cotcot

Bemutat a Cotcot

763

Célunk ezzel a magazinnal, hogy néha elgondolkodjatok a témáinkon, néha pedig nagyokat nevessetek. Jó lenne, ha meg tudnánk ismertetni veletek az aktualitásokat, a divatot, a dekor cuccokat, az ápolókat, a kényeztetőket, az ajzószereket, a vidámítókat, a kultúrálókat meg persze a cool turkálókat is akár. Néha becsempészünk egy-egy híres macanőt vagy macsót is a cikkeinkbe, hogy ámulhassatok, bámulhassatok.

Talán ezeknél a tartalmi dolgoknál még az is fontosabb, hogy ti hogy játszhattok itt. Kezdjük fentről le és balról jobbra. Először csak szórakoztatunk benneteket, gyönyörködtetjük a szemeteket és megpróbálunk elgondolkodtatni néhány dologról vagy csak egyszerűen informálunk. Erre való az a szép nagy felület, ott fent. Ott találtok galériákat, a legújabb cuccokról, érdekesen feldolgozott csajos témákat, szóval itt próbálunk bevonni benneteket a cotcot.hu miliőjébe. Jobbra fent találtok egy lehetőséget, a regisztrációra, ahova feltölthetitek a kedvenc fotótokat vagy a kis robototok fényképét avatarnak, választhattok színvilágot, megadhattok magatokról némi infót – persze csak akkor, ha akartok - és indulhat a móka! Ha találtok egy cikket, de épp nincs időtök elolvasni, viszont érdekel benneteket, vagy épp kommenthárboúban vagytok, a

saját konténeretekbe tehetitek,

és majd később elolvassátok. Ez nagyon személyes, szóval csak ti látjátok, hogy mit akartok elolvasni, és személyre szabhatjátok a kedvenc tartalmaitokat. Most, hogy felsőnket bemutattuk, menjünk lejjebb.

Balra a flash galériák alatt megtaláljátok minden napra a horoszkópotokat, sőt még a holnapit is elolvashatjátok, esetleg a tegnapit – De azt minek? -, hogy tudjátok mennyire vagyunk beletrafálósak. Ja, de még a horoszkópok felett van egy blokk, ami nagyon-nagyon fontos nektek, ez pedig a játék.

Nyerhettek!

De tényleg. Semmi mutyizás, időről időre kisorsolunk köztetek nyereményeket. Jókat. Amik nekünk is tetszenek (ezért persze regisztrálunk, mintha olvasók lennénk, de mindig lebukunk.) Itt van még a balon a nap képe, amit csak azért teszünk oda, hogy nézzétek, mik vannak és itt is hozzászólhattok, hogy nektek ez bejön-e, tetszik, nem tetszik, esetleg van-e jobb? És a kedvenc mostohánk van a baloldal legalján, a Szakértő. Itt heti rendszerességgel kiválasztunk egy olvasói kérdést, és megpróbáljuk veletek közösen szakérteni.

Középre érve menjünk rögtön a legaljára. A HotCot-ban olyan képeket, linkeket dobunk be, amik érdekesek, szépek, viccesek, kigúnyolni valók, undorítóak vagy bármi miatt hotok. E fölött van egy választás. Bal vagy jobb, döntsd el, hogy melyik tetszik, melyik szimpatikusabb, te melyik vagy inkább. Samantha vagy Pamela? Kommentezd ezt is, s adj ötleteket, hogy

Te mit szavaztatnál meg?

Aztán a centrumban ott a hatos pakk nektek. Mindennapi kis közlendőink. Itt aztán lehet harcolni, kommentálni, szépíteni, rondítani, amit csak szeretnétek.

Nézzetek jobbra is, ott van néhány reklám – de tényleg nem sok – galériák, szép, üde fotókkal, amit a saját sztájlisztunk rak össze, valamint szavazhattok. Aktuális, kevésbé aktuális, minket érdeklő vagy egyáltalán nem érdeklő dolgokról. Felmérünk, folyamatosan és mindent, titeket is. Azt is, hogy mit és mennyit olvastok, ezt ti is megnézhetitek a top négyben.

