bulvár

Bulvár

412

A bulváron gondolkodom. Nem áll össze nekem, miért van az, hogy forog a gyomrom, ha meglátom, ki, kivel, hol és hogyan, szerelmek, házasságok, futókalandok, megcsalások, válások és újra egymásra találó hírességek. Akár kíváncsi rá az ember, akár nem, az orra alá dugják. Persze vannak fokozatai, ki mennyire merül bele. Én sosem veszek bulvárlapot, mert bár tudom, nélkülem sem halnak éhen, én aztán egyetlen forintommal sem támogatom ezt az ipart. Ugyanakkor a neten sokszor olyan formában tálalják a híreket, hogy nehéz kikerülni. S egyáltalán ki kell kerülni? Egy bizonyos szintig még az általános tájékozottságba is beletartozik. Van ennek egészséges formája?olvass tovább

Cotcot Gossip

2998

Eddig nemigen írtunk bulvárhíreket, csak magunk közt puffogtunk és röhögtük ki mindazt, amit a bulvárcelebek produkálnak. Most egy kicsit úgy csinálunk, mintha pletykalap lennénk, tessék, csemegézzetek.

Paris Hilton a múlt héten kijelentette, életében két pasival feküdt le, és hogy ő maga lehetne a feministák hirdetője. Nyilván senki nem hisz neki, miután végigdugta egész Amerikát, és nem volt rest erről videofelvételeket is készíteni. Ha pedig azok hamisak, megérdemli, hogy a világ pusztán egy szajhának tartsa, nem pedig a feminizmus hirdetőjének. A héten is újított az örökösnő, most Barbie baba házába illő Bentley autóban villantja bugyiját.

Mickey Rourke, aki a 9 és fél hét című film után fura izomkolosszus klónként tért vissza Enrique Iglesias videóklipjében, a héten kissé leharcoltan kólázott egy parkban. A paparazzo képein az látszik, ahogy Mickey orrát dörzsölgetve már a kokain felszippantása utáni pillanatokat éli meg. Az is lehet, hogy csak orrot fújt, vagy épp kiszedte annak szárazabb verzióját, mindenesetre a bordó lakkcipője megér egy misét.olvass tovább

Ciki celebek a vízben

3890

Vadon Jani és Sebestyén Balázs humora rendben. Mint az oviban, mikor huzigálják a lányok haját a játszótéren, de az oroszlán bajszát ráncigálni itt nem is igény, a Kalandra fal című újdonsült RTL-Klub vetélkedő célja más; hisz ez a direkt szemét műsorvezető páros, hogy tudna a saját poénjain szünet nélkül röhögni a hátukban egy nagymacska bűzös leheletével?

Balázs és Jani a honi szórakoztatóipar aktuális fenegyerekei. A pimaszság, a pofátlanság, az eleven irónia megtestesítői, a tizenkilenc órai műsorsávban nincsen náluk nagyobb menő…, de erre építeni egy csak a felkelő nap fényétől vaksi országban a nézőket tévé elé ültető vetélkedőt talán kevés.

A játék menete

Van két darab három fős csapat, és tagjai hol egyesével, hol kettesével, hol hármasával állnak oda a “veszélyzóna” nevezetű partszélre, egy másfél méter mélyen vízzel töltött medence mellé. Majd várnak. Hogy akár a Tetris potyogó elemei (Human Tetris) a távolból, elinduljon feléjük egy bitang nagy hungarocell fal, melybe extrém emberi pózokat formázó lukakat faragott egy kortárs művész. És akkor az jön. Megállíthatatlanul. És onnantól nincs más feladat, mint a csapattagoknak úgy helyezkedni, hogy átügyeskedjék testük a konfekció méretű lukakon, vagy nem. De akkor csobbannak.

A fal adja az elsőt, a víz a másodikat!

