budapesti divatiskola

Hordható és divatos

6312

A tanév végével megszaporodtak a divatesemények a fővárosban. A héten a Budapesti Divatiskola divat- és stílustervező szakos hallgatói mutatták be vizsgamunkáikat a Gödörben.

Te is, én is ruhákat viselünk. Te is, én is ábrándozunk az exkluzív darabokról, a nagy divatházak tervezői által kreált modellekről. A legtöbbünk mégsem tőlük vásárol, hanem a Mangóból, a Zarából vagy a New Yorkerből. Ezek, és megannyi hozzájuk hasonló cégek mögött pedig névtelen tervezők százai és ezrei állnak, akik más módon szentelik az életüket a divatnak, mint a nevesített óriások. Az idén 25 éves Budapesti Divatiskola végzősei is a hordható divatra esküdtek fel.

Hordható és divatos szettek a galériában!

A tanulmányait befejező 12 tanuló feladata a „Nőies geometria 3D-ben” fantázianévre hallgatott. A 2010-es trendek közül az egyik legmarkánsabbat, a geometrikus, szabászati bravúrokra épülő irányvonalat kellett tehát hordhatóvá varázsolniuk. Bár az alapruhák egyszerűek voltak, mégsem ásítoztunk az unalomtól, mert a szimpla formákat az origami művészet ihlette hajtások, valamint gyűrések és egyedi anyagmanipulációk tették izgalmassá és a mai trendnek megfelelővé. A végzősöknek papíron tíz tervet kellett bemutatniuk és három tervet megvalósítaniuk. A kollekciók mindegyike a szürke-pink-türkiz színekre épült.olvass tovább