bronz

Angyal leszel vagy démon?

4634

Bár a szezonális kollekciók bemutatása után legtöbbször a kifutókon felvonult összeállításokkal foglalkozunk, ez nem jelenti azt, hogy a világ legjobb sminkesei által készített make up-ok kevésbé lennének fontosak, mint a divattervezők kreációi. A ruhákhoz hasonlóan a sminktrendek is szezonálisan változnak, épp ezért egy csokorba gyűjtöttük a 2009-es Ready to wear kollekciók legszebb és legjellemzőbb make up-jait.

Natúr szépség

Úgy tűnik, a smink nélküli hatás sosem megy ki a divatból, hiszen az idei szezonban is visszatérő elem a teljesen natúrra pingált arc. Első benyomásként úgy tűnik, hogy a modellek nem viselnek semmiféle make up-ot - ez persze nem igaz, hiszen a trend egyik fő jellemzője a tökéletesre alapozott arc. A hatás többféleképp variálhatjuk: a teljesen natúr megoldásnál semmit sem hangsúlyozunk, úgy, mint ahogy a Givenchy sminkesei is tették. Ha mégis szeretnénk, hogy a sminkünk ne keltsen teljesen egyszerű hatást, bátran játsszunk a föld színeivel, amiket érdemes a szemhéjon és az arccsonton alkalmazni, ahogy azt Rag & Bone modelljein láthatjuk. Ehhez a sminkhez szükséged lesz egy jól fedő alapozóra, amit a körültekintő felvitel után púderrel fixálsz. Figyelem, a púder mindig legyen átlátszó, hiszen ha jó minőségű alapozóval dolgozunk, már semmi szükségünk színezett púderre. Ez a végső réteg csupán a smink rögzítését szolgálja. Szemöldökünket formázzuk színtelen zselével, majd némi bronzos púder a szemhéjakra, enyhe barackos pír az arcra, végül egy réteg ajakápoló, és kész. A natúr smink úgy kölcsönöz üde külsőt, hogy közben nem tűnünk túlsminkeltnek, épp ezért nappalra tökéletes választás.

Klikk!olvass tovább

A nappali smink titka

7986

Amennyire egyszerű feladatnak tűnik szép nappali sminket készíteni, olyannyira könnyű elrontani a különböző anyagok használatát. A lényeg az ennél a sminktípusnál, hogy a rétegek lehetőleg leheletvékonyak, diszkrétek legyenek, a cél a sminktelennek látszó, áttetsző arcfestés. Ehhez viszont nem elég a professzionálisra fejlesztett házilagos technika, a megfelelő minőségű termékekre is szükségünk lesz.

Gondolhatnánk, hogy a smink alapja az alapozó használata, felvitele, amivel olyan nagyot nem is tévednénk. Azonban optimálisan hidratált, előkészített arcbőr nélkül az alapozásunk nem lenne szép egyenletes, így egy cseppnyi habzó arclemosó és könnyű állagú, nem zsíros krémmel adjuk meg bőrünknek, ami jár neki. Ezután egy bőrkiegyenlítő, mattosító sminkalappal, úgynevezett primmer teremtsük meg a tükörsimaság illúzióját (L’Oreal Studio Secrets). Nyáron teljesen fölösleges nappalra komplett fedéssel letakarni bőrt, így aki teheti vagy nem ragaszkodik görcsösen az alapozóhoz, válasszon színezett hidratáló krémet, de a legjobb választás a szabadon lélegző bőr. Ha mégis nagyon ragaszkodnánk az alapozóhoz, akkor lehetőleg csak pöttyökben, a ténylegesen problémás részekre vigyük föl (Clinique Perfectly Real Makeup).

olvass tovább