Persze az eredeti japán szabályokhoz képest a szerkesztők lényegében változtattak – a magyar nézők bulvárízlése szerint. Még csak az hiányozna, hogy atléta képességű civilek úgy oldják meg a rájuk mért feladatot, hogy közben őket a vízben alig látni, de még ha lehetne is látni, az is kevésbé vicces, mint egy ismerős, különösen, ha az az ismerős egy sztár. Jaj, mekkorákat is lehet az ő bénaságaikon hahotázni!olvass tovább

Intim Pista

4328

Már az elnevezés is annyira beszédes: televízió. Tele van vízióval. Tehát igaztalan, fals dolgokkal, amelyek akár el is kápráztathatnak. Sokakkal meg is teszik. De mi van, azokkal, akik a tévében vannak, nem előtte? Kik azok az emberek azon kívül, hogy bemondók, szerkesztők, műsorvezetők, hírszerkesztők? Celebek. Bizony, akik a tévében vannak, mára híres emberekké lettek - legalább tizenöt percre. Pontosan lehet tudni épp mi történik a magánéletükben. Hiszen Intim Pista mindent kiderít. Legalábbis ezt véljük tudni, mert tényként adják el nekünk azokat a bulvárhíreket, amelyek által ismertté tesznek egy-egy tévés személyiséget. Persze ők is megtesznek mindent, hogy megtudjuk, milyenek az intim pillanataik.

Intim híradó

Ha kinyitunk egy-két bulvároldalt ilyen és ehhez hasonló cikkekkel találkozunk: "Liptai Claudia afrikai útja során teljesen megváltozott. Életszemlélete és életmódja is száznyolcvan fokos fordulatot vett: hamarosan levetkőzik egy férfimagazinnak, és elválik férjétől" vagy "Kihunyt a szerelem: az RTL Klub kibeszélőshow-jának háziasszonya, Mónika öt év együttélés után különválik szerelmétől, egyéves kislánya, Olívia édesapjától, Mukli Gyulától". Még egy tévés celeb: "Az RTL Klub műsorvezetője, Ördögh Nóri fotós párja, Nánási Pál nélkül utazott Olaszországba barátnőivel, hogy egy csajos pihenés keretein belül kipletykálják az éves történéseket." Még azt is megtudhatjuk, hogy mi van Orosz Barbara menstruációs naptárjával: "A műsorvezető autója hátsó ülésén hagyta sporttáskáját, benne a határidőnaplójával, amibe mindent beleírt, azt is, mikor, kivel és hol randizik és, hogy mikor menstruál." Mi közünk van nekünk ezekhez az információkhoz, amelyek olyannyira feltárják előttünk a privát életüket, amennyire még a barátnőnk sem? Ha ez a tendencia megállna a bulvárlapok szintjénél, nem hőzöngenék, de sajnos nem áll meg. Sőt! Mindannyiunk fejében létezik egy elképzelés a híradó mibenlétéről. Ha híradó, akkor egy olyan műsor van előttünk, amelyben hírek hangzanak el, hírérték szerint sorrendbe téve. Először belpolitika, amely érinti a mindennapjainkat, ami arról szól(na), hogy mire költik az adónkat, aztán jön(ne) a gazdaság, majd külpolitika, sport. De nem. Magyarok százezrei nézik a híradókat, amikben olyan hírek hangzanak el, hogy született egy pandamackó vagy hogy a horgászok viharba kerültek a nádasban. Megy a népbutítás és mindenki azon dolgozik, hogy semmi ne derüljön ki, ne foglalkozzunk az embereket, a társadalmat érintő nagy kérdésekkel. Oda jutottunk, hogy a híradókból magazinműsorokba illő témákat dolgoznak fel, röviden, vagy épp műsorokat harangoznak be, megy a promó. Muszáj megemlíteni a "hőn szeretett" reggeli műsorokat is, hiszen aki arra adja a fejét, hogy reggel hat és tíz között a doboz előtt tesped, az számoljon vele, hogy kinyílik a bicska a zsebében. Kedvenc műsorunk, amelyet akkor nézünk, ha kellőképpen fel akarunk pörögni, háborodni a Mokka. Itt olyan prominens celebek, mint Niki Belucci osztják az észt mint szakértő. Demcsák Zsuzsa őt kérdezi arról, hogy igaznak találja-e azt a felmérési eredményt, miszerint a férfiak a kapcsolat harmadik évétől kezdve nem csókolóznak. Niki Beluccit! Majd, mikor a műsorvezetők gyöngyszeme egy decemberi műsorban arról értekezik egy asztrológussal, hogy milyen ajándékkal lepje meg a kedves néző a különböző jegy szülöttjét, egyenes adásban bejön a képbe Demcsák kisfia és közli, neki bizony kakilnia kell. Demcsák belefojtja a horoszkópos spinébe a szót, majd kisétál a képből és viszi kaksizni a kis kópét. Intim pillanat, több százerer idegen előtt. Persze arról is tudunk, konkrétan Zsuzsától, hogy ő bizony szex után nagyon szeret összebújni a férjével. Mi közünk ehhez?olvass tovább

