chanel

Orosz folklór a Chanelnél

3087

A Chanel minden évben egy kollekcióval túlszárnyalja a luxus- és a divat világát, védve a különböző kézműves hagyományokat, mint például a kalaposokat, a cipészeket és az aranyműveseket. Ezeknek a kollekcióknak mindig valamelyik olyan város adja az alaphangulatot, mint London, New York vagy éppen Monte Carlo, a lényeg, hogy olyan városról legyen szó, amely szorosan összefonódik így vagy úgy a márkával. A 2008/2009-es Metiers d’Art Collection  Moszkvát járja körül, hiszen a város gazdagsága és hagyományai mindig is érdekelték a divatház alapítóját Coco Chanelt, valamint Karl Lagerfeldet a ház mai vezetőtervezőjét is elvarázsolta a kultúra, így kerülhettek az orosz folklór darabjai a kollekcióba.

A hetedik alkalommal megalkotott kollekciót 2008. decemberében mutatták be Párizsban, ahol többek között például Caroline, a monacói hercegnő is részt vett. A gyűjtemény bevezetőjeként levetítettek egy némafilmet, amelyet maga Karl Lagerfeld írt és rendezett, és Coco Chanel Dmitrij orosz nagyherceghez fűződő viszonyát dolgozza fel.

Klikk ide az oroszos sikkért!

A kollekciót teljes egészében átjárja az orosz stílus, csipkék, fodros ujjak, muffok, gallérok, fényűző hímzések, blúzok, vagy az uralkodói család viseletére hasonlító császárkabátok, sőt a tradicionális orosz építészeti stílus is megjelenik épületes mintákban egy-egy ruhán.

Kalapok Chanel módra

3094

Már írtunk egyszer a 2009-es tavasz-nyári haute couture kollekciókról, és az akkori válogatás galériába be is került számos Chanel darab, de ruhakölteményeikre érdemes külön figyelmet fordítani!

A ruhák elegánsak, minimalisták, szigorú vonalvezetésűek és hófehérek - néhol egy-egy koromfekete berakással, díszítéssel -, egyszóval a klasszikus, nemes Chanel stílust követik. A szetteket a kalapok vagyis inkább fejdíszek teszik igazán lenyűgözővé. A különleges rózsa és egyéb virágalakú, tollakat, rokokó parókákat imitáló fejfedők merészek, de mégsem túlzóak. Különleges alkalmakkor sokan szívesen viselnénk valamelyiket - ha lenne itthon kalaphordási kultúra -, s ezzel a hírességek sincsenek másképp, bizonyára a vörös szőnyegen nemsokára viszontláthatunk néhányat az alábbi csodákból.

Klikk a kalapokért!

Coco a Chanel előtt

3356

Egyre közelebb kerülünk a Coco Chanelről szóló film, a Coco a Chanel előtt című alkotás bemutatójához. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt a mozit is sokan legalább olyan izgatottan várják, mint tavaly ilyenkor a Szex és New York film premierjét.

A francia premier állítólag április 22-én lesz, majd ezt követően az államokban is bemutatják az életrajzi ihletésű filmet, arról sajnos nincsenek információk, hogy nálunk mikortól lesz látható a mozikban, valószínűleg kicsit később. Már látható a Coco Chanel korai éveit bemutató film előzetese is, de egyenlőre csak francia nyelven, klikk a videóra!


szólj hozzá: Coco Chanel előzetes

A film posztere mellett még néhány kép a filmből már itt látható. 

Édes élet!

3452

A méltán világhírű, sokat díjazott fotós, Massimo Gammacurta tökéletes kiegészítőket gyártott, az elmúlt hetek divatshow-i tiszteletére. Elég, ha három szót megjegyzel: dolce, dolce, dolce!!! 

Lenyűgöző Chanel

3496

A Chanel bemutatta új, 2009/2010-es őszi-téli kollekcióját. Lenyűgöző az egész, persze ez nem csoda, hiszen Lagerfeld minden apró részletre figyelt! Most mi is az érdekes apróságokat emelnénk ki, hiszen ezek teszik annyira varázslatossá az összképet! Kaptunk néhány backstage fotót, amiken keresztül megleshetjük a cipőket, táskákat, kalapokat és ékszereket!

Muszáj a sminkkel kezdeni, hiszen ez most kissé szakít a Chanel visszafogott eleganciájával, és lágy lányos bájt csempész a kollekcióba. Különleges fekete-fehér strasszos sminkeket varázsoltak a modellek orcáira, a szem alsó vonalát kiemelve ezzel. A fekete-fehér színek mellett itt is és a ruháknál is fel-feltűntek a zöld árnyalatai többek között a modellek körmén, de felfedezhetjük a púderrózsaszínt is. 

Chanelek itt!

A kissé barokkos, masnis, nyakat elfedő gallérokat és kézelőket különleges anyaghasznált jellemzi, ám a túlzott romantikából hangsúlyos, sötét és robusztus ékszerek vesznek vissza. A klasszikus fazonú kalapokat is jól megférnek a különös anyagokkal, a tradicionális Chanel kosztümöt pedig a zöld szövettel tette maivá. Az anyagok terén - lévén az őszi-téli szezonra szánt darabokról van szó - nagy szerepet kaptak a kötött kelmék, jó vastag fonalakból készültek a kalapok, és a harisnyák közül is egy-kettő a hagyományos kötött harisnyákra emlékeztet minket.

A plexilapok közé rejtett Chanel 2.55-ös táska újragondolása is érdekes vállalkozás volt a tervezőtől, de biztosan befutó lesz egy-két hírességnél. A pár szezonnal ezelőtt elkezdődött különleges sarokmizéria nem kerülte el a őszi-téli Chanel kollekciót sem, a sarkak folytonosságát középen egy kör alakú gyűrű töri meg. A nekem leginkább tetsző kiegészítő az a cső alakú könyökre húzható darab, amelyet fehér, virágsziromszerű alakzatok díszítenek.