bundáskenyér

Bundás kenyér másképp

7632

A bundás kenyér és a kakaó a gyerekkorom legtökéletesebb reggeli menüje volt. A nagymamám készítette nekünk, amikor nála aludtunk. A kenyér soha nem volt túl zsíros (nem, nem olajos, hanem zsíros), de nem is volt száraz. Nem csucsogott a tojásban, azt nem szerettük, de pont annyira megszívta magát, hogy a falatok minden erőlködés nélkül lecsúsztak a gyomrunkba, és finoman kibélelték azt. Mindig éppen annyira volt sós, amennyire a kenyér még megkívánta, de soha nem túlzottan. Számomra a bundás kenyér ilyen: langyos, sós és egyszerű.

Fotó: Recepteszter.blogspot.comolvass tovább

Így főzz másnaposan!

7965

Nem is olyan rég indult egy egészen sikeres videósorozat a YouTube-on, amelyen egy cuki angol lány igyekezett bevezetni a közönséget a részegen sütés rejtelmeibe. Bár ez így leírva nem hat túl épületesen, a fiatal nő heroikus küzdelme a hozzávalókkal - és persze főleg saját magával - sokakat megihletett. A sorozat ráadásul tényleg vicces, és még valódi jótanácsokat is tartalmaz azoknak a lányoknak, akik a szülőktől elszakadva csak most kezdik átérezni, hogy milyen jó is egyedül, vagy lakótársakkal lakni.

Egy amerikai követő nem hagyhatta ki a ziccert: saját produkcióval rótta le tiszteletét a My Drunk Kitchen előtt. A My Hungover Kitchen (A másnapos konyhám) a kíméletlen és elkerülhetetlen következményekről szól: az ember felkel, érzi, hogy valamit tennie kell, a gyomor még háborog, de az éhség már kíméletlenül dörömböl. Nekiáll tehát bundáskenyeret készíteni, ami ugyan a világ egyik legegyszerűbb kajája, másnaposan mégis egy harmadfokú egyenlet összetettségével vetekszik. Már az elején érzi, hogy ebből nem jöhet ki jól, de ha már egyszer elkezdte, nem hagyhatja abba. Szerencsére közel van a hűtő a hőhullámok miatt, és a vécé... nos, igen.