critical mass

Gyere, vonulj velünk!

998

Csajok, ha gyávák vagytok vagy csak nincs kedvetek egyedül tekerni, álljatok össze a barátnőkkel, padtársakkal, kolléganőkkel, és gyertek 20-án a Margit-szigeti szökőkúthoz fél 3-ra bringával, görkorival, bringóhintóval, riksával , bármivel! Ha az elsők közt értek oda, cotcotos atlétát kaptok, ami elég jól fog kinézni, az tuti. Innen tekerünk a Critical Mass indulásához a Deák térre, majd a tömeggel a Ligetbe, bringaemelésre. Csak csajokat várunk!

Csinálj te is Critical Masst! Itt a következő

2084

Az Autómentes Napon ismét Critical Mass lesz Budapesten, mely a Mobilitási Hét záróakkordjaként kerül megrendezésre, immár hagyományosan, mely idén szeptember 16-tól 22-ig tart. A hét programja az idei évben a “TISZTA LEVEGŐT MINDENKINEK” központi jelmondattal összhangban kerül megszervezésre, így ebből kiindulva rendhagyó módon a CM nem közös felvonulás lesz egy előre megszervezett útvonalon, hanem valóban kerékpáros közlekedés valósul meg, csak a Critical Mass kezdete és zárása lesz helyhez és időhöz kötött, a köztes időben mindenki megy, amerre lát.

A Critical Mass résztvevői most az élhető közlekedés miatt tekernek, és a hangsúly az egyik szervező, Sinya, szerint a közlekedés szón van. A várost érő forgalmi terhelés ellen fontos, hogy ne csak a felvonulók tegyenek, hanem a város vezetői is. A probléma az, hogy a főváros kerékpáros infrastruktúrája még mindig nem elégíti ki a biciklivel közlekedők igényeit, és a meglévő útvonalak közül sokat alkalmassá kell tenni a bringázásra. Ez már 2004 óta folyamatban van, a Critical Mass eredményei kézzelfoghatóak, ám még mindig van miért küzdeni.

A szeptember 22-i napon, hétfő délután fél hétkor a Hősök terén találkoznak az örömtekerők, akik az eseményen részt vesznek, és egy közös bringaemelés után szétszélednek a városban. Ez az, ami eddig még soha nem volt. A városban tekerés végső állomása este 8-kor lesz a Moszkva-téren, mely valóban a legrondább és legátláthatatlanabb hely a városban, ennél fogva tökéletesen alkalmas a bicikliemelésre. A két állomás közt valóban közlekednek a biciklisek, Pestről Budára. Sehol sem lesz lezárt útvonal, így nagyon fontos, hogy a KRESZ szabályait mindenki betartsa.

Fontos, hogy ott légy. Nagyon fontos.

A tavaszi Critical Mass útvonala!

3557

Tessék, nézzétek, és persze gyertek!

Bringasuli Sinyával!

3610

Többször fölvetődött már az ötlet bennünk - és mint kiderült bennetek is -, hogy kezdeni kéne valamit a helyzettel. Tarthatatlan ugyanis, hogy sokan azért szívnak a buszon, mert nem mernek nekivágni a városnak bringával. A félelem érthető, hisz vas a test ellen szellemben dolgozunk nap mint nap az utakon, de ha egyszer elkezded, rájössz, nem is olyan félelmetes, mint amilyennek kívülről látszik. Legyen egy bukód, egy lámpád, jó féked és szerteágazó figyelmed. Ha ezek megvannak, képes vagy két keréken használni az utakat.

De hogy valóban praktikus tanácsokkal lássunk el benneteket, s hogy aki szeretne, velünk veszítse el városi bringás szüzességét, megkértük Sinyát, hogy az arra vállalkozó csajokat egy szép tavaszi délutánon vezesse be a budapesti kerekezés rejtelmeibe. Ő nemcsak a Critical Mass atyja, hanem komoly futármúlttal rendelkező ősbringás is, úgyhogy a legjobb kezekben lesztek. Nem a futárstílust lesheted el, hanem a gyors ám biztonságos közlekedés alapjait a cotcotos csajok társaságában.

Tehát ha úgy tűnik valóban eljönnétek, mi megszervezzük az eseményt, és még ajcsit is kaptok talán, ha jók lesztek. Ki van benne?

Divatdiktátorként diktáljuk a divatot

4155

Bájkolom!