cukor

Hány kockacukrot eszel?

3789

A cotcoton a környezettudatosság mellett számtalanszor próbálunk az egészséges életmódra és étkezésre is "nevelni" titeket. Persze ti is tanítjátok egymást és minket is, hiszen éppen egyik olvasónk, csampaspocok92 írt régebben egy cikket Az egészséges életmód 8 alappillére címmel.

Az egészséges kaják mellett írunk a roppant káros étkezési szokásokról is. Rita például elemezte már a mekis kajákat, sőt utánajártunk az E-számok rejtélyének, és a nagy mennyiségű vegyszert tartalmazó zöldségekkel is foglalkoztunk.

Úgy gondoljuk, hogy csak egy kis odafigyelés kell, és máris gyümölcsökben, zöldségekben és más egészséges készítményekben lesz gazdag a táplálkozásunk. Juli ehhez már korábban adott salátázós tippeket, Zsófi pedig például piacra járásra buzdított titeket.

Tisztában vagyunk azzal, hogy csak tudatossággal megy, sajnos a mai rohanó fogyasztói társadalom étkezési kultúrája nem sokat törődik az egészséges táplálkozással. Magamon is tapasztalom, hogy sokszor elcsábulok az abcben az édességes pultok előtt, vagy az utcán elhaladva valamelyik gyorsétteremlánc üzlete előtt, ilyenkor vétkezek.  A vétkezés mértékét sosem tudtam reálisan megítélni, de most találtunk egy honlapot, ami egy nagyon egyszerű módszerrel szembesít egyes élelmiszerek egészségtelenségével, vagy éppen egészségességével. Az oldalon kockacukrokkal szemléltetik az egyes kaják cukortartalmát. Azt hiszem mindegyikünk gyomra kifordulna, ha például egy dobozos kóolában lévő cukor mennyiségét, szám szerint tíz darabot kellene megennünk. A site nagyon tanulságos, hiszen például szembesülhetünk azzal, hogy egy egészségesnek hitt gyümölcsjoghurtban is hét kockányi cukor van. Jó nézelődést, jó sokkolódást.