csoki

Versace csokigolyói

271

A táplálékok világa szuper divatos hely a sztárok világában. Miért is ne lenne az, hiszen hedonisták csak étteremben falatoznak és imádnak mindent, ami luxus. Eva Longoria éttermet nyitott – persze ez nem nagy kunszt -, Paris Hilton pezsgőmárkát csinált és az már csak természetes, hogy aki ezeket a hölgyeket öltözteti szívesen megeteti egy kis csokival is őket. Donatella Versace luxuscsokoládét dobott a piacra, szépen felöltöztetve. Sajnos ezek a páratlan csokifalatkák a mi számunkra elérhetetlenek lesznek, hacsak Donatella nem küld meghívót egyik Chocolate & Champagne murijára.

Csokicsalás

618

Ez egy teljes mértékig csalós és "gagyi" módszer. Az eredeti recept milka csokoládé néven futott, de én kiegészítettem itt-ott, mert az erdeti nem sikerült. Nagyon lágy volt. Nagymamáimnak szoktam ezt készíteni, mert ők csak a nagyon olcsó ételeket szeretik, ezért komolyan rajonganak. 40 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 tasak vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 25 dkg étkezési tejpor, 4 púpozott evőkanál holland kakaó /vagy más, jó minőségű, akár szerencsi is lehet/.

A cukrot öt percig főzzük a tejszínnel, vaníliás cukorral, vajjal. Amikor kihűlt, belekeverjük a tejport és a kakaót. Kis formákat kibélelünk alufóliával, megtöltjük a csokoládéval és hűtőben tároljuk. Tehetünk bele mazsolát, diót, mandulát, mogyorót. Fűszerezhetjük csili porral, fahéjjal, kardamommal, szegfűborssal, rózsavízzel, narancsolajjal. A lehetőségek végtelenek.

Köszönjük Ana!

Tubusos szalonna

4263

Bóklásszunk egy kicsit a konyhában, és nézzük meg, milyen nagyszerű találmányok könnyítik gasztronómiai kalandozásainkat, ha szeretnénk. Íme a kedvenceink.

Tubusos békön

Egyérteleműen ez viszi a prímet, és száz százalékig biztosak vagyunk benne, hogy a többségnek pontosan az hagyja el a száját, mikor meglátja, mint barátainknak. Ez pedig a "pfúj bmeg!". No igen, igen, valóban elég visszataszítő a ketchupos flakonba töltött szalonnapaszta, de ha belegondolunk, igen jogtalan undor ez egy olyan nép szájából, ami kolbászkrémen és löncshúson nevelkedett.

Squeezable Bacon

Mégbékön

Ha pedig már szallonáztunk egy jót, desszertként rádobhatunk egy szalonnás drazsét...

BACON BEANS

... majd megtisztíthatjuk a fogainkat egy kis szalonnás fogselyemmel.

BACON FLOSS

Csokiszipka

Aztán itt van a csokiinhalátor. Többféle ízesítésben elérhető, van mentolos, málnás és sima, szinte nincs is benne kalória, és a fejlesztők szerint kitűnő kiegészítője egy délutáni kávézásnak. Mondjuk nekem a dörszölős könyv jut róla eszembe gyerekkoromból, amiben meg lehetett kapargatni a cipőt, aminek bőrszaga volt, meg a banánt. A csokis volt a legélethűbb, de a legkevésbé sem pótolta a csokievést, inkább kedvet csinált hozzá.

Inhaled Chocolate

Partitálca

Na ennek legaább van értelme, házibulikban is meg hülye állófogadásokon is praktikus lehet. Vagy meccsen. Vagy fesztiválon. Vagy... De akár egy otthoni estén is el tudom képzelni, bár én tuti magamra borítanám az egészet, amikor épp egy nagyot kortyolnék a sörből. Persze sima vizespohárra is ráhúzható.

Billog

Csak azért találom ezt rettenetesen bizarrnak, mert eleve túlnyomórészt bizarrnak találom a húsevést? Te rábillogoznád egy korábban megbillogozott állat húsának darabját saját neveddel sütögetés előtt?

A hét képekben

6472

Csütörtök délelőtt az éhség és az émelygés határán, BKV-s műbőrülés-alakú izzadtságfoltokkal a hátunkon, kitikkadva, negyven fokból estünk be Mészáros Gábor egyszemélyes csokigyárába, hogy másfél óra múlva idült vigyorral, boldogsághormon-túladagolásban tántorogjunk vissza a valóságba. Hogy a kettő között mi történt, azt a jövő héten elmeséljük. Egyébként róla van szó:olvass tovább

Óvakodj a Mikulástól!

7041

Volt már középkori szent, gonosz manó, mitikus lény és kommunista propagandaeszköz, de az biztos, hogy a Coca Cola elhíresült reprezentációja óta a Mikulás (vagy Télapó – bocsánat, de most egy kalap alá vesszük) főbb ismérveit illetően nagyjából ugyanúgy néz ki. Világos: egy cég sem kockáztatja meg, hogy egy esetleges alternatív megközelítéssel veszélyeztesse a mikuláscsoki-piacon betöltött pozícióját, a legfontosabb ugyanis, hogy a gyerek felismerje és lehetőleg olyan meleg érzéseket keltsen a szívében, hogy azonnal le akarja harapni a fejét. Ezen szempontok mentén gyorsan felmértük, hova fejlődött (azaz fejlődött-e egyáltalán) idén a felhozatal: elmentünk a legközelebbi boltba és gyakorlatilag belesöpörtük a kosarunkba azon példányokat, akik a többieknél is szánalmasabb tekintettel könyörögtek, hogy szabadítsuk meg őket a szenvedéstől.

Szigorúan a külsőségekre mentünk: szofisztikált gasztrotesztre tehát ne számítsatok. Cserébe hosszasan és közelről tanulmányozva a termékeket felfedeztük nektek a csokigyárak Mikulás-értelmezéseinek valódi arcát. Az eredmény döbbenetes: van itt a drogos skizofréntől kezdve az élveteg szexőrültig minden. Nem tudjuk, hány esetben dolgozott befolyásolt tudatállapotban (vagy egyszerűen csak rosszul) a grafikus, illetve mennyiben tehet a látványról az, hogy ami két dimenzióban jól nézett ki, az egy csokiöntvényre simítva már egészen más élményt ad, de ez mindegy is. Íme a Cotcot Nagy Felszínes Mikuláscsokitesztje.

olvass tovább