Pitték pőrén

5010

A címet olvasva biztosan sokak fejében felvillant egy kép, amin a világ állítólag leggyönyörűbb nője, a világ állítólag leggyönyörűbb férfijával meztelenül pózol. Teljesen érthető ez a feltétlen reflex, de sajnos nem a szó szoros értelmében vett pucérkodásról lesz szó, hanem afféle lelki- és magánéleti kitárulkozásról, hiszen december elsején landol könyvesboltokban landol a Brangelina könyv.

Az álompárról nem lehet eleget beszélni, hiszen bár vakító reflektorfényben élnek, mégsem tudunk minden kis részletet a magánéletükről. Fokozott kíváncsiságunk teljesen érthető, hiszen a bulvársajtó időről-időre hasábjaira veti a párost, legyen szó filmpremierről, gyerekszülésről, házasságról, exfeleségről és még hosszan sorolhatnám. A sok maszlag közül irtó nehéz kiszűrni a releváns infót, így homály fedni, hogy a páros vajon tényleg férj és feleség, vagy hogy Jennifer Aniston valóban életreszóló háborút üzent a Pitt-klánnak. 

December elején minden bizonnyal ezeket is megtudhatják mindazok, akik meguntak a bulvár ingoványán tájékozódni, és elsőkézből olvasnának az álompár életéről. A hitelességgel valószínű, hogy nem lesz semmiféle probléma, hiszen az író Ian Halperin, kanadai származású oknyomozó újságíró. Munkásságában olyan témákkal foglalkozott, mint Kurt Cobain halálának körülménye, Michael Jackson utolsó évei, illetve Celine Dion magánéleti titkai. Referenciájának bizonyára ékes darabja lesz Brangelina Exposed című könyve, amit gyaníthatóan zabálni fog az amerikai közönség, sőt lehet, hogy még az európai is. A még meg sem jelent műből persze már most "kiszivárgott" néhány fontosabb téma, így ha hihetünk a fámának, akkor olvashatunk Brad válásának igazi okáról, Angelina sötét múltjáról, a páros gyereknevelési szokásairól, de elsősorban arról, hogy váltak a világ első számú médamanipulátoraivá.

Hrabal-i magasságokra felesleges számítanunk, de akit kicsit is érdekel a hollywoodi glam, jónéhány órája lekötheti magát a magánéleti titkok olvasgatásával. Személy szerint nem érdekel, hogy a Pitt família rántottát vagy müzlit eszik-e reggelire, az viszont már régóta piszkál -és nemcsak engem, hanem mind a négyünket-, hogy vajon mások is úgy vélik, hogy ez a sugárzó pasi mintha kevésbé ragyogna Angelina mellett, vagy ezt csupán csak mi látjuk így.