Ezekkel az eszközökkel persze egy cicamosdás is könnyen megoldható a mellékhelyiségben.

Ha ez nem szimpi, akkor ott van mindenki legjobb barátja, a taknyosnyálas, azaz a nedves törlőkendő. Ebből nálam mindig van az intim fajtából, de simát is bárhol vehetünk. Ha kiül rád az a tapadós nedvesség, egy ilyen kendőcske sokat segíthet, gyorsan áttörlöd magad vele itt-ott, és megszűnik a tapadás, a ragadás és még illatos is leszel. Dezodort lehet utána nyomni hónaljra, ha ott is megtörölgetted magad. A dm-ben akadtam rá egy szerintem pont ere az időjárásra kitalált termékre, ami ugyanilyen nedves törlőkendő, de dezodorral van átitatva, így kettő az egyben termékként funkcionál. Kipróbáltam, bevált. egyesével csomagolt, Balea márkájú és deo tuch a neve vagy valami hasonló.

Aki nagyon izzadós, annak sokat segíthet a sima hintőpor, én erre Ázsiában szoktam rá, ahol - bár nem az a típus vagyok, akiről folyik a víz, - a negyven fok és a nyolcvan százalékos páratartalom megtette a hatását, és egy merő paca voltam egész nap. Reggelente és sokszor nap közben is egy picike hintőporos dobozból szórtam magamra, kiváltképp a melleim alá és a hasamra, mert a mellektől indul mindig az az alattomos kis csepp, ami végigfolyik a testeden. A hintőpor ezen segít, és a ragacsos érzést is megakadályozza egy időre. Értelemszerűen fekete ruhához nem annyira szerencsés.

Segíthetnek a frissítő test- és arcpermetek is, amik sokszor ilyen-olyan forrásvizet tartalmaznak a szöveg szerint, de szerintem teljesen fölöseges tonnányi pénzeket kiadni erre. Mint ahogy arra a találmányra is, ami flakonba zárt zuhanyként hirdeti magát. Ez a Rocket Shower. A borsos összegért megvásárolható szettben van spray, amit izzadt testedre fújsz, majd némi hatóidő után a mellékelt kendővel letörölsz. Csomó olyan cuccot tartalmaz, amik segítenek a felfrissülésben - borsmenta, grapefruit, alkohol, baktériumölő, dezodoráló anyag -, de tíz dollárra jön ki egy ilyen instant zuhany, ami még akkor sem éri meg, ha működik. Pedig úgy tudjuk, működik.

Illatfelhőben úszó generáció

5650

Fura dolog ez. Gondoltátok volna, hogy a reklámok képesek elmosni a nemek közötti határokat, illetve, hogy a fiúkra oly nagy hatást gyakorolnak  pusztán a férfiasságra apelláló spotok, hogy már nyolc-tizenkét évesen olyanok akarnak lenni, mint a felnőttek, mint a vérbeli férfiak?

Illatfelhő és játékkonzol

Nagyon érdekes témára bukkantunk a New York Times oldalán, valami olyasfélére, aminek létezését tényként kezeltük, szakvéleményekkel alátámasztva mégis meghökkentő jelenségként kell elkönyvelnünk. Biztosan emlékeztek a Reszkessetek betörők azon jelenetére, mikor Kevin borotválkozást imitál, majd laza kézmozdulattal apja arcszeszéből az arcára lötyköl. Nem marad várt hatás nélkül a néző, ugyanis a srác orbitális üvöltésben tör ki, mi pedig jól szórakozunk a butaságán. Ez a filmvászon, és azt kell mondjam, ez a múlt is, hiszen a mai kisfiúk már nemcsak akkor turkálnak apa kencéi között, mikor házon kívül van az öreg, hanem bármikor szépítkezhetnek, méghozzá a saját készleteikből merítkezve.

Stefanie Mullen San Diegoban él két fiával, a 13 éves Noahal, és a 14 éves Keenannel. A család fürdőszobájában tizennyolc különféle szépségápolási cikk van, az arclemosótól kezdve a a hidratálókrémen át egészen a hajbalzsamig. Ezek a termékek a legtöbb átlagember fürdőszobájában megtalálhatóak, de az említett fürdőszobában az összes pipere kellék a két tini fiú tulajdona. Édesanyjuk elmondása szerint, a fiúk minden reggel olyan illatfelhőben sétálnak ki a fürdőből, hogy azt még egy felnőtt férfi is megirigyelhetné. Vajon miért teszik ezt? A válasz igen egyszerű: a dezodorillat magabiztosságot ad, a magabiztosság pedig imponál a csajoknak.olvass tovább

Ilyen a jó dezodor

7354

Nap mint nap rengeteg mérget viszünk a szervezetünkbe. Mindtől megszabadulni lehetetlen, de jó néhányat kiiktathatunk a mindennapjainkból egy kis odafigyeléssel. Az egyik ilyen káros anyag az alumínium, amely gyakran fordult elő a szépségipar által piacra dobott termékekben.

Óvnak is tőle a szakorvosok rendesen, hiszen az egyébként igen kívánatos rövidtávú – pórusösszehúzó, verejtékcsökkentő és vérzéscsillapító – hatása mellett hosszú távon azért elég veszélyes dologról van szó. Az alumínium eltömíti a pórusokat, amelyek így nemcsak az izzadságot, hanem a méreganyagokat sem tudják kibocsátani. Az egy dolog, hogy a hónunk alatt még stresszes helyzetben sem lesz Balaton méretű verejtékfolt, de rendszeresen, naponta többször alumíniumtartalmú dezodort használva egyenes úton robogunk a mellrák felé. A ki nem ürült méreganyag ugyanis felhalmozódik a mell szöveteiben és növeli a mellrák kockázatát.

Éppen ezért válasszunk olyan dezodort, amelyben a következő anyagok nem találhatók meg:

  • hajtógáz – káros az egészségre és a környezetre,
  • alumínium-hidroklorid – az említett alumíniumszármazék,
  • víz – szárítja a bőrt,
  • alkohol – az erre érzékenyek vigyázzanak vele.

A jó dezodor csökkenti a baktériumok számát, hidratálja a bőrt, támogatja a bőrlégzést és nyugtató hatásával csökkenti az érzékeny bőr irritációját.

A fotón látható, minden kritériumnak megfelelő Zuccari AloEvolution aloe verás dezodort keresd a Naturlab.hu webáruházban.