Másszatok bele a rovatokba

is! Ide pörgetünk be mindent, ami a címlapunkon virított korábban, sőt még annál is többet. Ott van mindjárt a STREET FASHION, ahol a lencsénk végére kapott utcák lányai és srácai vannak, különböző szerkókban, amiket jól kielemezhettek. Ha vissza akartok tekinteni a múltba, akkor tessék megnézni, hogy mi VOLT, milyen nagy témák foglalkoztattak minket, és milyen csinos galériákat állítottunk össze. A STÍLUS-ban egyébként szinte kizárólag divattal, trenddel találkozhattok, a TECH rovatban olyan technikai kérdéseket feszegetünk, hogy milyen bogyókat szedünk, milyen bugyiban vagyunk és milyen csúcstechnikákat szánnak nekünk. A 0-24 mindenre ad választ, bemutatja nektek Google doktort, foglalkozunk itt a lelketekkel és a testetekkel, de még a szüleitekkel is. A GANG-ben értelemszerűen bandázunk. Keressük a jó helyeket, a jó embereket, a sztárhaverokat mindent, ami társas.

Mit szeretnél még?

Cotcot bazár a tetőn

1473

Már harangozgattuk, hogy lesz ilyenünk, most azt is megmondjuk, hogyan lesz nekünk ilyenünk. Hogy mink? Hát ruhacsere bazárunk! Június 21-én, egy remélhetőleg szép verőfényes napon, délután négy órára várunk minden turkálni vágyót a Corvin áruház tetejére, a Corvintetőre. A délután lényege, hogy nem hordott ruháidat szimpatikusabbakra cseréld, hogy azok ne a fiók mélyén lapuljanak, hanem mást boldogítsanak. Remek alkalom arra, hogy felfrissítsd a ruhatárad, ráadásul egy fillér nélkül.

Mit hozz?

Ruhaneműt. Nadrágot, szoknyát, ruhácskát, fölsőt, sálat.. Jöhetnek a kiegészítők is, fülbevalók, láncok, táskák, gyűrűk, övek... Ha akarod, a cipődet is hozhatod, bár higiéniai okokból ezt ajánljuk legkevésbé. Női ruhákban gondolkozz.

Hogyan hozd?

Hogy a cserélgetésnek értelme is legyen, olyan ruhákat hozz, amik jó állapotban vannak, s inkább személyes okai vannak annak, hogy nem hordod őket, például kinőtted vagy nem tetszel magadnak benne. Ne a lepukkant darabok között válogass tehát. Mindent tiszta, kimosott állapotban csomagolj el, hogy gusztusos legyen a kínálat.

Hogyan cserélhetsz?

Érkezéskor a hozott anyagot egy skála szerint értékeljük, már elbírálás alá esik egy nagyestélyi és egy fülbevaló, ezért igyekszünk igazságot tenni. Minden darabért megfelelő mennyiségű kupont kapsz, és minden darabon szerepelni fog, az hány kupont ér. Az átvett cuccokat állványokra, asztalokra helyezzük, s a kuponokkal mint pénzzel gazdálkodva annyit vihetsz, amennyit hoztál.

Mi lesz a megmaradt cuccokkal?

A megmaradt ruhákat nem kell hazavinni, rászorulókhoz juttatjuk el.

Próbafülke lesz.

Legyél cotcot író!

1606

Talán nem mindenki tudja, hogy a lehetőség mindenki számára adott, vagy ha tudja, nem tudja, hogy csinálja. A mycotcot lehetővé teszi, hogy te is írhass nekünk cikket, amit némi elbírálás és szerkesztés után az oldalon közzéteszünk.

Hol?

A funkciót az adatlapodon keresztül éred el, bal oldalon, az avatarod alatt ott a link: beküldök egy cikket. A szerkesztő felületbe kerül a szöveg, és itt válaszhatod ki, hogy írásodat melyik rovatban szeretnéd viszontlátni.

Mit?

Mindent, amiről úgy érzed, másoknak is érdekes, tanulságos lehet, amit szeretnél megosztani, ami kikívánkozik belőled. Mindent kiteszünk, ami nem öncélű művészkedés, hanem gondolatébresztő, ismeretterjesztő, szórakoztató, érdekes, hasznos dolog. Jönnek a fesztiválok, ezekről is várjuk a beszámolókat, ajánlókat. Ja, és saját gondolatokat várunk!

Hogyan?

Amennyire lehet, helyesen. Használj ékezeteket (igen, megtörtént már, hogy minden magánhangzót ki kellett cserélnünk ékezetesre), fogalmazz és írj képernyőkészen. Ennyi az, ami fontos.

