buli

AfroAid

104

Az AfroAid világzenei fesztivál immár rendszeresen jelentkezik, tavaly a Gödörben, idén tavasszal az Almássy téren, most ősszel ismét a Gödörben, sok jó zenésszel, dob- és tánc-show-kkal, és nem kevés altruizmussal megtámogatva. Tavaly többek között ott voltak a Korai ütősök, a Szilvási Gypsy Band, a Peca, a Nomada, a Makám, és akikre mindig számítani lehet, így idén is jöttek: a konga dobosok, a capoeirások, a Chalaban, a Masszív, a Vodku és DJ Lee n’gum. Palya Bea fővédnöki címmel tisztelte meg az eseményt.

Elgondolkodtató, hogy ide valójában mindenki azért megy el, mert segíteni akar. A zenész is ingyen lép fel, a közönség is azért vesz jegyet, és ha meg tudja magának engedni, ad annyi pénzt, hogy elmondhassa magáról, neki van egy táv-örökbefogadott gyereke. Ez most évi 36 ezerbe kerül, az havi 3 ezer forintba. Persze ez nem csak a pénzről szól, hanem arról, hogy adni és segíteni alapvető emberi szükséglet, nyilvánuljon ez meg akár egy tamagochi nevelésében, akár a hajléktalanoknak odaadott forintokban.

A celebek közt elindult örökbefogadási divathullámot most tegyük félre. Ez más, könnyebben megvalósítható, nyomonkövethető és nem jelent akkora felelősséget, mint az, hogy valóban elhozunk egy csecsemőt mondjuk Afrikából. Az egyesület honlapja (www.afroaid.hu) tele van információval, fotóval, meg lehet nézni a gyerekeket, el lehet olvasni a beszámolókat, az afrikai élményeket, s megtudhatod, mennyi mindent tudsz adni nekik, hogy ők azt továbbadhassák.Igen jól áttekinthető, hogy hová megy minden garas. Kárba nem. A rendezvénnyel és a mozgalommal kapcsolatos kérdéseinkre Mayer Ágnes Kata és Szigeti Balázs, az Afroaid Egyesület tagjai válaszoltak.olvass tovább

Megint lebontanak egy West-Balkánt

164

Lebontás előtt áll a Futó utcai West-Balkán. A nyolcadik kerületi rehabilitáció részeként januárban lebontják az intézmény épületét, amely várhatóan 2008 első felében nyitja meg újra kapuit a mostani helytől kőhajtásnyira található Nagytemplom utcában. A Futó utca különleges bucsúprogramokkal várja vendégeit egész decemberben. De mi lesz aztán?

Az a régi, a kicsi, a nagy, az új WB

Vándorló életmódját, úgy tűnik 20 évre befejezi a West-Balkán. Megállapodás született, bő egy éve a önkormányzat és a területet kihasználni akaró egyesület között (West Balkán és a Grund 8. Kft.), miszerint ha 20 évig üzemeltetik a grundot, a központot és a kocsmát, akkor ingyen kapják meg az épületeket. Sima ügy, persze, hogy belementek. A Tömő utca környékének hangulatát eszerint, – a Pál utcai fiúkból jól ismert - grund és egy kulturális központ adja majd meg, ahol századfordulós hangulatú vendégház, kulturális komplexum és romkocsma épül, a most épp összeomlani készülő, védett épületekből. 2008 első félévében már élvezhetjük is a legújabb West-Balkánt, addig pedig szépen búcsúzzunk el a legrövidebb életű Nagy WB-től.

Poppos PEP!

248

Mi is a PEP!? Egy magazin, egy igazán cool és poppos kiadvány, amit évszakonként vehetsz a kezedbe. Szemezgettem az elmúlt számokból, ilyesmikre bukkantam:  Kínai popkultúra,  Nárcisztikus személyiségzavar,  Rockabilly,  Magyar kultzenekarok,  Nike Air története, és divat és zene és filmek és kultúra és trend. A kedves magyar szerkesztők, minden új szám kijövetelekor rendeznek egy gigapartit.

Ez lesz most december 21-én, karácsonyi érzésekkel, Buster Bennett alias BBO$$-szal a Merlinben. Az ő jövőzene-szettje lesz a csúcsdísz ezen a neonfényes karácsonyfaként díszes-színes estén, ahol koncertet ad hazánk legjobb diszkópunk-zenekara a Panic Radio, bemutatkozik élőben a francia elektró vonalán mozgó Tits & Clits duó, a fel- és levezetésről pedig a Kitten Killers cicalány-duója illetve a Tmx-Fullstereo kandúr-kettőse gondoskodik. Bulizzunk, lapozgassunk és öltözzünk ki!

Tilos Move (2.) Party

282

Világsztárok az Almássy téri szabadidőközpontban, a Tilos rádiósok bulit csapnak december 21-én Cadikkal és a Paso Sound Systemmel még mindig abból az apropóból, hogy lebontják a Kultiplexet, tehát költözniük kell. A belépőjegy árával a költözést és a rádió zavartalan működését segítitek elő. A rendezvény kapcsolódik a Hajléktalanok Napjához, és a TILOSTAKAROOK akcióhoz, mellyel hálózsákokat és összegyűjtött takarókat osztanak a hajléktalanoknak.

Bulizni kötelező

286

A Szilveszter
Mit is ünneplünk ilyenkor? Vége van az óévnek, végre vagy jaj, de kár és megint lehet fogadkozni az újévre, de előtte bulizzunk egy hatalmasat! Miért? Miért kötelező mulatnunk? És, ha csak otthon maradunk, az ciki? Végül is miért maradjunk, úgysem fogunk tudni aludni a petárdáktól. Sokunknak dilemma a szilveszteri program. A bőség zavara - azaz legtöbbször az ötlettelen "valamit kéne csinálni" kényszere inkább - a fejünkben is megjelenik. Hova menjünk? Házibuliba? Szervezett pénzes buliba? Csak vergődjünk jobbra-balra? Majd csak lesz valahol valami. Összeszedtük a lehetséges variációkat az év legerőltetettebb napjára. 

Nézzél tévét
Ez a vég, de előfordulhat. A kereskedelmi csatornák és a királyi tévé általában humorban gazdag, rötyögtetős műsort ad. Röhögni csak akkor tudsz mindezeken, ha már rendesen kiütötted magad, tehát a megfelelő mennyiségű tudatmódosítóra szükséged lesz. Mikor? Szilveszterkor. Hehe. Ha mondjuk beteg vagy nagyon, annyira, hogy ki sem tudsz mozdulni otthonról vagy, ha egy világtól teljesen elzárt, hóval fedett kunyhóban rekedtél valahol a hegyekben. Egy biztos, hogy a tévében éjfélkor, mikor meghallod a himnuszt, felállsz és énekled. De minimum felállsz, mert jól beléd nevelték, majd ostobán végignézed a tűzijátékot, és a köztársasági elnököt öltönyben, élő közvetítésben. Külföldiek számára ez a legmegdöbbentőbb bennünk, magyarokban. Az éjféli himnusz. Mindegy, hol vagyunk, hogy érezzük magunkat, legkésőbb az M1 visszaszámlálásakor a házigazda beizzítja a tv-t, hogy hülyén vigyorogva körbekoccintsuk a félismerősöket, és felhívjuk a rokonokat a himnusz vidám dallamára. Valószínűleg páni félelmünk is ebből adódik úgy fél tizenkettő körül, mikor már minden mindegy, csak legyünk valahol, és vegye fel végre egy taxistársaság a telefont!olvass tovább