christian louboutin

Egy igazi partytopán

4746

Christian Louboutin védjegyévé vált piros talphoz mi más is illene jobban mint a királykék? A hatást csak tovább fokozzák a mindenféle színű strasszok, a hatalmas platform talpat is ezek takarják el. Tökéletes partycipő lehet ez a darab, természetesen csak egy nagyon visszafogott kis feketével viselve. Nekünk tetszik, persze a maga 2830 dolláros árával csak álom marad.

A cipőcsászár Csodaországa

7362

Christian Louboutin 2011-es tavaszi-nyári kollekciójával nem először találkozhatunk, hiszen már ősszel napvilágot láttak a mesés lábbelikről készült fotók. Ha létezik olyan nő, akit akkor nem sikerült rabul ejteni ezekkel a tündérmesébe illő topánokkal, a mostani kampányfotók láttán biztosan szerelembe esik.

Khuong Nguyen készítette a 2011-es tavaszi-nyári kampányfotókat – ahogy korábban a 2010-2011-es őszi-téli kampányt is az ő neve fémjelezte –, amelyek igazi álomvilágot keltenek életre. Kislányos énünket csalogatja elő a tehetséges francia fotós, mikor az egyébként is színes és műalkotásnak is beillő lábbeliket még vibrálóbb környezetbe helyezi. A fotók mozgalmas pillanatképek tűzijátékkal, szivárvánnyal, láthatatlan mesebeli lényekkel. Khuong Nguyen ablakot nyit egy olyan mesevilágra, amely Hamupipőke Csodaországa. Ahol a lábbeliket nemcsak a lábra húzzák, de minden másra is azokat használják. A fotókon a cipellők siklanak a vízen színes luftballonra kötve vagy anélkül, a magasból szállnak alá és rakétaként száguldanak, fénysugarat húzva maguk után.

Kizárt, hogy aki végignézi ezeket a fotókat, ne utazzon lélekben vissza a múltba, és ne jusson eszébe az összes olyan történet, amelyben különleges és bűvös cipők, csizmák segítették a főhőst. És ha valaki még nem tette volna meg, érdemes ellátogatni a cipőcsászár hivatalos oldalára is, ahol hasonlóan vicces és „mesés” megoldások várnak ránk – a cipők mellett.

Forrás: Stylefrizz.com, fotók: Trendalert.com

Per a vörös talpakért

8140

Kakasviadal zajlik a high fashion világában: történt ugyanis, hogy Yves Saint Laurent legújabb kollekciójában a márka egyik védjegyének számító platform cipőket számos színben és azonos árnyalatú talpakkal  is piacra dobta, ezzel pedig ádáz jogi és nyilatkozatháborút is indított el. A platformok között voltak lilák lila talpakkal, tengerészkékek és zöldek szintén megegyező árnyalatú talpakkal. A hiba pedig ott került a gépezetbe, hogy vörös cipőket is gyártott az YSL - vörös színű talpakkal-, ez utóbbi ugyanis a Christian Louboutin márka védjegye, aki seperc alatt beperelte a szerinte enyves kezű Yves Saint Laurent divatházat.olvass tovább

Egy dizájner élete

8268

Úgy látszik, egy sommázós korszakhoz érkeztünk a divatszakma szereplőinek életében. Carine Roitfeld nemrég adta ki önéletrajzi ihletésű könyvét, most pedig a cipők atyaúristene, Christian Louboutin vállalkozik hasonlóra. Idáig még nem is lenne túl izgalmas ez a hír, de hozzátesszük, hogy a mesteri David Lynch rendező és a nem kevésbé briliáns John Malkovich színész-producer is közreműködik az anyag megjelenésében. Az összefogás nyilvánvalóan annak is köszönhető, hogy Louboutin jóval több mint egy glamouros, hollywoodi dizájner, inkább sokrétű művész, akit persze mindenki alapvetően az ikonikus vörös talpak miatt ismer.

A Rizzoli című írás egyszerre lesz biográfia, fotóalbum és retrospektív. Malkovich előszava után az első fejezetben életrajzi, szakmai adatok szerepelnek majd, beleértve a Chanelnek és az Yves Saint Laurent-nak végzett munkáját sosem látott, személyes fényképekkel. A könyv második része a világ Louboutin- butikjainak enteriőrjét mutatja be, a harmadik fejezetben a dizájnnal eltöltött húsz év, valamint személyes portrék, a befejező részekben pedig a párizsi és egyiptomi otthonairól, műhelyeiről tájékozódunk, végezetül a Lynch-csel készített fétiscipő-fotósorozat sosem publikált képeit is csodálhatjuk majd. Az utolsó fejezet pedig Louboutin munkásságának szinopszisa képekben. David Lynch-nek amúgy nem ez az első divatkollaborációja, Marion Cotillard Dior-kampányának videoját is ő rendezte, Malkovich pedig már tervezett egy divatháznak öltönyöket. A brit Vogue információi szerint amúgy további közreműködők is felbukkanhatnak a könyben, mint Ditta von Teese, Kristin Scott Thomas vagy Mika.