Hajrá, minden anyagnak örülünk!

Láss, hallj és írj!

1939

Néhány hónapja bevezettük, hogy írhattok ti is cikkeket. Arról, hogy mit láttatok, hogy milyen kérdés merült fel bennetek, mit hallottatok, min gondolkodtatok el. Ambivalens eredménye lett ennek az akciónknak, ugyanis szuper sok cikk érkezett, viszont nagyon kevés ütötte meg azt a mércét, amit cikknek lehetett nevezni. Nem szeretnénk megfosztani tőletek továbbra sem a lehetőséget, hogy írjatok, és azok megjelenjenek egy sok ezer olvasót vonzó sajtótermékeben, és újságírói gyorstalpalót sem szeretnénk tartani, de...

De...

Lenne egy-két kérésünk, hogy benneteket is jó érzés töltsön el, amikor a cotcot.hu hasábjain viszontlátjátok a gondolataitokat. Fontos a témaválasztás, lehetőleg nagy tömegeket érdekeljen a téma, de legalább közérdekű legyen, esetleg vessen fel kérdést, tájékoztasson, elgondolkodtasson. Viszont mivel ez a felület nem egy „énblog”, ezért nem tudunk mit kezdeni azokkal az írásokkal, amikor tanácsot kértek, és bánatosan sírtok, hogy megcsalt a csávótok, most mi legyen? És azt sem tudjuk, hogy mit kezdjünk egy olyan felvetéssel, hogy a pasitok anális szexben látja a szerelmetek kiteljesedését? Aha, és? Szóval ,ha írtok valamit, lehet az abszolút szubjektív, de ne legyen az az érzés, a cikk elolvasása után, hogy : „Aha, és?!”  Ja, és olyat minek írni, amiről már írtunk. Ha témáztok, előtte guglizzátok meg a cotcot szóval karöltve.

Szerkezet, hejj S írás

Amennyiben szövegszerkesztőt használtok, legalább a helyesírás-ellenőrzőt futtassátok le! Fontos lenne még, az ékezetek helyes, de legalább használata. Nagyon sok olyan írást kapunk, amelyekben nincs ékezet, ezeket legtöbbször nincs kapacitásunk átírni, kivéve, ha olyan a téma, amit mi is szívesen megírtunk volna, de nem jutott eszünkbe. Ajánljuk még a Helyesírási kéziszótár pörgetését, amihez már egy százasért hozzá lehet jutni, antikváriumokban, ha véletlenül nem lenne a polcon. 

Szóval írjatok és küldjetek be cikkeket. A lehetőséget az adatlapodon keresztül éred el, bal oldalon, az avatarod alatt ott a link: beküldök egy cikket. A szerkesztő felületbe kerül a szöveg, és itt választhatod ki, hogy írásodat melyik rovatban szeretnéd viszontlátni. Írj meg mindent, amiről úgy érzed, másoknak is érdekes, tanulságos lehet, amit szeretnél megosztani, ami kikívánkozik belőled. Mindent kiteszünk, ami nem öncélú művészkedés, hanem gondolatébresztő, ismeretterjesztő, szórakoztató, érdekes, hasznos dolog. Jönnek a fesztiválok, ezekről is várjuk a beszámolókat, ajánlókat. Ja, és saját gondolatokat várunk!

Miről olvasnál szívesen?

2052

Úgy véljük, minden olyan témát érintünk a cotcoton, ami titeket érdekelhet, de a legjobban akkor szólíthatnánk meg benneteket, ha elmondanátok, miről olvasnátok szívesen. Általában mellőzzük a bulvár témákat és igyekszünk azokat az értékeket közvetíteni (környezetvédelem, állatvédelem) amikkel mi magunk is egyetértünk. Azt magunkból kiindulva tudjuk, hogy a mindennapi munkát nagyon fel tudja dobni egy olyan cikk vagy egy kérdésfelvetés, ami mindenkit érinthet és még mulattat is, akár dühöngő célra is alkalmazható. Ilyen volt például a Szomszéd szájában élni anyag is. Az ilyen kommentek minket is szórakoztatnak és megosztjuk másokkal is.

A kommentjeitekből és az olvasottságból kiindulva meg szeretnénk tudni, milyen témákban olvasnátok szívesen. Mik azok, amikkel teljesebbé tehetnénk a mindennapjaitokat a cotcoton?