csecsemő

Sírás fordító

3220

Aki volt már huzamosabb ideig csecsemő közelében, esetleg volt olyan merész, hogy már szült is, minden bizonnyal tisztában vele, hogy eldönteni, miért bőg épp a gyerek, elég nehéz. Állítólag – tapasztalatlanok vagyunk e téren (is) -, az anyák megérzik, hogy azért sír a csemetéjük, mert éhes, szomjas, fázik, diszkomfort érzete van a tele pelus miatt, vagy BÁRMI. Egyelőre ez hihetetlennek tűnik számunkra, úgyhogy örömmel vettük a következő tárgy feltalálását, létrejöttét és potom húsz dolláros árát. Szóval a Távol-Keleten kifejlesztettek egy dekódert, ami lefordítja a babasírást. Tehát, ha azért sír a bébi, mert éhes, akkor azt kijelzi a készülék, ha azért, mert fázik, azt is kijelzi. Lehetünk bármennyire fáradtak, lehetünk bármilyen kevéssé ráhangolódva épp a gyermekünkre, ez a kütyü segít nekünk. Nekem kell. Neked?

Szoptatós kislányok

4411

A legújabb gyermekjátéknak nem az a lényege, hogy nagyon beteg. Persze első körben döbbent csend, aztán továbbküldés vicces link gyanánt, de valójában egy egészen elgondolkodtató jelenséggel állunk szemben.olvass tovább

Ne szégyelld a melled!

8102

Bitty! Bitty! Aki nézte a Little Britaint (lehetőleg eredeti nyelven), az pontosan tudja, mit jelent ez. A ránézésre normális, huszonsok éves fiatal nyaggatta ezzel az anyját teljesen véletlenszerű helyzetekben. A haladó gondolkodású, a gyermekgondozási trendeket figyelemmel kísérő anyuka ilyenkor kötelességtudóan az ölébe vette a csemetét és a lehető legtermészetesebb módon megszoptatta, közben pedig folytatta a cseverészést, vagy bármit, amit éppen akkor csinált.

Bár politikailag nem éppen korrekt példa (főleg úgy, hogy tegnap volt a szoptatás világnapja), azt jól illusztrálja, mekkora divat a szoptatás, mint ideológiai statement. Nem mintha akárcsak sugallni is szeretnénk, hogy bármi baj lenne azzal, hogy egy nő a saját testéből eteti a kicsijét (sőt!), de az biztos, hogy a mai napig vörösödő fejjel térnek ki a közszereplők azon problémakör elől, hogy bizony vannak nők, akik nem szégyellik mindezt mások előtt tenni.

A nyilvános szoptatásról még most, 2011-ben is (amikor is átlagosan minden negyedik kattintásra jut egy jó eséllyel női emlőket is felvonultató pop-up ablak) alapvetően két álláspont uralkodik a többség fejében: a hippi életforma idegesítő deklarációja, illetve szükségtelen magamutogatás. „Nem hiszem el, hogy nem talál erre egy normálisabb helyet, mint a gyorskajálda/buszmegálló/váróterem”. (Pedig nem, de erről később.) Érdekes, hogy egy diszkréten lezavart szoptatás láthatóan nagyobb megütközést és zavarodottságot kelt, mint a késő este a fás-bokros részeken pisilő részeg férfiak látványa.

Hol a hiba a képen?

olvass tovább