csók

Becsukod a szemed?

504

Mindenki szeret csókolózni. A csókból sokminden kiderül a másikról, sokak szerint előrevetíti a szexualitás milyenségét és ízelítőt kapunk partnerünkből. A csóknak rengeteg fajtája van, a hozzá vezető út első alkalommal kissé feszengő de izgató. A Randiguru című filmben úgy tanítják, hogy a nő, ha játszik a kulccsal a kezében a kapuja előtt, akkor csókra vár, onnan már jöhet a férfiszáj közelítése című pont, de csak nyolcvan százalékig és innentől a nő dolga lépni. Amikor odahajolsz, te becsukod a szemedet?

Nyáladzás közterületen

3274

Csóktilalmat vezettek be egy angliai város állomásán, az intézkedés oka, hogy a csókolózó párok feltartják az utazóközönséget, csókolózásukkal torlódást okoznak. A probléma gyors megoldásaképpen tehát betiltották a csókot, aki csókolózni akar, az ezentúl tegye meg az állomás területén kívül, ahol van csókolózni szabad zóna, például a parkolóban. A hír felröppenése óta ezen rágódik a világ: illik-e közterületen csókolózni? Úgy gondoljuk illik, persze bizonyos keretek között.

Most komolyan a csókolózást ugyanúgy be lehet tiltani, mint a dohányzást bizonyos közterületeken? A dohányzás oké, tényleg ne füstöljön senki a játszóterek közelében, de azért a csókolózás nem olyan egészségkárosító, mint a dohányzás, nem károsítja ön és környezete egészségét! Nem, hogy nem károsítja, hanem még a csókolózásnak jótékony hatásai is vannak. A csók például csökkenti az étvágyat a felszabaduló anyagoknak köszönhetően, és fogyaszt is: tizenkét kalória elégetésével jár egy röpke smaci. Csókolózás közben megemelkedik a pulzus, szaporábbá válik a légzés, csökken az alvásigény, valamint az endorfin kiválasztásának köszönhetően olyan boldogságérzetet okoz, mint a csokoládé, és még kalóriabevitellel sem jár. Tehát egészséges, mégis betiltották a szóban forgó állomáson.

És miért pont egy vasútállomáson tiltják be a csókot? Szerintem a vasútállomások romantikus helyek, hiszen sok pár ott válik el, és ott találkoznak bizonyos idő után újra, jó hogy csókolózni akarnak, utoljára, vagy éppen hosszú idő után újra... Persze félreértés ne essék, amikor a villamoson mellettem egy pár már majdnem szexel, csak a rajtuk lévő ruha akadályozza meg őket az aktus tényleges lebonyolításában, attól én is kiakadok, és nem szeretem az egymást féktelenül nyaló-faló párokat, hiszen feszélyezik az ember. De egy-egy kulturáltan váltott csókkal még közterületen sincs semmi bajom, hiszen szeretik egymást, boldogok, jó hogy egymás és mások tudtára akarják adni.

Nemrég folytattam heves vitát az egyik barátommal, aki semmilyen körülmények között, semmilyen esetben nem vív csókcsatát közterületen a barátnőjével, sőt még egy csókot sem hajlandó nyilvános helyen váltani a lánnyal, max. egy puszi, az még talán neki is belefér... Ez a véglet azért szörnyű lehet, persze nem kell megbotránkozást okozni egy párnak a heves csókcsatákkal, de abban semmi rossz sincsen, ha közterületen váltanak egy csókot, még talán jól is esik, hiszen ez is bizonyítéka lehet, hogy felvállalják mindketten a kapcsolatot. Nem a szabályoktól leszünk boldogok, hanema  csókoktól, vagy nem?

Ez a végzetem

3379

Egy antropológus állítása szerint - ő Vaughn Bryant - a csók nem természetes dolog. Állítólag a Mangriában élők egészen az újkorig nem is hallottak a csókolózásról, mígnem francia telepesek nem érkeztek szigetükre... Ennek ellenére szeretetüket ki tudták mutatni. Ázsiában tilos smacizni - nyilvánosan legalábbis, ám az emberiség kilencven százaléka örömmel csókolózik. De mi is a csók? Szánk összeérintése bármivel. Eleinte elöljáróink lába nyomát érintettük csókkal, aztán már a lábakat is - merész -, persze ennek még kevés erotikus tartalma volt, inkább a tiszteletet igyekeztek így kifejezni. Ezt követte a kézcsók, majd egészen felkúszott ez a fejbúbunkra adott atyai csókig. Persze a legizgalmasabb a szájon csókolás. A smacizásra külön tudományág is épült, méghozzá a filematológia. Ez a tanult viselkedés számtalan kultúrában jelen van, persze vannak - eszkimók, maorik - akik csak az orrukat dörzsölik össze. Ennek oka, hogy a szaglás sokkal nagyobb hatással van szexusunkra, mint a nyál.olvass tovább

Egy smárt huszonöt millióért?

4996

Adjunk hálát a bulvárnak, mert többnyire csak akkor beszélünk a hírességekről, ha azok botrányosan élnek, félredugnak, túladagolnak, vagy épp meghalnak. Persze olykor izgalmas ezekről olvasgatni, csak hát kit érdekel Beth Ditto szőrös hónalja, mikor Charlize Theron pénzért smárol, hogy ezzel is segítse a rászorulókat.

Az OneXOne Alapítvány által szervezett jótékonysági esten nem pusztán Charlize csókjáért folyt a licitálás, mivel a nyertes elutazhat a Dél-afrikai labdarúgó világbajnokságra, sőt még Nelson Mandela-val is találkozhat. Ez az ajánlat azonban nem tűnt túlságosan kecsegtetőnek a publikum számára, ekkor döntött úgy az Oscar díjas színésznő, hogy ajkait küldi a kalapács alá. Gondolhatjátok, hogy ezek után csak úgy záporoztak a licitek, míg végül a legmagasabb összeget egy nő kiáltotta ki: száznegyvenezer dollárt ajánlott fel a színésznő csókjáért. A hölgy minden bizonnyal nem az utolsó filléreit pengette ki a húsz másodpercig tartó smárolásért, és az is biztos, hogy élete szóló élménnyel lett gazdagabb. Az ominózus csókot a publikum előtt ejtette meg a pár, és mindaddig nem szakadtak le egymás szájáról, amíg a közönség el nem számolt húszig. A színésznő ír származású pasija nem vett részt a gálán, bár gyanítjuk, hogy még az ő jelenléte sem tartotta volna vissza Charlizet a puszilkodástól, aki maga is Dél-Afrikából származik. A személyes kötődés itt nem ér véget, hiszen a színésznőnek is hasonlóan nehéz gyerekkora volt, mint az alapítvány által támogatott lurkóknak, így tényleg nem meglepő, hogy még egy nyilvános leszbikus csókot is bevállalt a nemes ügy érdekében.