dance

Hasznos tánc, piszkos helyett

2764

November elején kezdődtek a Nike Dance Nu Soul táncórák szerte az országban, melyek koreográfiája ritmusos, laza, kicsit soulos, funkys, hip-hopos és r'N'B'-s. Ez a tánc egyben cardio edzésnek is minősül, segítségével dalolva megszabadulhatunk zsírpárnáinktól és kitáncolhatjuk magunkból a feszültséget. Az öt-hat hét leforgása alatt elsajátítható tánc alapjait már megtanulták azok is, akik csak most kezdtek el életükben először foglalkozni a tánccal. Egy-egy órán a már megtanult elemeket ismétlik, és tovább folytatják az egész Nike Dance Nu Soul koreográfia elsajátítását. Kipróbáltuk.

A táncóra izolálással kezdődik melyen átmozgatjuk az izomcsoportokat és bemelegítjük az összes testrészt. Eztán térünk rá a bemelegítésre, mely táncos koreográfiával történik, és könnyen megtanulható. Ez után a már megtanult koreográfiára kerül sor, az újonnan csatlakozottak kedvéért még párszor elgyakoroljuk ezt, majd rátérünk az új részekre. Általában nem haladunk az új mozdulatok tanulásában 8-16 ütemnél többet, így mindig alaposan megtanulhatjuk az új rész mozgásanyagát. A koreográfia tanulás "monotonitását" egy kis erősítő rész töri meg, hasizomgyakorlatok és fekvőtámaszok, majd folytatjuk a táncot. Az óra lazítással és nyújtással ér véget.olvass tovább

A táncverseny nyertese...

3132

Az, hogy kinek mit jelent a tánc annyi -féle pontosan, ahány ember létezik és táncol. A legősibb dolgaink egyike ez az önkifejezés, ellazulás egyik formája. Vannak kik varázserőt tulajdonítanak a táncnak, vannak kiknek a szexualitás kifejezése és bizony sokan vannak, akiknek az életet jelenti. Megkértünk benneteket, írjátok meg nekünk, mi nektek a tánc. Ezt megtettétek, majd szavaztatok is, hogy melyik a legszebb gondolatsor. Íme hát a nyertes: Takács Viola, ha úgy könnyebb a beazonosítás, akkor tavirose. Gratulálunk neki, hamarosan megkapja a képen látható szettet. Az általatok legjobbnak tartott történet a következő:

„A kérdés, hogy nekem mi a tánc? Mondhatnám elcsépelten és egyszerűen azt, hogy nekem a Minden. A megnyugvás, az izgalom, a csapat, az erotika, a szellemi és lelki feltöltődés, a kikapcsolódás - életforma. Most szombaton léptem utoljára színpadra. A szívem szakad még mindig (és fog is életem végéig), ha belegondolok. Tizenhat év után vége. Nincs több péntek-szombat esti próba, utána frissen megfürödve, kipirulva közös teázások. Vége van. Öt éves múltam, amikor anyu beíratott néptáncra. Hegedültem is. Aztán a hegedű elmaradt, mert komollyá vált a tánc. Aztán minden átalakult, megváltozott, felnőttem, de a tánc mindig itt van - volt. A tánc tett ilyenné. Nagyon örülök, hogy bepillantást nyertem a saját kultúrámba, amit tisztelek, alázattal vagyok iránta. Tudom, hogy magyarként egy kincs amink van, a kultúránk egyedülálló. Ez büszkeséggel fog eltölteni egész életemben. A tánc tanított meg az életre: tudok, és szeretek csapatban dolgozni, ha kell tudok egyedül is, maximalista vagyok, csak kifogástalan munkát adok ki a kezemből, megtanultam az alázatot, tudom mi a tisztelet.

A tánc egy csoda. Kívánom, hogy mindenki ismerje meg. Kor- és nemfüggetlen.”