cipők

Cipőbajok

2247

Mind a londoni, mind a milánói divathéten a cipők kaptak fő szerepet, persze nem pont úgy, ahogyan azt a tervezők szerették volna. A London Fashion Weeken mutatta be Aminaka Wilmont is új, 2009-es tavasz-nyári kollekcióját, amelyben a ruhák mellé talp nélküli szandált adott a modellek lábára. Tény, hogy újító és szép elem a boka és a lábfej köré tekert selyemszalag, de az is biztos, hogy funkcionálisan semmire nem jó, utcára hordhatatlanok. A londoni divathétről egyébként összefoglalót olvashattok itt. A másik bemutató pedig, ahol szintén a cipőkre figyelt mindenki, a Prada divatház milánói show-ja volt, itt ugyanis a modellek sorra hasaltak el a több mint tizenöt centiméteres szandálokban vonulva.

Értjük, hogy nehéz újat alkotni a cipők tervezése terén, s azt is értjük, hogy kreatív művészi munka áll az öltözékek mögött, de van értelme olyan cipőket a kifutóra küldeni egy ready-to-wear kollekció bemutatóján, amelyet a valóságban azért mégiscsak lehetetlenség viselni?! Biztos vagyok benne, hogy a modellek esése után a következő szezonban a Prada nem sok ilyen szandit fog eladni, ha egy modell nem tud menni benne, egy egyszerű földi halandónak, hogy sikerülne?! De azt hiszem Aminaka Wilmont talpnélküli fazonjára sem lesz túl nagy a kereslet.

Minimalista elegancia

2521

New Yorktól Londonon át egészen a kínai Guangzhouig kaphatóak  United Nude nevű márka csodás színekben pompázó érdekes és innovatív cipői. Válogathatunk a különös sarkakkal ellátott darabok között, de találunk letisztult neonszínű, telitalpú cipőket is. A 2003-ban alapított márka az alkotók szerint a divat és a design találkozásában helyezkedik el, a letisztult formák, a minimalista elegancia és az innováció jellemzik darabjaikat. Ha kíváncsiak vagytok a cég történetére, akkor itt bővebben olvashattok róla!

United Nude cipőik már szerepeltek - csak, hogy a legnagyobbakat említsük - a spanyol In Style magazinban, a francia és az angol Vogue-ban, de az amerikai I.D.-ben is. A cipők a londoni, New York-i és guangzhoui üzletek mellett a cég honlapján online is megvásárolhatóak, a cipők árai hetvenöt és kétszázötven font között változnak.

Klikk a képre!

Netes cipőmúzeum

2799

A Virtuális Cipő Múzeum egy nagyon jó kezdeményezés, maga az ötlet még 2004-ben született meg Liza Snook fejében, aztán jöttek az egyeztetések különböző tervezőkkel és fényképészekkel, akik szívesen kapcsolódtak a cipő múzeumhoz. A múzeum a mai napig várja az e-maileket, bármilyen kérdéssel, vagy ötlettel nyugodtan fordulhat hozzájuk bárki.

Az oldal tökéletes, hiszen mindenféle szempont szerint keresgélhetünk a cipők között. Szűkíthetünk akár színek szerint, akár tervező, de akár anyagok szerint is. A hordható és átlagos cipők helyett, a múzeum inkább az érdekes darabokat gyűjtötte, gyűjti össze. Az anyagok tekintetében találunk például gyöngyből készült, de szőrmés lábbeliket is, vagy olyan papucsot, amelynek a talpaira egy-egy felmosó van erősítve, tiszta hasznos otthoni viselet, járkálás közben takarítunk. 

Klikk a képre!

A múzeum érdekességeket mutat be a cipőrajongóknak, és megmutatja, hogy a tervezőknek mekkora a fantáziájuk, de semmiképpen nem ad ötleteket, irányvonalakat a következő cipő vásárlásunkhoz.

A hordható vagy éppen hordhatatlan lábbelik mellett a múzeum egyéb más cipőkkel kapcsolatos anyagokat is gyűjt, a honlapon láthatunk festményeket, amelyek témája a cipő, vagy ékszerkülönlegességeket, ahol például a medál egy-egy kis ezüstből készült magassarkú, de illusztrációkat és sok mást is cipő témában.

Tavaszi cipellők

3142

A Vagabond 2009-es tavasz-nyári kollekciójából kiválogattunk tizenkét olyan lábbelit, amik a tavaszi szeszélyes időben is hordhatóak. A cipők között van bokacsizma, magas szárú sportos cipő, de bőrből készül vízhatlan balett- és félcipő is.

A galériát úgy állítottuk össze, hogy mindenféle stílusú lábbeli legyen benne, így a nőcis magas sarkuktól kezdve, a csajos kis cipőkön át, egészen a sportos félcipőkig mindenféle került bele, így mindenki válogathat kedvére.

A cipőkért klikk ide!

Nicholas Kirkwood: az új prémium-suszter

3319

A nagy divatházak csodatopánjain felül is vannak olyan lábbelik, amikbe örömmel belebújnánk. Carrie Bradshaw kultuszt teremtett Manolo Blahnik cipőremekei köré, mikor hat évadon át rótta New York utcáit sok centis cipősarkain. A hiper magas sarkak királya azonban nem Manolo Blahnik, hanem Christian Louboutin, akinek húsz centis sarkú műremekein olyan sztárok tipegnek, mint Ashley Olsen, vagy Katie Holmes. Kirkwood, a cipőtervezők elit klubjának új királya 2005-ben mutatta be első kollekcióját, amivel rögtön kivívta az olasz és az amerika Vogue tiszteletét. Saját elmondása szerint alkotásai mindig nőiesek, bár előfordul, hogy nem funkcionálisak. Tavasz-nyári kollekciójának darabjait nézve kit érdekel a funkció, nemde?!

Klikk ide a cipőkért!