designer

Levi's - Kustaa Saksi

2442

A Levi's sem marad le innováció terén a többi márkától, a nagy múltú farmermárka 2008/2009-es őszi-téli kollekciója során Kustaa Saksi designerrel működött együtt. A finn származású tervező a kollekció számos darabjához tervezett mintákat. A Kustaa Saksi által tervezett grafikák kissé szürrealisták, jövőbeliek, furcsák, kuszák és játékosak mégis letisztultnak hatnak. A neonszínek, az érdekes figurák és a minták különleges designt teremtenek. 

A finn designer a Levi's Engineered Jeans vonalának tervezte a mintákat. a Levi'snek ez az irányzata a városi embernek készül, aki élvezi a mozgás szabadságát, a város játékosságát és a független szellemiséget. A mozgás szabadsága alatt a tervezők olyan városi sportokra gondolnak, mint például a gördeszkázás vagy a görkorcsolyázás, amely laza személyiséget takar.

A komorabb színű - barna vagy fekete - pólókon kiválóan mutatnak a neonos színű összevisszaságot sugalló grafikák. Az egyediség és a lazaságot tükröző minták biztos vagyok benne, hogy eltalálnak a célközönséghez, akik rövid időn belül szétkapkodják a boltokból a kollekció darabjait.olvass tovább

Ékszerek hullákból

4146

Az emberi testrészek alternatív felhasználására már több opciót is ismerünk: tejfogakból karkötő vagy nyaklánc, levágott hajból paróka esetleg a hamvakból préselt ceruza. Aztán vannak az elvetemültebb megoldások, mint mikor az Ebayen próbálja valaki eladni az édesapja hamvait, vagy épp ékszert készít belőle. Ó igen, ez nem kamu, ma már simán megoldható, hogy eltávozott szerettünk hajából és hamvaiból különleges ékszert készíttessünk.

Anna Schwamborn designer hallgató, aki olyan nevek mellett tanulja a szakma csínját-bínját, mint Alexander McQueen, vagy Vivienne Westwood enyhén szólva morbid és meghökkentő designer ékszerekkel állt elő: halott emberek haját és hamvait felhasználva tervezett nyakláncokat, karkötőket és rózsafűzéreket. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy már eredetileg is megrendelésre készítette-e el ezeket a rendhagyó darabokat, vagy a kísérletezéshez szükséges alapanyagokat a fekete piacról szeret-e be, a lényeg, hogy fut a szekér, Anna üzlete virágzik.

Morbid ékszerekért ide klikkelj!

Elhunyt szeretteink maradványait viselni első blikkre betegesnek tűnhet, aztán ha jobban belegondolunk talán rájövünk, hogy ezekkel az ékszerrel fenntartható afféle fizikai kontaktus a halottakkal, ami segít feloldani a gyász fájdalmát. Persze mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy szükségét látja-e annak, hogy nap mint nap érintkezzen egy olyan tárggyal, ami az elmúlásra emlékeztet. Azonban ha sikerül feldolgoznunk a szeretett személy elvesztésével járó fájdalmat, ezek a különleges darabok segíthetnek szimbolizálni az élet állandóságát, hiszen klisének tűnhet mégsem az: mindaddig él valaki, amíg emlékezünk rá.

Lily Allen: botrányhős helyett designer

4332

Ha három jelzővel kellene illetnünk az ifjú énekesnőt, bizonyára a botrányhős mint megnevezés szerepelne a felsorolásban. Ez nem véletlen, hiszen a huszonnégy éves énekesnő rebellis pályatársaihoz hasonlóan elég sokat tett azért, hogy a média állandó kereszttüzében álljon. Lehet kritizálni a stílusát, az életvitelét, a művészetét, de annyi biztos, hogy a hebrencs csajszi nem kisebb dolgot művelt legutóbb, mint saját ékszerkollekciót tervezett. Saját elmondása szerint a cigány származású nagymamájától örökölt temérdek bizsu volt az, ami alapvetően inspirálta a kollekciót, de persze saját ízlését is belecsempészte a darabokba. A kollekció mindössze kilenc ékszerből áll, vannak köztük nyakláncok és fülbevalók, mind a bohókásabb kategóriából. Meglehet, hogy a célcsoport felső határa kiterjed egészen a negyven évesekig, mi mégis meglepődnénk, ha akadna olyan érett nő, aki mondjuk szmájlis fülbevalóval vagy strasszos pudlival domborítana.

Angyal leszel vagy démon?

4634

Bár a szezonális kollekciók bemutatása után legtöbbször a kifutókon felvonult összeállításokkal foglalkozunk, ez nem jelenti azt, hogy a világ legjobb sminkesei által készített make up-ok kevésbé lennének fontosak, mint a divattervezők kreációi. A ruhákhoz hasonlóan a sminktrendek is szezonálisan változnak, épp ezért egy csokorba gyűjtöttük a 2009-es Ready to wear kollekciók legszebb és legjellemzőbb make up-jait.

Natúr szépség

Úgy tűnik, a smink nélküli hatás sosem megy ki a divatból, hiszen az idei szezonban is visszatérő elem a teljesen natúrra pingált arc. Első benyomásként úgy tűnik, hogy a modellek nem viselnek semmiféle make up-ot - ez persze nem igaz, hiszen a trend egyik fő jellemzője a tökéletesre alapozott arc. A hatás többféleképp variálhatjuk: a teljesen natúr megoldásnál semmit sem hangsúlyozunk, úgy, mint ahogy a Givenchy sminkesei is tették. Ha mégis szeretnénk, hogy a sminkünk ne keltsen teljesen egyszerű hatást, bátran játsszunk a föld színeivel, amiket érdemes a szemhéjon és az arccsonton alkalmazni, ahogy azt Rag & Bone modelljein láthatjuk. Ehhez a sminkhez szükséged lesz egy jól fedő alapozóra, amit a körültekintő felvitel után púderrel fixálsz. Figyelem, a púder mindig legyen átlátszó, hiszen ha jó minőségű alapozóval dolgozunk, már semmi szükségünk színezett púderre. Ez a végső réteg csupán a smink rögzítését szolgálja. Szemöldökünket formázzuk színtelen zselével, majd némi bronzos púder a szemhéjakra, enyhe barackos pír az arcra, végül egy réteg ajakápoló, és kész. A natúr smink úgy kölcsönöz üde külsőt, hogy közben nem tűnünk túlsminkeltnek, épp ezért nappalra tökéletes választás.

Klikk!olvass tovább