couture

Csak elméletben elborult

5608

Biztosan nektek is feltűnt már, hogy mikor olyan emberrel diskuráltok a divatról, aki kicsit sem hozzáértő, ellenben nagyon is szkeptikus, akkor többnyire a divat ellen felhozott elsőszámú ellenérv a hordhatatlanság. Ha hordhatatlanság, akkor rögtön a a haute couture darabokra gondolunk. Ezek a ruhák nagyon is hordatóak, elég ha a díjátadók couture-kavalkádjára gondolunk, de vajon mi a helyzet a sminkekkel? Rengetegszer kihangsúlyoztuk már mi is, hogy érdemes betartani az egyensúlyt, öltözékünk és sminkünk között, na ezt most felejtsük el néhány percre, inkább merítsünk ihletet a közelgő farsanghoz!

Armani Privé

Giorgio Armani sminkesei igencsak visszafogták magukat, így valóban csak a ruhák érvényesültek a kifutón. A természetes hatású alapozás valóban természetesre sikerült, sőt a smink egésze egészen kifinomult: fehér szemhéjpúder, fekete szemceruza és spirál és egy kevés szájfény. Ha valami feltűnik a modelleken, akkor az a nyitott, már-már csodálkozó tekintet, amit a belső szemzugba felvitt csillámos fehér szemhéjpúder okoz. Szerencsésebb ha por állagú festék helyett krémes textúrát pöttyintünk a szemzugokba, hiszen ez intenzívebb színű és jóval tartósabb is. A jégkirálynős hatást érdemes tompítani néhány csepp rózsaszín szájfénnyel, és máris kész a bájos baba arc.

Chanel

Tökéletes választás nappalra és estére is. Miért? A korallszín rúzs egyszerre feltűnő és szofisztikált, így épp csak annyira hívjuk fel magunkra a figyelmet amennyire szeretnénk. Erős smink ide vagy oda, a Chanel modellek mégsem tűnnek közönségesnek, hiszem a smink többi része abszolút visszafogott. Egy kevés alapozó után csak a felső pillasorokra kaptak festéket a lányok, arcukra a rúzshoz hasonló árnyalatú pirosító került és kész. Magunknak is hasonlóképp készíthetjük el ezt a sminket, de egyetlen jótanács mielőtt korallszín rúzst vásárolnánk: a narancsos árnyalatok sárgítják a fogakat, ezért a dohányosok, tea-és kávéfüggők inkább a pirosas árnyalatokat válasszák. Ha pedig agyoncsapnánk a kifinomultságot cseppentsünk egy kevés szájfényt az ajkak közepére és máris rockosabb az összhatás.

Az összes sminket itt találod!olvass tovább